En resumé av året 2018 - Första kvartalet

Började ju 2018 som höggravid. Hade gått hem på föräldraledighet innan jul och kände mig peppad, lugn och såg fram emot att få en skön tid hemma innan bebis (Nils!) som var planerad till den 7:e februari kom.
Boade och fixade inför bebisankomst som bara den. Fyllde frysen med både bakverk och matlådor för det hade jag läst att man skulle göra.
Hade fått akvareller, papper och penslar av Johan i julklapp och en helg när min syster kom på besök testade vi våra färdigheter. Hennes enormt mycket större än mina som synes. Hon målade huset. Vi spelade också vårt älskade tv-spel, Don’t Starve, som är det roligaste tv-spel jag spelat. Har inte spelat sedan detta tillfälle och saknar det massor, speciellt att spela med syrran.
Tog promenader ner till husbygget för att se processen växa fram. Här i januari hade väggarna kommit upp.
Hade dille på all sorts c-vitamin.
Och semlor, oj så många semlor min gravidmage cravade.
Blev ordentligt överraskad av mina fina vänner som fixat en babyshower för mig. Otroligt kul och fint fixat! Ännu roligare var att fyra av mina närmsta vänner (egentligen fem stycken med Malin som inte syns på bilden) också var preggo och skulle få barn under året. Himla fint att dela detta 💗
Fick en spavistelse på Arken spa av mina goa tjejkompisar i present. Det var GULD för en tung gravidkropp att få unna sig dopp i varma pooler mitt i januari.
Ännu mer semlor och massa läsning. Läste hur mycket som helst i januari och även sen när Nils kom.
Söndagen den 28 januari var vi i skogen utanför oss och grillade med Johans systrars familjer. Efteråt gick vi hem till oss och drack kaffe. När kaffet var uppdrucket skulle jag resa mig upp från soffan och då gick mitt vatten. Haha det blev sjukt stimmig stämning med både tårar och skratt och en hel del panik från diverse håll. Väldigt kul så här nu i efterhand att alla var där när det hände.
Och efter en låång väntan och flera turer bort och fram genom Härskogen till Borås kom han äntligen efter en igångsättning på förmiddagen onsdagen den 31:a januari. Vår finaste son, världens bästa Nils!

Jag glömmer aldrig detta ögonblick eller den stilla stunden efteråt i väntan på den efterlängtade smörgåsbrickan. Utanför singlade stora tjocka snöflingor ner, dina varma lilla kropp vilade på mitt bröst och dina små andetag gjorde mig så trygg. Jag blev kär i dig direkt. Min son ❤️

Vi var enormt lyckliga och spenderade tre dagar på BB hotellet i vår bebisbubbla. Han var helt perfekt och tårarna rann i princip hela tiden av hur otroligt starkt men samtidigt så skört allt kändes. Nu var vi en familj och känslorna var verkligen all over the place.
Vi fick ta med vår lilla skatt hem och fortsätta bebismyset hemma. Det vet ju all ni som fått barn hur galet knasigt det känns att packa ner det där lilla knytet i babyskyddet och åka iväg. Som att göra något olagligt.
Men vi fick ganska snart åka tillbaka och läggas in igen då Nils hade höga värden av gulsot vilket upptäcktes vid återbesöket. Här slog min babyblues till med råge och jag grät som ett barn, högt och skrikigt med snor och tårar som sprutade överallt. Jag tänkte ju givetvis det värsta och googlade gulsot hela natten. Allt gick jättebra, värdena sjönk snabbt och vi fick åka hem redan nästa dag. Men oj vad känslig jag barn här alltså. Gråter nu när jag ser bilden och återupplever allt igen. Lilla barn, mitt lilla barn som skulle ligga helt stilla i den där sängen med de där små ögonskydden. Jösses! 💔
Sen fick vi äntligen åka hem igen och fortsätta beundra minibabyfötter, sniffa bebisdoft i mjuka fjuniga nacken och bara vara nära nära nära.
Det blev februari och det var ju den vintrigaste vintern på länge.
Vi blev allt varmare i kläderna med att hantera lillen och han växte till sig lite grann. Jag njöt massor av det ständiga goset och lugnet med en bebis som ju faktiskt sover ganska mycket där i början. Men allt var inte rosaskimrande och perfekt som det ju egentligen aldrig är. Nils utvecklade någon slags kvällsoro som många bebisar kan göra och varje kväll i tre månader gallskrek han i en till två timmar. Han var otröstlig och det enda som hjälpte var att gå runt och vagga så att han till slut somnade. Stackarn. Vi sjalade mycket och jag grät stilla tårar en hel del om kvällarna där. Jag byggde också upp en oro/stress som kom krypandes varje eftermiddag inför hur kvällen skulle bli och när skrikfesten skulle starta. Blev några mentala breakdowns där i början. Men till slut blev vi vana och tog oss igenom skriken när vi visste att det snart skulle gå över.
Vi hade många besök av alla nära och kära som ville träffa nytillskottet. ❤️
Återhämtade mig hyfsat snabbt så att jag kunde ge mig ut på kortare promenader om dagarna. Pod, kaffe och rulla vagn var det nya och jag älskade det!
Fick många fina presenter med post och flera blombud i flera veckor. Vilket firande det är att ett barn kommer till världen. Med all rätt tycker jag!
Husbygget fortsatte och nu var också övervåningen rest och fönster kom på plats. Började mer och mer likna ett hus.
Tillbringade otroligt mycket tid med att amma. Känns som att jag gjorde det hela tiden. Är tacksam över att allt med amningen gick så naturligt och smidigt för oss.
Resultatet av mycket amning blev en go mjuk bebis. Åh! 💛
Jag beställde hem Pom och Floras frukostbok och lagade massa goda frukostar som jag mumsade på när lillen sov.
Mars kom och vi fick en mycket mer stabil bebis. Jag tyckte att det kändes skönt att gå från det sköra miniminibebisstadiet till lite mer tag och röj. Vi började få små leenden och glimtar av Nils personlighet.
Vi la ut vår lägenhet till försäljning och sålde dagen efter på förhand. Väldigt skön känsla!
Jag köpte påskliljor och bakade Elsa Billgrens populära och urgoda citron/vallmo-kaka.
Fick besök av Lisa med sin relativt nykläckta Axel och njöt av vårens första solstrålar på balkongen.
Ännu mer balkongnjut! Tyckte att det var perfekt att få barn i januari där mitt i vintern. Första bebistiden är man ju ändå mest inomhus och sen lagom när våren kom var man mer varm i kläderna kring föräldrarollen och kunde ta sig ut med starkare nerver.
Piffade en jeansjacka till lillens våroutfits.
Gosade så här varje morgon. 🥰
Fick dille på våfflor.
Huset fick sin fasad och garaget kom upp. Denna tid gjorde vi också ganska många slutval på kök, golv, badrum, tvättstuga osv. Mycket att tänka på men allt gick ändå väldigt smidigt trots mitt i bebisbubblan. 
Det blev påsk och vi firade i fyra dagar hemma i Falköping på flera olika håll. På skärtorsdagen sågs ett stort kompisgäng med alla barn hemma hos Martina och Jacob. Det var BÄSTA hänget och jag hoppas att vi får till samma mys igen även detta års skärtorsdag. 🐣
Vi klädde upp oss och firade påskafton hemma hos min farmor och farfar bland annat. Fint att få komma som en liten familj. 💛
Återkommer med nästa kapitel i denna årsresume!

Gillar

Kommentarer