Dagarna i Grundsund

Klockan är mitt i natten men jag vaknade alldeles nyss och har svårt att somna om. Var inne och kikade till minstingen som sov som en stock. Igår när vi satt och käkade lunch fick han ett getingstick strax över ögat som helt svullnade upp, stackarn! Det måste vara ett getingår i år för vi har hur många som helst. Johan har tagit ner flera bon men trots det flyger det runt massor som letar sig in överallt. Hörde igår av grannen att de tydligen drar sig till nybyggda hus pga det nya färska virket. Imorgon ska jag göra några getingfällor med saft så får vi se om de hittar dit istället.


I torsdags kom vi hem från tre dagars kompisgäng i Grundsund. Vackra fina Grundsund alltså. Tacksam över att vi fick komma dit och hälsa på. Elins föräldrar bor där och vi fick så snällt låna deras hus i några dagar. Dagarna har bestått av lek och bus med våra jämnåriga små grabbarna, god mat, promenader i hamnen och sena spelkvällar när vi nattat kidsen. Är väldigt glad för att vi fann varandra på MVCs föräldragruppsinfo där i november 2018 när vi alla skulle bli föräldrar för första gången. Jag hade inte tänkt på eller räknat med att vi skulle berikas med nya vänner när denna nya del av livet skulle starta. Och jag är så otroligt tacksam över det. Vi har delat många stunder och känslor under denna omskakande tid. Så värdefullt!

Slogs av hur vackert det var i Grundsund och njöt givetvis av sommarfeelingen men kunde inte sluta tänka på hur idyllen här ser ut på vintern. Måste vara så kargt och råvackert med ett vintrigt Grundsund.
Kusten innebär ju givetvis skaldjur så vi frossade på goda räkor och kräftor den första kvällen. Mums!
Grabbarna har röjt hela dagarna och toksomnat på kvällarna. Full rulle med tre vilda ett och halvt åringar minst sagt.
Vackert överallt.⚓️
Elin hade bakat en god kaka som vi mumsade på till eftermiddagskaffet.
Kolla in dessa coola kids alltså! Skrindan var poppis att både åka och köra.
Och flakmoppen! Nils var kaxig innan den startades och skulle upp och köra men när den väl gick igång var han inte lika stursk. Han åkte ändå med en vända tryggt i Pontus knä.
Se så fint! 🌊 Denna bild är tagen från bron över hamnkanalen. Här finns en skylt som säger att det råder badförbud från bron. Elin berättade att det för några år sedan hoppade ner en kille som missade att det kom en båt och hamnade rakt ner i båten och bröt både armar och ben. Jösses vilken skräck 🙈
Barnvagsmaffian på språng! Här får Nils och Tage syn på en katt tror jag eller så var det den där permobilen som de tyckte var vrålspännande. 😅
Vi var ute och käkade lunch på Pelles hamnkrog en dag. Jag valde rödspätta med potatis och brynt smör. Väldigt gott!
Kolla vilket guldgäng! ✨
Mitt lilla hjärta som nu haft blivit så stor och ska börja förskolan på måndag. Galet!

Gillar

Kommentarer