Säsongsskiftets alla skiften

Ena dagen mår jag fantastiskt och känner mig så peppad inför att en ny säsong tar vid. Full av energi kliver jag in i dagen och tar för mig och dundrar på. Andra dagen klyver känslorna mig rakt genom kroppen och jag känner mig helt obalanserad och vilsen. Osäker och nervös går jag runt i cirklar kring det jag borde ta tag i. Blir rädd för att göra fel och saknar självförtroende. Jag älskar att vara i peppen och avskyr att befinna mig i dippen. I de peppiga känslorna är jag stark och ser inga motgångar. I de tuffare melodierna blir minsta törn en mur att ta sig över. Och jo, jag känner igen det här känslomäkleriet som pågår inuti. Det händer varje säsongsskifte. År efter år. Men ändå överraskas jag så hårt när känslorna av mörkare klang griper tag i mig. Och det tar ett tag innan jag kommer på vad allt handlar om. Det är inte jag, det är du, och allt det där.

Precis som natur och luft skiftar färg och fokus, ställer jag om för något nytt. Och det ligger en melankoli och en eufori där och skvalpar i samma skål. Sorg för att vi lämnar något vi vet allting om. Oro för att vi kliver in i något vi inte än har utstakat. Lycka för att allt är oskrivet. Motivation för att allt är nytt. Allt blandas. Allt är. Samtidigt.

Kanske borde man vis nu av några års vuxen livserfarenhet på rutin boka in terapisamtal inför varje säsongsskifte för att bättre hantera dalarna?

Hursomhelst. Veckorna går och så gör också livet.

Försöker hålla kvar i sommaren och tog en glass på stan en solig eftermiddag efter förskolan i veckan. Pistagen är ljuvlig.

Nils har börjat förskolan igen och vi går igenom hela sluta-med-blöja-fasen. Så stor kille med en gång.

Vi fick fikabesök i helgen och var covid-19 anpassade.

Jag bakade en riktigt saftig och god blåbär&mandelmasse-kaka.

Min allra största craving i livet är fika. Det vet alla som känner mig jag jobbar ju också med bageriingredienser så mitt liv kretsar mycket kring godsaker. Inget slår en riktigt god bulle. Mums!

Barnen är sjuka för tillfället och igår när vi vaknat till efter en krånglig natt tog vi ut alla leksaker på solig altan för att lufta oss lite. Mysig stund fram tills att en hostattack ledde till en spya och så vidare och så vidare.. pjuh. 🙃

Det leks massor här hemma mest hela tiden och nu börjar killarna verkligen uppskatta varandra och leka tillsammans mer och mer. Jag älskart!

På torsdag börjar jag att jobba igen. Jag ser till att maxa tiden som heltidsföräldraledig men herregud vad jag ser fram emot att börja jobba. Känner mig som ett barn på julafton inför detta faktum.

Gillar

Kommentarer

emmanatterlund
emmanatterlund,
gud vilken fin lampa ni har i vardagsrummet! (L)
nouw.com/emmanatterlund