En god lördag

Dagarna går och idag är det återigen en ny vecka och en ny måndag. Just nu sitter jag uppkrupen i soffan och kollar på Outlander. Nils sover gott på terassen och jag var precis ute och kollade till honom. Det ser så skönt ut att sova så där mysigt inbäddad. Om en liten stund kommer Lisa och Axel för en playdate. Det blir mysigt!


Lyssnade på BillgrenWoods podavsnitt om ”Ett hem” när jag rullade Nils till sömns förut. Blev så sugen på att ta in mer färg i hemmet och att hitta vårt hems signaturdoft. Samt att hitta massa lampor på second hand för mer belysningspunkter. Känner verkligen att det behövs mer ljus nu när all julbelysning försvann. Fokus på nästa loppisrunda blir lampor och kanske en fin fåtölj i färg eller mönster. Är också väldigt sugen på att göra klart våra planer med övervåningen som är projekt braskamin. Jag tänker mig den inbyggd i ett hyllsystem på den enda vägg vi har här uppe. Vill maxa den väggen med böcker, fina prydnader, några gröna växter, stereon, en fin lampa för att få mer hemtrevlig känsla. Jag vet inte om det går att bygga in kaminen på detta sätt, men jag ska forska lite mer kring detta. Väldigt pepp!

I lördags bjöd jag in till hästfest, vårt traditionella travkalas. Vi tippar på hästar, äter gott och snickesnackar. Det var riktigt roligt! Travet gick inte alls bra men maten och hänget var hur bra som helst. Här kommer några bilder men visst bara på maten, tog helt enkelt inga andra bilder.

Ville bjuda på en citronmarängpaj och svängde ihop pajskal och lemoncurden i fredags. Köpte en sådan här citruspress på senaste loppisrundan. Varför har jag aldrig ägt en sådan förut? Det bästa jag använt!
Jag älskar ju att preppa och fixa när man får middagsgäster. Hade en himla mysig förmiddag med diverse fix och trix. Här gjorde jag en supergod röra med kronärtskocka, vitlök, citron och olja som vi åt på crosstini. Väldigt trevligt försnacks. Tips tips!
Bjöd på minisemlor till kaffe när alla kom. Mums!
När vi lagt våra rader och travet började plockade jag fram massa gott snacks och bubbel. Kronärtskocksröran på crosstini som sagt och sen en smaskig dip på gräddfil, rom, rödlök, citron, salt och peppar som vi dippade lantchips i. Gööörgott!
Till middag blev det asiatisk lax och glasnudelsallad. Blev mycket lyckat alltihop! Är så tacksam och glad för dessa tjejhäng. Energipåfyll de lux!

Gillar

Kommentarer