Skönhet

Hur får man sminket att hålla hela kvällen?

Nu mina vänner tänker jag dela med mig utav mina egna tips och trix för en utekväll då man vill vara extra flawless.

1. Hudvård: din hy är basen till allt. Det är som grunden när man bygger ett hus, utan bra hy inget bra smink. Det spelar ingen roll vilken hudtyp du har, du ska alltid vara ny skrubbad ( bort med alla döda hudceller, smuts och orenheter ) du ska alltid vara helt ren i ansiktet, tänk som en blank tavla och du ska göra en målning, man vill inte påbörja på ett klottrigt papper. Och sist men absolut inte minst ÅTERFUKTAD, huden måste alltid vara återfuktad, för smink torkar ut och tränger sig in i porer.

2. Bas: En bra primer, har själv inte hittat min Rise or die än, håller på att provar massa olika för tillfället men inte hittat någon som faller mig smaken än. Använder primer där jag känner att basen lätt försvinner. Sedan en foundation flytande som fast, den ska passa din hudtyp och hudton, min favorit just nu är Too faced born this way . Sedan en bra concealer har inte heller någon större favorit men den skall va krämig och lätt att blanda ut med resterande av din bas. Sedan ett bra löspuder, se till att det inte reflekterar i vitt. För att min bas ska hålla extra så burkar jag även ta ett foundation puder över, så det blir mer tecknade. Ett bra conturekit kan behövas, if you in to that i mean. Kan rekomendera Kat Von D Shade & Light. Sedan har vi det viktigaste för mig, settingspray, Urbanceday kan jag stark rekomendera, det finns en för varje behov. Settingsprayen gör så att pudret och foundation smälter ihop så ansiktet inte ser kakigt ut, samt att den förseglar och gör så att sminket håller längre.

3. Ögon/Bryn/Läppar: Min ride or die bryn produkt är Anastasia Beverlyhills dipbrow pomade, älskar den det krävs bara en bra bryn pensel och lite övning.
Har ingen speciell ögonskuggspalett, utan kan använda mig av conture kit och skimrande pigment. NYX har ett super fint och glittrande roll on pigment, super lätt att använda och prisvärd. Ska köpa lösa skuggor och sätta ihop min egna palett och då kan vi gå mer in på detaljer! Penslarna är däremot väldigt viktiga, morphe är mitt favorit märke på sminkborstar!
Läppar har jag också NYX som favorit det ligger alltid i min väska en utekväll, men vill testa Jeffereestarcosmetics läpp produkter, jag menar ju självfallet liquid lipsticks. Bästa uppfinningen inom makeup industrin enligt mig.

Hemligheten bakom en bra sminkning är tro det eller ej, bra hudvård och övning! Ska så småningom om börja ta kort på mina egna sminknings och kreationer så fort jag fattar hur min systemkamera fungerar... 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hälsa

Hälsan för mig är ortoligt viktig. Både i kropp och själ. Nyckeln till bra hälsa är att du först är stabil i dig själv och framförallt tror på dig själv. Ett gott självförtoende är alltid en bra egenskap. Men att motionera är också lika viktigt, för att du sover bättre, kroppen tar upp mer syre och du mår bättre efter en prommenad eller en timme på gymmet. Jag påstår verkligen inte att alla ska vara värsta "fitnessfreaken" Men jag tycker det är viktigt att man mår bra och tar hand om sin kropp oavsätt om det är en prommenad i veckan eller 7 dagar på gymmet, oavsätt vad för kroppsform man har.

Något som inspererar mig är balans, allt har en balans och det gäller även träning. Inspo bilder på instagram är något som gör mig irrertrad för det visas bara dom snygga vältränade tjejerna och inte de normla kvinnor som verkligen befinner sig i samhället. Det är ju på grund av normen förstås. Men normer är till för att brytas inte sant?

Något som får mig att gå till gymmet eller att gå ut på en prommenad är när jag är uprörd och vill få ut illskan ur kroppen, det hjälper mig otroligt mycket för då tänker jag på annat. Sedan så sätter jag upp mål för mig själv varje vecka, när veckan närmar sig sitt slut så belönar jag mig själv, kanske ut o äta middag eller bio med tjejkompisarna. På sånt sätt så blir det roligare att får en bättre livvstil. Det är ju också alltid super kul att ha sällskap när man motionerar, så varför inte ta med bästa tjejkompisen ut på en prommenad och snacka skit? Det jag vill komma fram till är att man behöver inte vara fitness expert för att försöka leva hälsosamt och må bra både i kropp och själ.


Likes

Comments

Allmänt

Jag är ju 98 och det betyder att jag tar studenten i sommar, 2 juni för att vara exakt. Men vad är planerna efter studenten? Ska man plugga vidare eller ska man hoppas att man bara hamnar dit man vill komma. Min dröm är ju att jobba med något jag verkligen brinner för och tycker är roligt och tjäna mycket pengar på de, i framtiden vill jag vara ekonomisk oberoende.

Efter studenten ska jag åka och jobba i Rhodos hela sommaren. Jag åker inte dit för festandet, eller jo lite kanske, men mest för värmen och människorna. Jag tror jag behöver komma bort från stockholm några månader. Hitta mig själv lite och få otoligt mycket erfarenhet på köpet. Jag kan ge lite tips för dom som inte vet vad ni vill göra efter studenten. Skriv en bucketlist på vad du vill göra/uppleva, försök sedan relatera det med något slags jobb. Eller så tar du första bästa jobb eller ansöker om att pluggar vidare och hoppas på att det leder till dina drömmar, attraktionslagen ni vet.

Jag har iallafall valt ut några favorit klänningar från Nelly som passar utmärk till studenten!

Skor HÄR spetsklänning HÄR fodralklänning HÄR skaterklänning HÄR skor HÄRLikes

Comments