Veckovilsen och aktivitetstörstig

Jag har noll koll på veckorna. Allt flyter samman. Jag hade en plan för våren men så kom Covid-19. Omkullkastade mig och hela min vårvision. Men det är bra att ruskas om ibland så länge själva omruskandet inte skadar. Jag har tvingats till att dra ner tempot och fokusera på familjen. Jobba får jag göra sen helt enkelt. Jag har haft hemma Nils i 8 veckor (tror jag? Har slutat att räkna) och vi har liksom varvat vår aktivitetsrunda flera gånger om nu. Jag törstar efter nytt att hitta på. Kanske mest för egen del faktiskt. Jag behöver input och intryck utifrån för att må bra. Men jag kan samtidigt inte pusha vår lilla trio för mycket utan måste ha lagom nivå/längd/avstånd på aktiviteterna för att kunna hantera diverse behov som sömn, mat, mellis, blöjor osv. Jag är otroligt tacksam för att detta hände på vårkanten och att vi nu till och med befinner oss i barbent-väder. Allt blir så mycket enklare då. Planen är oviss inför morgondagen än så länge men något måste vi hitta på. Jag behöver göra en del ärenden men samtidigt härligt att bara åka ner till centrum och käka glass i solen. Får se vart inspirationen och energin leder mig efter frukost imorgon.

Vi pysslar mycket mycket mycket. I vårt nya skåp huserar nu mer alla våra papper, paljetter, kritor, klistermärken och så vidare. Måste bara köpa lite nya förvaringslådor med lock för att få det optimalt.

Var på loppis förra vecka och köpte massa spel för 10 kr styck. Älskar fiskspelet och älskar second hand!

Jag lagar väldigt mycket mat här hemma. Lax med massa citron och dill är vår för mig. La precis en order på ICA som ska hämtas upp imorgon med orimligt mycket gott, aldrig bra att handla godissugen 🙈 Men köpte förutom godis och dricka (What! Köper aldrig dricka?!) köpte jag mycket god mat jag ska laga i veckan och helgen.

Den här Gecko-dräkten åker på och av några gånger per dag. Likaså Brandman Sam-outfiten. Redan innan jag fick barn bestämde jag mig för att jag ska ha en hel kista fylld med olika maskeradkläder och letar alltid efter sådant på loppis. Just dessa två outfits har Nils fått i present. Att klä ut sig var ju det roligaste jag själ visste som liten.

Kan inte se mig mätt på den här lille godingen. Har tagit så fina foton på honom idag. Han är alltid så glad vår Ivar. Apropå foton så tänkte jag ta och boka en familjefotografering här hemma. Kanske framåt sensommar/förhöst.

I fredags körde vi digital kompis-AW igen. Så kul! Behövde de skratten kan jag säga. ❤️

Lördagmorgon startade med att jag och denna lille knort åkte iväg till min nyfunna vän Helena som fyllde 50 år. Ville överraska henne och jag och annan en vän satte ihop ett födelsedagspaket med skumpa, croissanter, jordgubbar, choklad och annat gott. Överraskningen blev mycket uppskattad. Helena är en vän jag funnit via mitt nya jobb. Jag är så tacksam över att det går att hitta fler vänner i livet även som vuxen. Så himla fint att berikas med mer kloka, roliga, energigivande personer.

Jag fick feeling och lagade till en festligare vårlunch med laxpasta, vit sparris & hollandaise och smördegsplattor med rödbetor, chèvre och honung. Mums!

På söndagen åkte var jag och de små iväg på trädgårdskalas hos ännu en vän jag funnit på senare tid. Hennes lille Ruben fyllde två år och det firades med grillad korv över eldgrop och lek i trädgården.

Deras trädgård är som en sagovärld. Som Narnia. Finns gungor och massa kul att upptäcka i varje hörn. Underbart.

Avslutar med ett asgarv från Ivar.


Ha en fortsatt bra vecka! 💛

Gillar

Kommentarer