Världskulturmuseet, Harry Potter maraton och julgodisverkstad

Vi har världens myshelg. Inget planerat utan tar dagarna som dem kommer på hemmaplan. Vi bestämde att vi inte skulle flänga denna helg innan jul utan ta det lugnt. Bra beslut eftersom det blir en hel del åkande nästa vecka.

Jag njuter av hemmatiden och har fått tid till julgodisbakande och julkortspysslande. Dessutom har jag hittat energi och inspiration till att laga goda middagar. Älskar när jag har flow i köket! Det finns något terapeutiskt i att helt hänge sig åt något man lagar eller bakar. En skapande process som ger så mycket tillfredställelse, för att inte tala om efteråt när man ju får äta upp det man har gjort. 😋

Nils har haft helt knasiga tider denna helg. Somnat sent och vaknat sent nästan fram på förmiddagen. Vi ska försöka rätta till det idag genom att bara ge honom ett sovpass på dagen så att han somnar i bra tid ikväll. Just nu ligger jag och tar en liten snabbvila i sovrummet och hör Johan och Nils julstöka med klappar på nedervåningen. Mysigt. ❤️

Vi kom hem alldeles nyss efter en runda på stan. Handlade de sista julklapparna och tog en fika. Ikväll hoppas jag på fortsättning av det Harry Potter maraton vi är inne i just nu. Johan har inte sett filmerna förut och det är kul att han invigs i potterklubben. Jag är väldigt förtjust och har läst alla böcker men inte sett den sista filmen.

Några bilden från veckan och på julbaket kommer här!

På Luciadagen klädde jag Nils som en liten tomtenisse och drog in till Göteborg för att möta upp Caroline och Tyra. Vi hade en toppendag tillsammans på världskulturmuseet. Utställningen där var perfekt för sådana här småttingar. Massor att se på och röra vid. Nils och Tyra hade verkligen kul och körde loss.

I fredags julstökade jag och Nils. Vi slog in julklappar och det var en utmaning attt slutföra allt med en galen tiomånaders, men samtidigt väldigt roligt. Han härjade runt och hade görkul bland papper och snören.
Bakade Rocky roads med geléhallon i efter att ha sett ett sådant recept. Blev mums!
Leilas saffransbiscotti är superenkla att göra och väldigt goda till kaffet.
Är barnsligt förtjust i marsipan och köper ofta en marsipangris till mammas uppesittarkväll. Denna gång blir det ett eget marsipanbröd med nougat. Mums!
Ingen jul utan den obligatoriska kardemummakolan med vanilj och havssalt. Galet god!
Nils favoritplats just nu är under bordet. Gullis!

Gillar

Kommentarer