Mål & planer - Januari 21

Januari är en månad fylld av jobbpass och examinationer. Har 3 inlämningar med tillhörande seminarie kvar innan termin 3 är över och vi beger oss ut på fem veckors praktik. Så kul!! Dock ska jag samtidigt under januari hinna med att packa ihop hela mitt hem, för den 1 februari får jag nycklarna till min nya lägenhet. Så jag har minst sagt en fullspäckad månad framför mig..

För många (tidigare år även mig själv) brukar januari vara månaden för nystart, hälsosamma vanor och många timmar på gymmet. I år kommer sömn, tända ljus och meditation vara av högsta prioritet för mig. Jag måste acceptera att jag har 3 månaders sömn att ta igen och att det inte är konstigt att jag är konstant dödstrött. Måste tillåta mig själv att slappna av och ta det lugnt. Resten får komma i små babysteps. Börja med en promenad för att senare kunna orka gå till gymmet, exempelvis. Så det mål jag satt för januari är att komma tillbaka till en fungerande dygnsrytm, för att så småningom kunna vara utan sömntabletter. Och för att detta ska lyckas vet jag att jag behöver äta mer, få frisk luft oftare och läsa böcker istället för att kolla tiktoks haha. Detta kanske låter simpelt, men när den psykiska hälsan inte är på topp kan saker som dessa vara otroligt krävande.

Hur ska jag lyckas med mitt mål för januari då? Jo, har ju införskaffat mig en almanacka där jag planerar mina dagar i detalj. Allt står i listor, allt från att borsta tänderna på morgonen till vilket klockslag jag ska lägga ifrån mig mobilen på kvällen. I alla fall för mig fungerar listor som en morot att få saker gjort och få in rutiner. Det skönaste som finns är ju att bocka av punkter och inse att man varit produktiv och gjort saker under dagen!

Vad har ni för planer för den kommande månaden? Och hur gör ni för att vara motiverade? Let me know!!

Gillar

Kommentarer

lolan
lolan,

Låter som viktiga och bra mål! Heja dig!☺️

nouw.com/lolan