Sliding Doors och Pms

Jag funderar på mycket just nu. Året har börjat så. Funderar och funderar. Drömmer och fantiserar också mycket. Tänker ”Tänk om”. Flera Sliding Doors-moment som poppar upp. Kittlande och otäckt på samma gång. Olika vägar som kunde blivit. Olika vägar som blev. Omskakande tankar minst sagt.

Sen funderar jag på vad jag vill göra för avtryck. Vem jag ska vara/är. Vad ska jag göra/ge? Vad är mitt uppdrag?

Tänker också mycket på min hälsa. Att den måste bli bättre. Att jag måste vårda mig själv mer. Vara ute mer. Träna mer. Tänka på kosten. Börja yoga. Börja meditera. Skriva mer. Älska mer. Ta hand om min kropp, min hy, mitt hår och mina tänder.

35-års krisen som smyger sig på? Eller är det bara det där att jag har pms? Som för övrigt har eskalerat och helt tar över och påverkar min sinnesfrid i själ och kroppshydda nästan hela månaden? Räknat och haft koll hela det senaste halvåret och är det bara en vecka jag är fri-från-menstruations-påverkan-av-olika-slag? Helt sjukt är det egentligen att vi kvinnor ändå presterar så sjukt otroligt bra trots att vi nästan ständigt påverkas i humör, mående och smärta? Starka är vi.

Flygande tankar högt och lågt som synes. Men det är också precis vad det är just nu. Högt, lågt. Ingenting, allting.

Om en vecka börjar jag att jobba heltid. Vi har två förskolebarn. Pusslets pussel ska läggas och jag är både livrädd och döpepp. Allt är iaf preppat och förberett. Planen finns. Nu kör vi bara. Trots pms och tankesnurr.

Gillar

Kommentarer