Denna händelse utspelade sig en lördag några veckor sen. 

Vi närmar oss stängning då jag börjar uppmana folk att lämna lokalen. Då jag möter en äldre herre med en hasig "jag bodde hemma tills jag var 40, alltså 5år sen"-röst. 

Han mummlar nått oförståeligt.

Jag: förlåt nu hörde jag dig inte riktigt.

Han: JAG SA ATT OM DU VAR YNGRE SKULLE JAG STÖTA PÅ DIG.

Varpå jag svarar: Tur att jag inte är det då och blir äldre för varje sekund.

Mannen går ut ur klubben.

En mannlig ordningsvakt (kollega) kommer fram och frågar vad mannen sagt till mig.

Jag med skämtsam röst:  Det värsta jag hört, fyfaan ska aldrig jobba här mer! Första och sista! 

Jag berättar vad mannen sa och det komiska att jag kan inte vara mycket yngre annars hade jag inte ens fått vistas på krogen.

Mannlig ordningsvakt: men vill du att jag ska få dig att må bättre?

Jag: ????va???

Han: Om jag inte var upptagen skulle jag stöta på dig.

Jag: gör ett kräk-ljud och går därifrån.

Det som gör mig arg i detta är att jag kan ta att ett fyllo säger nästan vad som hellst. Men en kollega. EJ OKEJ. Du ska vara min kollega. Du ska backa mig på samma sätt jag skulle backa dig. Du som äldre man ska INTE stöta på en ung kvinnlig kollega. 

Hade jag visat några tecken på att jag var en som tog detta som smicker. Det är inte en komplimang. Det är ett förminskande. 


Likes

Comments

Ja. Som det velats hit och dit över detta. Jag har med åren samlat på mig en hel del händelser som jag hållt tyst om. Varför vet jag inte.

Jag älskar mitt yrke. Lite för mycket ibland men det har sina fläckar och stora dessutom. Jag älskar att åka runt i olika städer. Jobba på trevliga event och jobba tillsammans med olika människor.

Något som hände för någon vecka sedan fick mig att tänka och brinna i hjärnan. Något som fick mig att vilja ha någonstans där mina observeringar, tankar och funderingar får ta plats.

Likes

Comments