Alter the norm

ALTER THE NORM!

The botten is nådd, nu får det vara nog! Hälften av alla ungdomar i Sverige idag känner sig misslyckade pga dagens perfektionshets. Vad fan händer? HÄLFTEN som i 50% , en halv skola, varannan människa? Hur sjukt är inte det. Varför sätter vi sån jävla press på oss själva? Och till vilket pris? För vem måste vi vara perfekta, vad vinner vi på det och vad räknas ens som perfekt?

Idag sätter vi alldeles för hög press på oss själva att leva det "ljuva livet" eller iallafall det liv vi väljer att visa. Det enda vi postar på sociala medier är när vi lyckas, när vi har en fin bild att visa, eller när vi gör något kul. Jag menar hur många lägger ut att det ös regnar på sin solsemester, eller att tvättkorgen håller på att svämma över hemma? Tror inte heller det är någon som lägger ut en bild på en Felix pytt i panna?

Nej utom istället lägger vi bara ut fasaden av det livet vi tror alla vill se, att man tränar var och varannan dag, äter nyttigt, går på resturang, har det fantastiskt på sin solsemester, umgås med familjen med ett leende på läpparna.

Pga strävan att alltid visa när det är bra är vi inte sanna mot oss själva. Vi kanske ler på utsidan men inombords har vi en enorm stress. Jag menar det är inte konstig att psykisk ohälsa ökar, att folk sjukskrivs och går in i väggen till höger och vänster. Vi sätter ju orimligt höga krav på oss själva att alltid må så bra och alltid ha det så bra.

Vi är inga supermäniskor med superkraftter som kan hinna göra allt. Utom vi är människor. Och vi kan inte göra mer än vad vi kan. Livet är inte alltid en dans på rosor och det O K E J. Det är helt okej att må dåligt, att inte alltid räcka till, det är okej att vara misslyckad. För det är först då du är lyckad, när du vågar säga ifrån att stop, jag orkar inte eller jag hinner inte eller helt enkelt jag kan inte.

Våga gå emot normen och vara misslyckad!

Ikväll kommer jag vara med på Misslyckad Galan här på Gotland och prata om att vara just misslyckad. Kom dit inspireras, dela med dig av dina tankar, ventilera eller bara va!

Hoppas vi ses

#misslyckad

Gillar

Kommentarer