Funderingar en lördagkväll i januari

Klockan är sent. Eller ja, iaf sent för en småbarnsförälder som jag. Kanske inte sent för en annan så här mitt i lördagkvällen där musiken just höjts ute på ställena i stan. Här hemma är i alla fall stämningen lugn och tyst. Mina grabbar sover och jag låg nyss bredvid dem men tassade upp för att dricka en het kopp te och läsa klart boken jag köpte på loppis tidigare idag. Jag har halsont, en rinnig snuva och känner början på en feber. Ni vet när hela ansiktet och all hud på kroppen liksom gör ont. Hoppas att tekoppen lindrar och att nässprayen gör susen för nattsömnen. Boken jag läser är en bok om 10-gruppen. Blir superinspirerad och slukar den i ett nafs. 2019 är året då jag ska bli bättre på konst och kultur har jag tänkt mig. Har därför siktet inställt på böcker när jag går på loppis nu. Att köpa skatter för en 10:a styck är ju bara helt fantastiskt. Jag älskar second hand så mycket! Vi var på en för mig ny second hand idag och jag fyndade verkligen loss. Jag ska visa här i nästa vecka. Men betade av några saker på min långa ”köpa-på-loppis-lista” i alla fall vilket gjorde mig mycket nöjd.

Skrev i mitt senaste inlägg om den tuffa vecka vi haft. Det vände igår och nu har vi vår glada Nils tillbaka igen. Otroligt skönt. Jag glömmer att intala mig att allt är faser och att dem snart går över när jag är precis mitt i dem. Måste bli bättre på den egna mentala coachningen där. Nu ser jag fram emot en härlig söndag med lilla familjen. Vi har inget planerat men ska försöka fixa massa saker. Bland annat olja in vår bänkskiva i köket, sätta upp tavlor i tv-rummet på undervåningen, barnsäkra köksskåp, ta ner vår julbock (pinigt att den står kvar!) och sen tänkte jag försöka ta mig en tur till Blomsterlandet. Har förstått att de har 50% på alla fröer och tänkte passa på att köpa ett gäng. Behöver också en del nya gröna växter till de krukor jag köpte på loppis idag. Hoppas verkligen få till den utflykten.

Annars funderar jag mycket på livet i allmänhet och att allt inte är självklart. Att tacksamheten är en viktig känsla som ger djup självinsikt och en förståelse för hur andra har eller inte har det. Tänker också på att det är så himla viktigt att krama familjemedlemmarna man älskar varje dag, att inte tjafsa om småsaker, att ringa dem man tänker på och att sluta ta människor för givet.

Där var mina tankar en feberyrig lördagkväll från soffhörnet och fotot på vissna tulpaner och kaffesump i vasken.

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Älskar när man fastnar för inspirerande böcker, har själv börjat med en ljudbok jag älskar! Kan du inte visa vad du fyndat? 😃 <3
nouw.com/emmaengstrom
Vardagligheter
Vardagligheter,
Samma här, älskar den känslan! ✨ Absolut, ska försöka få upp ett inlägg här i veckan! 😘
nouw.com/vardagligheter