Sensommarkänslan, jobbstart och en lillebror

Söndagmorgon och den sista dagen på den här semestern. Imorgon börjar jag att jobba, dock är jag ”ledig” igen v.33 för inskolning av Nils men nu börjar ändå höstens rutiner och allvar. Jag går upp och jobbar 80%, Nils startar förskolelivet och Johan får köra 100% igen. Det ska bli skönt med ordning och reda och jag vet att jag alltid får en peppvåg i september av höstens nystartskänsla.
Men just nu denna söndagmorgon, sista dagen på semestern känner jag mig ändå lite låg.

Funderar på att kliva upp (yes, vi ligger alla kvar och snusar i sängen🙈) göra scones och äta dem med massa smör, ost och marmelad till frukost för att råda bot på lite ångest. Sen ska jag baka en sockerkaka med citron och vanilj som jag öser över glasyr och vallmofrön över. Planen är att bjuda in några grannar på fika i eftermiddag.

Jag behöver också skriva listor för att få koll på allt inför Nils inskolning och hösten överlag. Det ska namnas kläder, jag behöver se över om vi behöver komplettera med några ytterkläder/skor, jag ska lägga ut ett skötbord och en barnvagn till försäljning, reklamera ett par sandaler som gått sönder och även ladda upp inför jobbveckan för att komma förberedd och redo. Denna söndag får bli en riktigt fixarsöndag helt enkelt. Det var morgonens tankar, nu vidare till blogginlägget.

Jag är oerhört nöjd med mina odlingar på terassen. För att vara första året som ju är lite av ett test för vad som fungerar, vart solen ligger på som mest, hur vinden ter sig osv osv. Tycker jag ändå att blomster- och skördelyckan varit toppen. Jag är redan pepp på nästa år! Igår satte jag faktiskt ner lite kryddor i den ena odlingslådan där jag rensat bort den sista salladen. Får se om något hinner kika fram. Färska kryddor är ju alltid trevligt.

Tomater kommer vi att ha massor av några månader fram. Har extremt mycket gröna på G. Mina luktärtor jag hade i mängder gick över i frö när vi var borta på semester en vecka och slutade därmed att blomma. Jag har försökt att klippa bort alla fröställningar för att se om den kan ta sig igen.

I fredags kom Johans mamma och hennes sambo hem till oss. Vi lyxade på med pizza till kvällsmat och använde den nya pizzaugnen jag köpte till Johan i födelsedagspresent. Otroligt rolig pryl och det blir så gott så gott med den stenugnsbakade bottnen. Nu ska jag bara hitta fram till den bästa degen.

Denna pizza bianco med ricotta och sparris var väldigt nice toppad med citronzest och honung. Nästa gång ska jag lägga till hackade mandlar också.

Det är himla fint med grannar. Jag har aldrig riktigt bott så förut med grannar längs en gata liksom. Det är härligt så här sommartid att alla är ute och grejar och att man kan springa över till varandra och snickesnacka en stund. Vi har dessutom hjälpt varandra med att vattna nu under semestertider. Det bor en hel del barn längs med vägen, de flesta lite större än Nils, och oj vad det leks mellan husen. De hoppar studsmatta, cyklar, spelar fotboll och stojar runt. Otroligt kul och lyxigt med kompisar rakt utanför husknuten. Ser fram emot när Nils kan gå över och vara med. Just nu ser han mest på eller leker sina egna små lekar bredvid. Men han tycker att det är väldigt roligt med andra barn och vill helst gå ner till vägen och de andras trädgårdar hela tiden. Igår var vi över hos en av grannarna och Nils grävde lite i sandlådan som han älskar där. Sen gick vi hem igen till oss och grannpojken följde med och testade Johans motorcyklar till Nils förtjusning.

Sen är det ju så här. Det vardagsliv och den ordning vi nu försöker börja inruta, kommer i november att ruckas om totalt på grund utav att det kommer en liten lillebror till oss. Det känns helt otroligt. Vi är väldigt glada och lyckliga samtidigt som vi inser att vi kommer att ha några livliga år framöver med två vilda grabbar. Jag mår alldeles lysande bra, precis som jag gjorde med Nils och mer än halva tiden har ju redan gått. Jag kan inte fatta det. I november blir vi fyra! 🥰

Gillar

Kommentarer

jonnasofieh
jonnasofieh,
Åh vad mysigt med tillökning! Stort grattis! 🌸
nouw.com/jonnasofieh
Vardagligheter
Vardagligheter,
Ja! Det ska bli så mysigt och roligt! Tack 🌻💛
nouw.com/vardagligheter