Tanter i Världen, Budapest

Tanter i världen är inget, utan en tur utanför 50 skyltarna. Så Dax att börja smörja medans det är varmt och boka ett datum.

Tillbakablick...

Det är en torsdag kväll. Vi unnar oss lite go mat på våran lokala restaurang gästhuset. Vi njuter, skålar och drömmer.

Där så spikar vi datum och vi kan nu inte längre vända. Karusellen är i rullning och vi ska bara ha roligt. Steg ett är nu ordnat så bara resten kvar.

Oktober 2014 gick flyget

Sannas guide till första resan

Planering

För en lyckad planering så krävs

* Trevligt Sällskap

* Gott vin eller annan smörj som smakar gott

* Gom mat, helst en liten tapas historia med lite olika ostar.

* Och en enhet som är uppkopplad mot världen.

Så nu sitter ni där och mumsar iväg på godsaker och fnittrar glatt. Våran allra närmsta vän google är nära och vi frågar hen om allt vi vill veta.

Google erbjuder saker som Hemsidor, bloggar och annan lös information du aldrig visste att du kan tänkas behöva. Som ni ser här ovan så körde jag old school på första resan och hade markerat upp en helt egen guide. Där hade jag allt jag kan tänkas behöva veta. Områden vi borde se, restauranger man borde besöka och nattklubbar som sticker ut. Nu på senare tid så gör jag en markering på google maps istället. Vilket gör det mycket enklare, och jag bär konstant med mig hela världens yta så när tips från andra dyker upp i diverse sammanhang så kan man markera det direkt.


Sådana här planerings träffar hade vi flertalet gånger, mest för att det är trevligt men också för att det är väldigt mysigt att sitta där och drömma om våran resa som komma skall. Så underskatta inte nöjet i planeringen.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tanter i Världen

Kroatien 2017


År 2014 så hade vi en alldeles helt vanlig fantasifull stund i våran vardag. Vi valda att sätta bollen i rullning och där och då så skapades "Tanter i världen"

Ganska tidigt så kunde vi se vilken elit vi handskades med och Tanter i världen fick sig även ett eget konto. 300 kr var sätts in varje månad på detta konto. En behändig summa som med dunder och brak ger oss dom mest härliga stunder.

Livet rusar fram i allt mer snabbare tempo och att bara ta om så ett par dagar utanför sin vardag blir viktigare och mer prioriterat.


Att stå där på en främmande kullerstens gatan, känna dofterna av friterat, smaka vinet på tungan och inte ha några måsten. Happiness on a random street

Budapest 2014

Likes

Comments