du kommer bli ensam

"Jag förstår mig inte på människor som sitter och känner avsky till andra som på något vänster lyckas. Jag förstår inte hur man som vän kan säga nedvärderande kommentarer till en nära, istället för att lyfta och finna glädje i framgången. Jag kommer aldrig fatta grejen med att man kallar det hybris för att en människa har höga tankar om sig själv, vad vinner ni egentligen på att gå runt att bära en dålig attityd som är baserad på avundsjuka?
...
Du vinner ingenting på att sitta och vara bitter över någon annans framgång. Om jag var i dina skor så skulle jag istället se det som en inspiration. Det finns inget vackert i avundsjuka, va inte den personen. Va alltid vännen som stöttar och står bakom, va inte den där negativa som hela tiden ska komma med någon typ av förolämpning. Förr eller senare kommer du blir otroligt ensam och nu menar jag ensam i att ingen kommer vilja ha dig i sitt liv."

Texten ovan är skriven av en utav mina största inspirationer här i livet, Queen E - aka Emmy Winther. Hon är så fruktansvärt bra och sätter dessutom ord på alla mina tankar. Avundsjuka är något vi ser för mycket av i dagens samälle. Gå in på valfri youtubevideo och läs kommentarerna. Eller klicka dig in på en större blogg/instagram och läs där. Avundsjuka finns överallt och allt för ofta övergår det i rent hat, och det skrämmer mig. Jag förstår inte hur man kan vara så otroligt avundsjuk på någon att man börjar hata och hota den personen. Det är bortom mig. Va inte den personen, låt dig inspireras istället för att bli avundsjuk. För att inte kunna glädjas å andras vägnar är den värsta egenskapen jag vet. Livet blir så mycket roligare om du lär dig att glädjas åt andras framgång. Throw kindness around like confetti istället för negativitet!!

Gillar

Kommentarer