Våga rensa sociala medier

Ett hjärtligt tips från mig till er: våga rensa era sociala medier! Avfölj och ta bort alla som ni inte mår bra av att se i flödet. Personer som är onödiga att följa eller såna ni velat avfölja för längesedan men inte vågat. Både instagram, Facebook och snapchat har ju dessutom den fantastiska funktionen ”begränsa” eller ”dölj”, där du helt enkelt kan välja att inte få upp vissa personers bilder och statusar utan att avfölja dem. För visst kan det vara ett känsligt ämne att avfölja en person, trots att jag verkligen inte tycker att det borde vara det. I många fall är det inte ens personligt mot den personen man avföljer, utan ibland behöver man bara rensa.

För 3 veckor sedan gjorde jag en enorm rensning på alla mina sociala medier. Avföljde och tog bort massvis av människor, både såna jag följde dem och även såna som följde mig. Gick exempelvis från 600 till 200 vänner på facebook (en app som jag knappt använder till annat än skolrelaterade grejer) och likaså på snapchat. Tog bort ca 300 följare på instagram som jag inte ens vet vilka det är, och därför inte vill ska följa mig. Tror även att jag avföljde runt 100 personer på samma app och ”dolde” minst lika många. Och istället började jag följa konton likt de ovan! Djur, natur och mat. Saker som gör mig glad. REKOMMENDERAR!! Det gör förvånansvärt mycket för välmåendet. Nu när jag går in på exempelvis instagram ser jag gulliga djur istället för konton som hetsar till skeva ideal eller tankar.

Tycker att det borde normaliseras att avfölja både bekanta, vänner och ”influencers”. För varför ska man spendera så mycket tid på att se personer som stör en eller får en att må dåligt? Det handlar om att ta kontrollen över sitt egna välmående och det måste alla få ha rätt till utan att det blir tjafs eller diskussioner. Man behöver inte ta allt så himla personligt. Och följer du en person enbart för att den personen följer dig så kanske det ändå inte är rätt anledning att konstant få upp någon i sitt flöde. Så jag trycker ännu en gång på att VÅGA. Rensa, avfölj, dölj, följ nya givande konton. Våga göra, små som stora, ändringar för att du ska må så bra som möjligt!

Gillar

Kommentarer

Amelia
,

Detta är ett så bra tips! Gjorde en stor rensning för några veckor sedan och ska göra en andra nu och ta bort de sista som jag var lite tveksam till 💖