Header

​Hej, nu var det väldigt länge sedan som jag uppdaterade igen.. Får verkligen ta och skärpa mig nu. I morgon börjar skolan igen, har inte varit där på 8 veckor nu. Då kan man börja prata om Söndagsångest. 

Då jag nästan aldrig har något "roligt" att skriva om mig själv och jag vet även vad jag tycker om att läsa  om andra människor.. Därför har jag bestämt att jag bara ska skriva om mig och hästarna i min blogg. 

jag tänkte börja med att göra en riktig presentation om Fiona.

jag har haft Attyrory Fifty-Fifty "Fiona" i 8 månader. Ett sto på ca 163cm, född 2009. Till en början så kunde vi inte göra speciellt mycket med henne då hon var mer vild än tam, vilket jag tyckte var väldigt sorgligt då jag precis hade fått min allra första egna häst! Då vill man ju bara ut och rida och ha kul och ha en massa mys. men så vart det inte i vårat fall. när hon stod i stallgången så kunde man inte vara bredvid henne då hon trampade omkring och slog huvudet i taket och härjade.. Vi tog en månad med att bara gå med henne och träna på att hon inte skulle gå på oss när vi var bredvid henne.. När det började bli bättre så var det dags att ta sig upp på hennes rygg, hon stod inte still vid uppsittningen och jag fick mer eller mindre slänga mig upp. Väl uppe på hennes rygg så ville hon inte alls som jag ville, hon bara gick dit hon ville och kunde inte göra volter, med andra ord så kunde jag bara rida rakt fram! 

När vi fått styrningen att fungera lite så provade vi att hoppa lite, det var verkligen katastrof. Vi gick omkull på 30cm och jag tappade helt hoppet, jag hade ingen lust att rida henne alls. Hon var mer eller mindre till salu hela den perioden. När sommarlovet började så fick vi chans att träna mer och vi kom ner till ridhuset och kunde börja träna på riktigt. Jag anmälde mig även till en hoppkurs för Lisa Henriksson, just då var jag nog livrädd,. men det gick bra och vi hoppade bana på ca 80-90cm jag var verkligen överlycklig! Efter det så har vi bara tränat på, det var mycket motgång ett tag då hon bara kastade av mig och inte alls ville vara med längre. men nu kan jag rida ihop henne och vi har hoppat enstaka hinder på 110cm och ska förmodligen debutera i 100cm i år. Detta ska bli vårat år! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Hejsan, nu var det ett tag sen sist jag bloggade. Har verkligen haft fullt upp och helt enkelt inte hunnit blogga! Fiona har hunnit flyttat en gång sen jag skrev sist, bara till ett annat stall närmare ridhuset vilket jag tycker är super skönt då det är lättare att kunna träna ordentligt. Jag tycker att det har gått väldigt mycket framåt sen vi fick hem henne, då var hon väldigt orolig och stressad, förmodligen så har hon blivit lite illa behandlad därifrån hon kommer. Men hon har nu börjat byggt upp ett förtroende till oss och vi kan nu lita mycket mer på varandra. 

Igår så var vi till ridhuset en sväng och trimmade lite, hon var superpigg i början och bara sprang. Men efter ett tag så lugnade hon ner sig och blev superfin! Älskar verkligen Fiona, för varje gång man rider så känner man verkligen vilken vilja hon har till att arbeta och lära sig nya saker. Man känner även att det finns en hel del att få fram om man bara gör det på rätt sätt! 

men nu är vi på väg till stallet för att ha lite stalltjänst, sen ska jag och mamma rida ut en sväng på Fiona och Pirren, då vi är hästvakt åt pirren! :)

Likes

Comments

Nuså kan jag äntligen berätta vad som varit på gång ett tag. Vi har nämligen skaffat häst. Det är ett sto på 165, 6 år, gråskimmel. Helt klart ett projekt! Jag är så taggad.
Har ridit två turer på henne nu sen hon kom hem. Ett på volten och ett ute i skogen. Hon skötte sig toppen båda ridturena. Men hon är väldigt speciell, hon stressar lätt upp sig och är inte den lättaste att rida. Men det ska vi kämpa med, tror verkligen på henne och att hon kommer att bli en fantastiskt bra häst i framtiden! 😃Likes

Comments

Nu är det verkligen skrämmande nära! Jag kan fortfarande tyvärr inte avslöja vad det är som kommer att hända. För så mycket kan ändras på så kort tid. Håller tummarna att det går bra!

Likes

Comments

​Hej! 

Det är verkligen jätteskönt att sitta här i soffan nu och bara slappa och veta att jag har gjort min sista riktiga skoldag innan sommarlovet! Nu väntas 5 veckors praktik och förmodligen ett omprov i matte. Vi hade matteprov idag, men jag förstod verkligen inget! Så jag är rätt så säker på att jag kommer att få göra ett omprov på detta kapitel. Vilket kommer att ske under praktiken.... Jaja. Nu ska jag bara njuta av att vara ledig i några dagar för jag börjar praktiken på tisdag kl 15.

Likes

Comments

​Hejsan, idag har jag och mamma varit i stallet hela dagen och haft stalltjänst. Jag har även haft pirren hela helgen, vi har varit ute varje dag och bara myst i skogen! Nu känns det att det snart är sommar! Så underbart! I morgon är det måndag, och min sista vecka i skolan, för sen går jag ut på praktik i 5 veckor och efter det så är det bara betygsprat och massa annat skoj som ska göras. Det är bara för skönt! Nu längtar jag tills sommaren så att jag får börja jobba och tjäna lite pengar, behöver verkligen ett par nya ridstövlar och nya ridskor och det är inte det billigaste! Men för att få lite mindre ångest för att slösa så mycket pengar så har jag sagt att jag ska köpa det till mig själv i 18-års present! Då känns det mycket bättre! 😊

Likes

Comments

Hej, nu var det ett tag sen jag bloggade sist, fattar inte varför det blir så men jag har bar ingen motivation och ork. Men nu så är det nära, snart är den dagen här, den som ska förändra mitt liv! Förhoppningsvis! kan tyvärr inte avslöja vad det är än, men det kommer att komma upp här när det är klart hur det blir. Det jag kan säga är att det kommer att förändra mitt liv! Jag hoppas på att det kommer att bli en positiv förändring, så att man inte dragit på sig för mycket! men det ska nog bli bra! Jag kommer verkligen att få leva min dröm, om allt går som det ska! 

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att få åka hem. senare i kväll så ska vi till min moster som fyller år, jag är inte speciellt mycket för att åka på en massa kalas och så, så jag längtar mest till ikväll då jag får ta det lugnt.Nu ska jag fortsätta plugga lite, för nästa lektion så ska vi bara kolla på film. 

Likes

Comments

Det måste vara något fel på mig, jag klagar alltid när jag är i skolan för att jag vill ha lov. Men nu när jag har lov, då vill jag tillbaka till skolan. Detta lov tar död på mig, jag har så himla tråkigt. Igår var det iallafall en bra dag, jag satt då på hästryggen igen efter att inte varit i stallet på 1 vecka!! 😊 Haha, är man hästmänniska så är man! På tisdag börjar skolan iallafall igen och har även hoppträning då. Ska bli kul att hoppa lite nu känner jag! 😊

I morgon så ska vi till mormor och äta en sväng på dagen, eller ja "en sväng" är väl dumt att säga då det ofta slutar med att vi är där hela dagen. Men det är mysigt de också. Då har man iallafall något att göra 😄

Likes

Comments

Ja, jag tycker att rubriken säger en hel del. man ska inte ta ut segern i förskott. Men vi får väl se vad som händer här framöver. Även om jag trodde att det skulle hända lite roliga saker redan nu under lovet, men det ser inte så ut. Men om ca 1 och en halv vecka så! Då åker jag förmodligen iväg på lite roligheter om inget annat händer innan det! Jag tror att det här kommer att bli sjukt bra till slut. Man måste bara ha lite tålamod, vilket jag verkligen inte har.. 😏 Jaja, jag hoppas bara på det bästa. 😊

Likes

Comments

Hejsan!

Idag har det varit en städdag här hemma, jag har hjälpt mamma att städa hela huset samt gjort en riktig storstädning på mitt rum. Det är verkligen jättetråkigt, men när det är gjort så är det så härligt, man känner verkligen att det blir fräschare på en gång. 

Nu har mormor och morfar varit här en sväng och fikat, jag slängde ihop en sockerkaka så att vi skulle ha något att bjuda på. Det var riktigt trevligt, vi har inte träffat dom på ett tag så det var dags nu tyckte vi 😊

Igår så var jag mamma och Sofia i Valbo och handlade samt åt lite mat. Det vart en hel del saker men mest rid saker för min del och en hel del mindre på kontot! Jag skulle verkligen kunna handla hur mycket häst saker som helst, men det är ju ganska så onödigt när man inte har en egen häst 😏

Nu ska jag ta och kolla lite på film och prata med mamma, måste verkligen ta det lite lugnt, har så ont i ryggen!.. 

Likes

Comments