LIFE UPDATE

I skrivande stund mår jag bra. Hade mått ännu bättre om det inte hade varit för min äckliga huvudvärk. Jag har precis vaknat till liv efter att ha sovit i tre timmar, så dagen blev inte riktigt som planerat. Men jag antar att jag behövde sömn, så jag valde det framför träning för att kunna bli helt frisk. För nu vill jag inget annat än att bli frisk och kunna träna ordentligt.. Och på tal om träning. I detta inlägget tänkte jag bland annat dela med mig av mina tränings-och kostplaner inför resterande månader av detta året.
På måndag vecka 35 drar dansen igång igen och det är jag så himla taggad på. Jag har ju haft ett halvår off från dansen nu och det ska bli så skönt att komma tillbaka och träna min absoluta favoritsport. Så varje måndag kommerf jag att träna dans i 90 minuter, vilket är både kondition och lite styrka. Och i och med dansen så ska jag även träna vighetsövningar och strecha varje dag hemma också, vilket jag annars är ganska dålig på. Utöver dansen så har jag fem andra pass som jag planerar att köra på gymmet, för jag ska ha en vilodag där jag vilar helt från tung träning och det blir troligtvis på lördagar. Så fyra dagar i veckan planerar jag att gymma och då innebär det även minst 15 minuters konditionsträning och mina "dagliga" magövningar. Konditionsträningen kan vara i form utav spinning, löpning eller crosstrainer. Sedan tänker jag ha en dag i veckan då jag springer/cyklar längre, alltså 5-10 kilometer. Såhär tänker jag mig att en veckas träning kan se ut: Måndag: Dans, dvs helkroppsträning och kondition.
Tisdag:
Ben pch rumpa på gymmet. Onsdag: Bicep och tricep på gymmet. Torsdag: Konditionsträning utomhus. Fredag: Idrott i skolan + rygg på gymmet. Lördag: VILA, endast mag-och rumpövningar.
Söndag:
Spinning + axlar och bröst på gymmet. Sedan vet jag att i och med allt plugg och läxor så kommer jag inte alltid ha möjlighet att hinna med alla pass varje vecka. Men jag ska göra så gott det går då jag vet att jag mår bäst av att vara aktiv och röra på mig. Jag blir även mer koncentrerad då och får det ännu lättare för skolarbetet.
Och nu: mina kostplaner. Det är väl egentligen inget speciellt. Jag ska varken deffa eller gå på någon som helst diet. Dock har jag valt att börja utesluta godis och chips helt, och delvis bröd, ur min kost. Det gör jag för att jag inte ska ha så konstant ont i magen och må illa. Förutom det så är det havregrynsgröt eller shake som gäller till frukost, mycket kyckling, ägg och vanlig husmanskost i lagom portioner. Ris framför potatis och kyckling/fisk framför rött kött. (Att minska mängden kött (främst rött kött) och äta mer vegetariskt är något jag har funderat på hela sommaren. Just nu blir jag mest äcklad av kött och förknippar det bara med att djuret har fått lida.. Jag kan skriva mer om detta i ett annat inlägg!!) Fika kommer jag att göra på kalas men jag ska inte baka så mycket själv, och glass tänker jag bara äta på helgerna. Detta är för att minsta mitt enorma sockersug. Och ja, där har ni mina kostplaner! Jag ska försöka hålla det såhär fram till jul och sedan i januari börjar jag deffa inför Mexiko!
Så ja, jag kan väl avsluta detta inlägget med att skriva att jag mår bra. Jag är trygg och säker i mig själv, jag njuter av att vara själv och är mer självständig. I jämförelse med hur jag mådde för ca 11 månder sedan så har jag inte alls ett lika stort behov av att få andras bekräftelse eller vara alla till lags och krypa på knä för alla. Jag har kommit så sjukt långt i min egen utvecklig och jag vet mitt egna värde, mina styrkor och svagheter. Därför behöver jag idag inte andras bekräftelse på att jag är bra eller duger som jag är, för det vet jag redan. Något annat som glädjer mig är mina fantastiska vänner, min underbara familj och att jag har så mycket kul att se fram emot. Nästa helg är det Eksjö Stadsfest och då ska jag se Hov1. Helgen efter det fyller min älskade morfar år och en vecka senare är det dags för lokalfest igen. Den 15 september ska vi på klassresa till Göteborg och två veckor efter det ska jag se Justin Bieber. Sedan är det redan oktober och det är ju min absoluta favoritmånad med Halloween och allt. Sen går det snabbt till jul, men innan dess ska jag hinna med att se både Håkan och Kent. Alltså.. Lyckligt lottad. <3

Gillar