Kroppskomplex Q&A

Tidigare idag fick jag några frågor angående ämnet kroppskomplex. Jag tycker att det är ett så himla viktigt ämne att prata om, så jag ska verkligen försöka svara på frågorna så bra jag kan!

1. Vad är det på din kropp du har komplex över? - För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om mina osäkerheter, där jag tog upp kroppskomplex jag haft under mitt liv och även vilka komplex jag har nu. Det inlägget hittar ni HÄR! Idag skulle jag nog inte säga att jag har något speciellt komplex. Eller ja, det beror ju på hur man definierar ordet komplex. I mina öron är ett kroppskomplex något man mår väldigt dåligt över och hatar/starkt ogillar med sin kropp. Jag skulle vilja ha synligare magmuskler och större ben, men det är något jag tränar för. Det närmsta jag kan komma komplex är väl över min längd. Jag är 153 cm lång och får ofta höra att jag är väldigt kort. Oftast tycker jag att min längd klär mig, och i de situationer jag inte känner så - då är det bara att ta på mig ett par decimeterhöga klackar!

2. Hur "kommer man över" sina komplex eller hur lär man sig leva med dem? Hur lär man sig att älska sin kropp? - Det enda tipset jag har för att komma över sina komplex är att tänka på VARFÖR du har de komplexen från första början. Och i 99% av fallen kan jag garantera att det grundar sig i att man jämför sig med andra. Och att sluta jämföra sig med andra är otroligt svårt. Men man måste inse att man duger som man är, även om samhällets normer och ideal säger annorlunda. Ett konkret tips som jag har är att du ska ge dig själv tre komplimanger varje dag. Stärk dig själv med bekräftelse från DIG SJÄLV, så minskar behovet av andras bekräftelse. Ge dig själv tre komplimanger dagligen, tillåt dig själv att vara stolt över din kropp och dina prestationer. Jobba varje dag med att inse att du duger precis som du är!

3. Hur gör man för att inte bli påverkad av all kropps och träningshets? - Detta är en riktigt svår fråga. Är det ens möjligt att inte blir påverkad? Det jag rekommenderar är väl att inte följa de personer som bidrar till att ni känner er "hetsade" och som gör att ni mår dåligt <3

4. Vilket ansvar tycker du att bloggar & offentliga personers har för att inte påverka sina läsare negativt och ge dem komplex? - Jag tycker att alla sorters personer som har följare är ansvariga för att inte bidra till en ökad kroppshets. Jag tycker att alla ska tänka på vad de skriver och säger om både andras och sin egen kropp. Att inte slänga ur sig kommentarer som kan skada någon. Personligen både skriver och läser jag om träning, hälsa och kost. Det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och jag blir oftast väldigt inspirerad av "fitness tjejer". Men jag vet att det inte är alla som blir det. Så enligt mig har alla ett ansvar att se till att de inte bidrar/uppmuntrar till ohälsosamma ideal och livsformer. Kommer ni ihåg när den kända bloggerskan Kissie skrev om en diet där hon endast åt bebismat? Det kallar jag ohälsosamt. Att lägga ut nyttiga recept och videos där man tränar är i mina ögon inget ohälsosamt. Förstår ni skillnaden? Detta blev en lång utläggning på frågan, men sammanfattningsvis så tycker jag att offentliga personer får skriva om träning/hälsa/kost så länge det inte uppmuntrar till något osunt och ohälsosamt!!

Gillar