Har ingen aning vad som händer idag. Planerna ändrades när jag upptäckte en sak igår.

Ska försöka samla mig och sätta på ett leende på läpparna och klara av dagen utan sammanbrott. Får se hur det går.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Blev ingen provridning idag men har hunnit plugga mycket.

Jag gick upp med Pysan i paddocken och släppte henne. Det tyckte hon var kul. Man kunde inte gissa att hon är 26 år om man skulle se hur hon betedde sig.

Är iallafall jättetrött idag, ska gå och lägga min innan 10 helst. Vill bara sova nu.

Vill glömma denna hemska dag. Usch, det var inte kul vad jag upptäckte idag, men tar upp det när vi fått svar. Vet inte vad som händer nu. Fan, ibland vill man bara lägga sig ner och gråta. Har inte sagt vad som har hänt till någon än, får göra det imorgon. Nu vill jag bara gråta. Helvete, det här med hästar är inte alltid roligt när något sånt här händer. Får hoppas på det bästa, men vad det jag har sökt upp ser det väldigt dåligt ut för henne.

Likes

Comments

Dagens plan idag är följande:

1. Skola.

2. Stallet. Ska se om jag hinner tvätta Pysan idag.

3. Provridning av 2 storhästar. En utvärdering av det kommer senare.

4. Hämta ut paket om jag hinner. Annars får vi ta det imorgon.

5. Plugga. Matte, evolutionen, ekonomi och svenska. Det låter ju kul. 😒

Så ser dagen ut för mig idag. Imorgon är det minst en lika hektiskt dag, men det tar vi imorgon. Så skönt för även om jag har mycket att göra blir jag aldrig riktigt stressad längre. Det kunde jag bli förr, men det är borta nu. Så skönt😌

​Vet att det är jättedålig kvalité, men det är fortfarande en bild. 😃

Likes

Comments

Jo, det ska jag berätta.

Nu har vi 2 hästar till salu. Loppan och Fanny. När vi har fått sålt dem ska vi köpa en D-ponny till mig där målet är SM (MSVA/130cm).

Jag har börjat sätta igång Claudia så nu ska vi göra iordning oss för träningstävlingar till våren väldigt långsamt. Det ska absolut inte bli någon stress med henne. Så om några veckor är det hoppträning med henne. Alltså nästa år är det träningstävlingar och lite vanliga tävlingar för Claudia. Hon ska bara få vänja sig vid tävlingsmiljön och få ta det i sin takt. Och om några år är det ungponny SM med henne förhoppningsvis. Hon var 139cm senast vi mätte henne. Hoppas hoppas hon stannar där. Det är ju inte hela världen om hon skulle växa över heller. 😊

Pysan ska vi hitta någon medryttare till så att hon får sin motion hon behöver. Hon hade problem med pälsen på andra stället men nu är det fixat. 😄 Veterinären kommer om några veckor för att ta en liten titt på henne och om hon fortfarande är frisk. 

Fanny är det såklart jätteviktigt att hon kommer till rätt hem. Hon är ju väldigt speciell och kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Vad jag kommer sakna henne, lilla gumman då. ❤ Kommer ta upp läget med Fanny i ett enskilt inlägg. 

I stallet kommer då att finnas min Pysan, Claudia, D-ponnyn och Myran. 😄

Viktigt med massage. Som ni ser har jag rakat henne. Jag tycker Fanny blev så fin. 😍

Likes

Comments

1. När folk klagar. Kan få seriös damp på sånt. Om det finns något som du inte trivs med, ändra det då. Gör det inte så jäkla svårt. Vi människor är proffs på att övertänka allt och göra det så svårt hela tiden.

2. När någon tycker synd om sig själv. Vet inte varför, men asså slösa inte tid på sådant du inte gillar. Den tiden du lägger på att tycka synd om dig själv. Den tiden kan du lägga på att förändra ditt liv. Jag vet att jag låter optimistiskt, men jag kan också tycka synd om mig själv. Korta stunder, sedan går jag vidare och utnyttjar min tid.

3. Falska människor. Behöver jag skriva något mer?😌

4. Trångsynta och kontroversiella människor. Samhället förändras. Häng med istället för att klaga och säga att det var bättre förr. 😒

5. Att ligga efter. Spelar ingen roll., det kan vara i skolan eller inom ridsporten. Jag får ångest och då brukar jag stressa. Mår jättedåligt innan jag är ikapp. Helst vill jag alltid ligga lite före så jag kan ta det lugnt.

​På söndag är det tävling. Ska hoppa LD+ och LC. Får se hur det går. Det är på hemmaklubben och hon brukar vara så jäkla pigg där. 😜Bara en fördel när det är omhoppning,

Likes

Comments

Mitt stora mål med Claudia är ungponny SM. Vägen dit är minst 2 felfria rundor i LA (om de är 5år). Jag har hoppat henne och hon har mycket kapacitet och jag tror definitivt vi kan komma dit. Det blir intressant att se hur det går på treårstestet för det brukar ge en bra bild på hästens kapacitet. Träning ger färdighet!

Nu är hon 3 år och nästa år får jag börja tävla henne upp till LC. Tanken är att åka ut på massa Pay and Jump nästa år så hon blir van att åka bort på tävlingar. Det kommer bli mycket lättare när det faktiskt är dags för en riktig tävling sen. Claudia är såpass nyfiken så jag tror inte det kommer bli några större problem faktiskt.

Claudias mamma (Missan) och Fanny tävlar ofta i samma klasser och tävlingar. Brukar alltid ha koll på Missans resultat. Vi kollade faktiskt först på henne innan vi köpte Claudia. Missan och Claudia är sååå lika. Färgen och beteendet, men Claudia är ännu nättare byggd och har ännu mera nerv i sig😁.

Vi två som ekipage passar väldigt bra och det ska bli kul att uppleva denna utvecklingen tillsammans med henne.❤

Likes

Comments

Hästar är inte det enda djur vi har. Hund var det första djuret vi köpte. Jag har alltid haft djur omkring mig vilket jag är så tacksam över. Tänkte iallafall ta upp vilka andra djur vi har förutom hästar i detta inlägget.

Hundar. Vi har 3 hundar. En papillon hane på 6 år. Dio heter han och är den äldsta hunden. Vi köpte 2 syskon när vår andra hund dog. Samma ras som Hugo (hunden som dog). Bara 1 vecka efter att Hugo dött kom vi hem med 2 valpar. Grynet och Gloria. Nu är de inte valpar längre, 3 år gamla! De är systrar så de har riktigt kul tillsammans. Det var så tomt när Hugo gick bort och hela familjen behövde något att tänka på. Med 2 valpar som dessutom är syskon har man fullt upp 24/7. Grynet och Gloria är Engelsk Springer Spaniel. Vi har alltid haft den rasen i familjen. Väldigt sociala och mysiga familjehundar.

Katter. Vi har två katter. En hittekatt och en bondkatt. Tussen och Stina. Vi skaffade Stina och Måns (hennes bror) när vi köpte gården. De skulle avliva katterna om de inte fick sålt katterna så vi tog 2. Tyvärr blev Måns överkörd och dog. Då skaffade vi en annan katt som dog inte långt efter att vi skaffade han. Hela den kullen dog, de hade antagligen någon psykisk sjukdom. Alla var väldigt hyperaktiva och kunde inte beräkna avstånd. Spider som vi kallade honom kastade sig och försökte ta tag i en pinne som var lös och trillade ner och bröt nacken. Efter att detta hade hänt bestämde vi oss att vi aldrig skulle skaffa en katt om vi inte räddade den. Då hittade min kompis Tussen på ett ridläger vi var på. Han hade varit utekatt i minst 5 år och mådde riktigt dåligt. Vi tog hem honom och tog honom till veterinären. De rakade, kastrerade och gjorde rent öronen på honom.

Vi har även några höns och en tupp.

BILDBOMB!

​Hugo och Dio. 

Dio brukar stötta en i paddocken.

Grynet Och Gloria 10 veckor gamla.

Och nu 3 år senare.

Tussen. Hittekatten. Vi tror han är persisk någonting. Han är ca 12 år.

Stina. Nu är hon 5 är.

Likes

Comments

Mitt mål med Fanny är inte stort, men det kräver mycket arbete.

Målet är att kunna rida henne med så små hjälper det går.

Hon hade en tendens att skena iväg när vi skaffade henne. Hon gör fortfarande det, men inte lika ofta. Då spelar det ingen roll att man sitter på hennes rygg, hon gör som hon själv vill och lyssnar inte det minsta på ryttaren. Att kunna rida med små hjälper får allting att se lugnt och harmoniskt ut för att det är lugnt och harmoniskt.

Ju mindre hjälper man rider på desto mjukare blir ridningen. Det kommer ta otroligt mycket tid, men jag ska göra det mesta och bästa av vår tid tillsammans. Fanny kommer aldrig gå mästerskap i hoppning och därför har jag satt ett mål som vi faktiskt kan nå. Och tänk bara hur mycket bättre ryttare man blir när man kan rida där en liten förhållning kan vara anledningen om man kvalar till SM eller inte.

Likes

Comments

För ungefär en vecka sedan fick jag mig en riktig ögonöppnare. En riktig hemsk sådan. Det är inte världens största sak, men jag blir helt chockad i efterhand.

Jag var påväg hem från stranden med några kompisar. Jag cyklade ganska långt innan för de hade följe med några som skulle bli upphämtade med bil. Det var mörkt och regnade lite. Bara jag på cykelvägen. Jag var rädd, för män. Och det blev inte bättre.

Det är en stor majoritet kvinnor som råkar ut för övergrepp och killar vet inte hur det känns. Ni vet inte, hur mycket ni än vill förstå. Att gå eller cykla själv på kvällen, livrädd för att man ska bli våldtagen. Ni vet inte. Men ni kan göra skillnad. T.ex börja med att inte göra något som kan få en tjej att känna sig osäker. Dessa killar tänkte inte så långt.

Jag cyklade och först kommer det två yngre killar i min ålder (15-17år) på en moped och tutar. Okej, tänker jag, det är inte första gången. Sedan kommer ännu yngre killar i 13-15 åldern och plingar och visslar. Två olika "gäng" gjorde det här + dem på mopeden.

Jag tänkte "det här ingen stor grej". Jag har varit med om det flera gånger och nej jag säger inte att jag är värsta Kim K, men detta beteendet är och kommer aldrig vara okej. Hur kan någon få för sig att tuta eller vissla på en 15 årig tjej. 15 år. Ska man behöva uppleva sånt här vid sån här tidig ålder eller någonsin. Ingen, varken kön, ålder eller utseende ska behöva uppleva detta. Asså vafan. Har ni ingen respekt för kvinnor?! Tror ni att jag blir smickrad när någon TUTAR på mig? Det var ju inte som att de på mopeden kunde se mitt ansikte. De såg min klänning, hår och min rygg. De såg att jag var en TJEJ. Men jag förstår min rygg är jävligt snygg. Många människor blir kära i den. Ehhh, NEJ! Jag ska kunna gå runt när och varsomhelst på dygnet utan att någon ska ta friheten att göra ifrån sig ett enda ljud. Jag förstår inte hur någon levande människa på denna jord kan göra något som drar feminismen bakåt. Dessa killar är inte de enda och tyvärr inte de sista att göra såhär.

Jag bestämmer över min kropp och ingen ska få ta sig friheten att döma den.

Likes

Comments

Idag smäller det. Klockan 17.00 börjar det.

Jag måste vara där innan och packa upp alla Fannys saker. Idag är det verkligen bara packa, packa och packa. Är fortfarande inte färdig. Idag kommer det "bara" bli två inlägg. Vill hinna lära känna alla och bara vara social när jag kommer dit. Inte sitta med mobilen upptryckt i ansiktet.😉

Det kommer ett inlägg till idag. Det första åsiktsinlägget😁. Undra om det kommer väcka några reaktioner?


Likes

Comments