Blomsterlängtan

Med hus kommer trädgård! Äntligen! 🌷🌾 Jag har längtat efter trädgård sedan jag flyttade hemifrån strax efter gymnasiet. Vår trädgård kommer inte att bli stor eftersom vi har en sluttningstomt, men det lilla vi har tänker jag nyttja till max. Jag kommer också att bygga odlingslådor till våra terasser och plantera i många stora krukor att ställa lite här och var. Vi har skogen strax ovanför vårt hus och vår tomt går en bra bit in i skogen. Längst upp på tomten är det som en liten platå där vi kanske på sikt bygger ett växthus. Samt en trappa från terassen upp till växthimmelriket vi i så fall ska odla där. Dröm!

Jag har samlat på mig massa godbitar jag längtar efter att få odla i mitt pinterestalbum och här är några av de bilderna, har hämtat de från Pinterest så de är inte av högsta bildkvalité men jag hoppas ni får en feeling ändå. Vi får väl se vad vi får till och har plats för (samt råd med 😬) nästa sommar.

Så underbart med stockrosor mot en fasad ju. Jag tänker att stockrosor i blandade pastelliga färger mot vår gråa husfasad kommer bli magiskt fint. Ska läsa på lite om de tål absolut solläge för det kommer det att vara på den plats jag tänker mig dem.

Blodröda solrosor hittade jag inne hos inspirerande Krickelin och skrev genast ner dessa på min lista för blommor att odla jag har i min telefon. Så häftiga!

Hur fint med lila vallmo?! Gulligt ihop med de vita spjutliknande blommorna i samma rabatt här också. Mums!

Pastelliga rosa vallmo är ju också magiskt fint!

Kolla här vilken perfekt färgskala och mix, så fint med svärtan mitt bland det ljusa fluffiga. Dröm!

De här blommorna vet jag inte vad de heter men jag hade de i min blomsterkrans på midsommar och blev förälskad i dem. Passar i vilken bukett som helst tycker jag. Måste ta reda på namn. Någon som vet?

Jag har alltid tyckt innan att rosor är tantigt och trist. Men nu har jag börjat älska rosor. Någon form av ros ska jag ha någonstans på tomten.

Halleluja vilken rabatt! Så dramatiskt och vackert.

Brudslöja. Kanske världens bästa bukettfyllnadsblomster och vackert med bara en enkel kvist i en liten vas på en toalett tex.

Har alltid tänkt att jag ska odla sådant som blommar tidigt i trädgården för att få vårkänslan snabbt. Därför tänker jag stoppa ner tulpan- och narcisslökar lite här och var i trädgården. Vi har en fin sluttning på höger sidan av huset med ängsgräs, tänk vad fint om det kan komma upp lite vårigt där lagom till påsk. Måste undersöka vad de behöver för att växa gott.

Av samma anledning som ovan vill jag ha ett magnoliaträd. Så vackra!
Jag ska sätta massa olika Dahlior men favoriten är väl ändå Café Au Lait-Dahlian. Otroligt vacker!

Gillar

Kommentarer

AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
det är ju så vackert med blommor! 😍 ska ha en hel oas tills nästa vår när vi flyttar till hus i höst 😍
nouw.com/angelicacarlsson
Vardagligheter
Vardagligheter,
Ja men verkligen! 😍 Tänk vilken lyx att få plocka sin bukett från egna rabatter 👌 Kul! ska följa er resa 🏡
nouw.com/vardagligheter
Sofia Belcaid
,
Visst är det roligt med trädgård! Ich vilka möjligheter att få börja från scratch. Blommorna som du hade i din krans heter eustoma på latin, prärieklocka på svenska. Du kommer absolut kunna ha stockrosor i en solig vägg. Samla frön nu när du ser dem torka och vissna ner. Stockrosor växer ofta vid soliga vägger, inte sälkan i gamla stadsdelar med kullersten och mager jord. De är fina att mixa tillsammans med digitalis/fingerborgsblomma som du hade med på en bild. Det blir skoj att följa en trädgård som med tiden får växa fram.
Vardagligheter
Vardagligheter,
Åh tack Sofia för ditt fina och givande svar! nu ska här odlas 🏡🌷🌾💘 Då vet jag vem jag ska vända mig till när fler frågor dyker upp längs vägen 👌
nouw.com/vardagligheter