Dans och träning

En av mina favoritövningar är Rond De Jambe. Den är så tillfredsställande på något vis, känns nästan som meditation.
En sak som jag märkt är att många nybörjare inte går med hälen först, dvs, om du gör övningen i första position så måste du gå genom första positionen när du kommer med fötterna brevid det andra benet. Hoppas det förstås vad som menas.. Jag är verkligen jättedålig på att förklara saker haha.

Kramisar Vanessa

Likes

Comments

Dans och träning

Hej allihopa! Jag är påväg hem från baletten i skrivande stund! Jag blev helt slutkörd idag faktiskt (är jättechockad själv). Vi körde övningar vid stången i 45 minuter sedan övade vi på vår koreografi till dansuppvisningen innan jul.
Insåg precis att det snart bara är 2 månader kvar till julafton.. Det känns som 2017 precis började..
Idag gick det hyfsat, jag var väldigt trött men det gick faktiskt bra trots det. Vi gjorde väldigt mycket pliés idag (i 1a, 2a, 4e och 5e position) så mina ben är väldigt möra kan jag lova..
Hoppas ni har det bra i höstmörkret som börjat visa sig allt mer för var dag som går!

Kramisar Vanessa

Likes

Comments

Kost

Dessa hittade jag igår när jag var och handlade och köpte givetvis hem dem då jag helt enkelt ville prova något nytt!
Dock blev jag väldigt överraskad när Matcha lattens vätska var grön.. Men jag gav det ett försök och i min mening smakade den som välling.. Jag drack kanske 2 små smuttar och sedan hällde jag ut den.
Den var helt enkelt inte i min smak.
Den andra kallas Cold Brew Latte, den smakade bättre än vad den andra gjorde fast den var inte alls i samma klass som Plantis havrebaserade kaffedrycker är, som jag tror jag håller mig till i fortsättningen teots allt..

Kramisar Vanessa

Likes

Comments

Livet

Att bli lämnad gör ont. Att man lämnas med bröstet öppet, ett djupt sår, hjärtat finns inte kvar, tårarna rinner längs kinderna och världen blir suddigare för varje sekund.
Så känns det att bli lämnad enligt mig.
Jag blev lämnad av den jag älskade. Kommer aldrig att kunna älska någon som jag älskade min A.♡
Vi hörde ihop trots att vi var så olika man kunde bli, men samtidigt så lika.
Jag älskade dig, du älskade mig och jag kommer aldrig mer få ligga nära dig, du kramar om mig och kysser mig på pannan.
Tänk om den dagen var annorlunda? Då kanske det hade varit du och jag ännu?
Om jag inte varit sur på dig och sagt som jag sa, kanske du älskat mig ännu?
För jag älskar dig. Mina känslor för dig kommer aldrig att ändras. Du kommer alltid vara min andra halva hur än livet ter sig. För jag älskar dig.

Kramisar Vanessa

Likes

Comments

Dans och träning

Igår var jag på jazz i 1.5h, funderar på att byta grupp till den från tisdagsbaletten eftersom jag slutar 15.30, det tar 30 min till dansskolan, jag ska hem och byta om, hinna dit tills 16.30 när baletten börjar och jag måste ha skjuts ner eftersom det inte går någon buss...
Det känns som det blir ett stressmoment bara även fast jag tycker att balett är det roligaste som finns.♡
Men det var roligt på jazzen igår, vi håller på att dansa What a feeling och Maniac, de flesta som dansar vet vilken film de låtarna är från! Flashdance såklart! Det gick ganska bra trots att jag inte riktigt hann med. Men trots allt så har de andra tränat på koreografin 3 gånger mer än mig men det ska väl inte vara omöjligt att lära sig, jag är ju ung ännu.

Kramisar Vanessa

Likes

Comments

Skola och jobb

Det finns så mycket jag vill bli. Författare, danslärare, grävmaskinist, konditor och 10.000 saker till ungefär..
Men jag har lärt mig att man kan bli nästan vad som helst bara man har en bra grund, vilket jag vill ha. Jag går ju bygg och anläggningsprogrammet med inriktning anläggningsförare, jag vet inte hur många gånger människor har sett ner på mig enbart pågrund av mitt gymnasieval. Bara för att jag går ett yrkesprogram betyder inte det att jag är osmart eller inte kan gå på högskola eller tjänar dåligt. Jag hade väldigt bra betyg med mig från grundskolan och har väldigt lätt för mig i de teoretiska ämnen vi läser.  Jag läser även till en massa olika kurser för att få en bredare grund att stå på. Jag väljer hellre att göra så än att inte ha något att falla tillbaks på efter gymnasiet. För vem vet om jag hade pluggat vidare oavsett om jag gått ekonomi eller bygg? Vad som helst kan hända under dessa 3 år.
Det jag vill bli nu kanske är bortglömt om ett år? Jag kanske upptäcker nya saker jag är bra på och som jag verkligen vill satsa på? Vem vet?
Men en sak vet jag, möjligheten finns alltid att läsa till något i efterhand om det saknas i högskolebehörigheten.
Du kan bli precis vad du vill, sluta aldrig tro!♡

Kramisar Vanessa

Likes

Comments

Dans och träning

Igår var jag på ett yoga/pilates/thaichi pass, det var riktigt uppfriskande i kropp och sinne. När jag kom hem så stretchade jag ytterligare i ungefär 40 minuter då det var ganska längesen jag stretchade.. kommer ärligt inte ens ihåg när det kan ha varit.. (om vi inte räknar med balettklasserna förstås).
Det känns i kroppen idag kan jag säga! brukar vanligtvis inte få träningsvärk alls men av stretching kan jag tydligen.. Det är som värst bak på låren och rumpan, men även nacke och axlar.
Det hindrade mig inte från att gå på baletten idag!

Idag ville läraren att vi skulle träna på att hålla benen i luften med rätt tekniker och även träna upp styrkan så man faktiskt orkar hålla upp benen.
Jag vet med mig att jag har lite svårt att orka hålla benen och få upp de högt åt sidorna. Men jag ska bli bättre, det lovar jag er.

Kramisar Vanessa

Likes

Comments

Dans och träning

Jag köpte dessa teknikskor innan denna danstermin körde igång. Mina gamla var utslitna och jag behövde nya.
Tidigare har jag alltid använt canvas så jag kände för att prova läder denna gång.
När jag provade de första gången blev jag ganska besviken då de var hårda, obekväma och inte såg bra ut på min fot. Efter att ha använt de två gånger så känns det som om mina fötter är i himlen!
Läder formas efter foten men jag trodde inte att det skulle ske så snabbt som det faktiskt gjorde, haha!
Kort och gott kan jag ge dessa teknikskor från Bloch ett betyg på 4.5 av 5. Att de inte får full pott beror på att de var lite mindre i storlek än vad jag brukar ha.

Kramisar Vanessa

Likes

Comments