Vansinnesscroll och påskångest

Sitter och scrollar planlöst. Borde ha gått och lagt mig för längesen men fastnade i massa materiella ting. Som tex att jag vill ha en marockanskt matta på övervåningen, vilken typ av parasoll vi ska ha på baksidan, försöka hitta modell för vårt utemöbel-bygge på framsidan, passa på att se om det finns några begagnade leggings och tjocktröjor att köpa till Nils i en köpochsälj-grupp, kolla vilken sorts anteckningsbok jag ska ha på nattduksbordet för mina innan-sömn-anteckningarna, försöka hitta bra kuvert för att skicka iväg barnkläder jag ska sälja, googla hur man odlar jätteverbena, och så där håller det på. Scroll scroll scroll. Snurr snurr snurr. Tankar på korsen och på tvärsen. När jag börjar kan jag inte sluta. I förrgår när jag skulle sova fastnade jag på ett Flashback forum för folk som besöker övergivna platser och fotar. Blev helt fascinerad och ville helst ge mig ut själv och leta övergivna gamla torp med kameran i högsta hugg.

Är kanske någon slags verklighetsflykt jag håller på med här. Flyr till det roliga och härliga istället för att ta itu med måsten. Nå ja. Jag satt allt med kostnadsuppföljning i två timmar innan jag började nöjesscrolla. Men ändå. Jobbmässigt finns det mer att ta tag i. Men orken sipprade ur mig. Att jobba nattetid är inte alltid en bra idé. Särskilt inte under dessa ”Corona-tider” när utgångsläget är annorlunda och mer utmanade.

Jag har också påsk-ångest. Känner liksom en deppighet för att den är över. Att allt är som vanligt (fast ändå allt annat än vanligt) igen. Imorgon väntar vaccin för Ivar, det ska bli ännu en solig dag och vi ska handla lax från fiskbutiken. Kanske puttar jag ner de där jätteverbena-fröerna i jord och planterar min rabarberplanta också. Vi får se vad som hinns med. Men nu är ögonlocken tunga och ryggen trött. Dags för sängen! Go natt!

Gillar

Kommentarer