Nja, är väl inte så stort fan av Ernst Kirchsteiger men jag kan titta på hans program för att få tips & ideer för hemmet.
Nu har jag funnit jul citat som mr mysfabrorn har sagt & ja, jag tycker vissa av dom är bra men jag kommer att dela alla citat jag funnit.

"Man känner sig nästan som Kalle Anka ibland. Jag tycker det är kul att vara en del av den svenska julen."

 ”Ju äldre jag har blivit, ju mer intresserad blir jag av själva papperet runt presenten.”

 ”Kom över på ett glas glögg har blivit ett modernt mantra. Det är måste ju innebära att det är enkelt.”

  ”När man var liten var man inte riktigt trygg med tomten.”

”Det spelar ingen roll hur mycket elektriskt ljus man tänder så har den lilla öppna lågan en synnerligen märkvärdig kraft.”

 ”Se till att ni släcker ljuset när ni lämnar rummet, då får ni en roligare helg.”

 ”Man får en glögg som är så god som att kyssa en ängel.”

”Det finns de som påstår att vitt inte är en färg. I själva verket är det julens vackraste färg.”

 ”Vad är det som gör att vissa granar faktiskt bestämmer sig för att bli julgranar och andra bara är fula?”

 ”Det är du som är herre över din egen jul. Anpassa julen efter hur du mår just nu. Den kan bli fantastisk i alla fall.”
Jag längar att få pynta hemmet men det botar jag med att börja redan nu då jag inte kommer orka så mycket i december. Jag kommer vara riktigt högravid & ha mindre ork än nu så i dag åker ljusstakarna upp 😊.

Vem har igentligen bestämt när man får börja pynta & inte? Visst, det är tradition att börja 1 december men det är ju inte "lag" på när man börjar & inte börjar.
Det är otroligt mysigt & nästa jul kommer det bli ännu mysigare då det är vår älskade Tyras första julafton ❤ Jag tror (vet) att det kommer bli så otroligt mysigt & det kommer bli en massa klappar till Tyra, jag har sagt att hon inte ska bli för bortskämd men med tre storasyskon blir det svårt då dom har längtat länge efter en lillesyster.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi har förvandlat vårt vardagsrum, vi har köpt en ny soffa & möblerat om lite. Det blev så mycket bättre & nu får hela familjen plats utan att bråka om sittplatserna i soffan.

Vi är på jakt efter ett runt vardagsrumsbord, vi letar på olika loppisar, loppissidor & på blocket. Någon ggn kommer det som vi söker efter. Just nu har vi ett brickbord så länge, det är bättre än inget.

Hela soffan är fylld med kuddar så det blir extra mysigt ❤. Vi ska flytta på lampan så den kommer i mitten med 😉 ska även få in lite mer belysning så det blir lite fler ljuskällor. När vi väl är klara kommer det bli perfekt

Likes

Comments

I går var mannen & jag fyndade en stor soffa & den blev perfekt hemma <3 Nu får vi alla plats utan att bråka om sittplatserna :) ska bara fixa i ordning det sista i vardagsrummet, vi ska leta efter ett tunt bord med, vi kan inte ha ett 4-kantigt bord, det får inte plats!

Idag var vi på loppisar igen, vi fann en liten tv på den första loppisen, vi funderar att ha den i sovrummet. Vi ska koppla in dvdn så vi kan ligga & se på film <3 Det kommer bli mysigt. Mannen vill ha tv där & jag ville inte ha för stor så denna passar perfekt

Mannen ska hjälpa mig med en kabeltrumma, ska göra den till två sängbord. Ska dela den på mitten, betsa den vit & sen sätta upp dom på väggarna. Tror det kommer bli super sen när det är klart. Ska även betsa sängen vit men det gör jag i sommar så den torkar snabbt.

Vi börjar få till inredningen som vi vill ha det, det går sakta men säkert framåt. Vi tar en sak i taget & skyndar långsamt framåt. Hittar vi något som vi båda tycker skulle passa i vårt hem så försöker vi köpa det. Det är antingen på loppis eller direkt ifrån en affär. Vi försöker även pyssla ihop egna saker, som dom sängborden som vi ska göra.
Det blir vår egna stil & det är det vi gillar <3

Likes

Comments

Ja vi fann en del när vi var på loppisarna, jag fann en jättefin ljusblå lampa i glas som jag ska fundera vart vi ska ha den i hemmet. Jag tror att jag kommer placera den i sovrummet när vi har renoverat det klart,ska leta efter en till likadan lampa så vi får två stycken. Då kan vi ha dom som sänglampor, både mannen & jag älskar ju turkos så lampan är perfekt! Vi fann även mer kläder & en present till sonen <3. Jag fann en härlig tröja som jag trivs i & mannen fann en märkeströja till ett riktigt bra pris.

I dag ska vi äta go mat också, mannen ska få göra pulled pork <3 Vi ska äta med tacoskal & lite go sallad, har ni inte testat det så tycker jag att ni ska göra det, det är supergott! Vi brukar laga till det & vi brukar variera våra tillbehör, ibland brukar vi ha hamburgarbröd eller så gör vi som vi ska göra i dag, ha tacoskal.

Mannen försöker fixa min mobil med, har ju en samsung S6 & den har börjat krångla med batteriet. Den drar batteriet som bara den, det har aldrig gjort det innan, den är ju några år gammal men man kan ju tycka att den ska hålla ändå i några år till. Jag trivs så bra med denna mobil, kameran är kanon! Jag får jättefina bilder & det är nästan som när man tar med en systemkamera.
Om vi inte kan fixa mobilen så funderar jag att köpa en ny mobil men jag är osäker på vilken modell det blir då. Min man kan det bättre än vad jag kan så han kommer få hjälpa mig att välja mobil i så fall.

Likes

Comments

Hade en mysig dag i Växjö med svärföräldrarna & mannen i går. Hittade lite kläder till både mig & mannen, hittade även en matta till hallen som blir perfekt. Det var rätt så mycket folk ute men det gick ändå smidigt att åka både in & ut ur Växjö.

Solen försökte visa sig på vägen in till Växjö & jag fick två vackra bilder på det ☺.

Idag ska vi vakna till ordentligt sen blir det att åka till två olika loppisar & se om man kan göra några fynd. Jag tycker om eller nä jag älskar att gå på loppisar, man kan finna så fina saker. Vi har planer på att ha en egen loppis här hemma på gården när värmen kommer. Ska sälja av lite av sånt som inte vi använder & det kommer vara allt från prydnadssaker, kläder & böcker men även andra saker.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe ❤

Likes

Comments

Sitter med morgonrocken på & dricker kaffe med mannen i mitt liv. Försöker vakna till dörren att få energi att åka till Växjö & gå i affärer. Det är jag,mannen & svärföräldrarna som ska besöka staden för att se vad dom erbjuder i sina butiker.

Frosten håller sig fast här i Fröseke, det är otroligt vackert men jag som fryser för lilla minsta vill gärna ha sol & värmen men jag får nog vänta minst 2-3 månader innan jag kan njuta av det ☺

Ska dricka upp mitt kaffe & snart fixa ett ansikte, tills vi ska åka. Jag sminkar mig inte alls ofta, jag gör det väldigt sällan men ibland vill man se bra ut när man ska någonstans. Jag sminkar mig för min skull & ingen annan skull.

Likes

Comments

Nu har svärföräldrarna kommit & vi sitter i soffan & planerar morgondagen. Vi har kommit fram till att vi ska göra Växjö osäkert.

Solen visade sig under dagen & det var inte alls kallt ute. Både jag & vår lilla nova njöt när vi var ute.

Idag har jag hunnit med en del även om vår el var avstängd några timmar. Dammsög,diskade & plockade lite innan svärföräldrarna kom.

Likes

Comments

Ja, jag kom tillbaka hit :) trodde jag skulle trivas bättre på en annan portal men jag saknade att man såg hur många besökare man hade, det kunde man inte se på min förra blogg jag hade. Jag ska försöka blogga som jag brukar, så ofta jag kan.

När jag börjar jobba så kan det hända att mina inlägg & uppdateringar inte blir så ofta men jag lovar att försöka iallafall :)

Nu ska jag sätta på kaffe till mannen & svärföräldrarna som kommer när som helst <3

Likes

Comments

Jag förstår inte hur man kan kränka andra människor som ser annorlunda ut, för att dom väger mer & för sitt utseende?! Det ger ingen rätt att kränka dom, att trycka ner dom som redan mår dåligt över det! Enligt mig ser alla normala ut & dom är vackra på sitt sätt.

Jag ser hela människan än bara utsidan, jag dömer ingen innan dom har bevisat motsatsen för mig. Jag kanske inte gillar alla men jag respekterar alla för den person dom är. Jag skulle aldrig ta rätten att kränka dom för att dom är tex är överviktiga eller är för smala. Tror att dom personerna som lever med både övervikt & undervikt kämpar på sitt sätt att antingen gå ner i vikt eller kämpa sig upp viktmässigt.

Jag har ingen aning hur den personen mår & jag anser det är privat tills den personen öppnar sig för mig & vill diskutera det, jag tänker inte döma någon ändå. Om man pratar om det kan man få mer förståelse & kan kanske stötta personen i fråga men aldrig kränka & förlöjliga!

Jag har personer nära mig som är både överviktiga & underviktiga men jag kommer aldrig säga något ont om dom för det utan jag stöttar dom så gott jag kan. Det är ju deras val hur dom vill leva sitt liv, hur dom vill kämpa vidare & kanske jobba med vikten. Men fortfarande är personen i fråga alltid vacker!

för det vackra kommer inifrån, det kommer från hjärtat & själen. Det vackra är hur du är som person, inte hur man ser ut & hur mycket man väger. Jag säger inte att utseendet spelar någon roll för det gör det, för dig själv. Man får se ut som man vill!
Jag anser att det är personligheten som formar en, hur man är mot andra & hur man är mot sig själv.

Jag själv har levt som underviktig i många år & jag har också blivit kränkt för det tills jag tog ifrån dom rätten att kränka mig, jag bestämde mig att det inte skulle påverka mig & hur jag mådde. Jag vet i dag efter många års kämpande att jag duger precis som jag är oavsett hur jag ser ut & hur jag väger.
i dag tänker jag inte ens på hur mycket jag väger & jag bryr mig inte om det heller, för jag mår bra på insidan! Jag har en underbar familj & vänner som stöttar mig, är med mig för att jag är jag. Jag kommer aldrig ändra på mig för att någon annan har en annan åsikt om hur jag ser ut, hur jag är som person. Jag är jag & det får man acceptera <3

Likes

CommentsHalvligger i soffan för att samla kraft att hämta en kopp kaffe men varje gång jag rör huvudet så dunkar det så mycket att jag tror huvudet ska sprängas

Har ju en del som ska fixas innan svärföräldrarna kommer i morgon. Ska ju städa hela huset åt dom & göra fint. Härligt att solen tittade fram ändå ❤ Hoppas det håller i sig nu. Det känns som vår ute ☺

Jag ska kämpa mig upp nu & ta kaffe sen vila lite igen innan jag börjar städa 

Likes

Comments

Har inte hänt så mycket mer än att både mannen & jag jobbar i Kosta nu Han jobbar på glasbrukets lager & jag ska börja jobba på Logden, inte långt ifrån varandra . 

Har tagit det lugnt om dagarna & tagit hand om hemmet. Jag har tagit igen all sömn jag missar då mina hjärnspöken bråkar ibland. Nu sitter vi & myser framför tvn med tända ljus. Snart anropar sängen med på oss 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjooo! Nu händer det saker hos familjen Sainio/Karlsson ❤ 

Igår var jag på arbetsintervju & det gick så bra att jag börjar jobba om 2 veckor, jag kan få jobbar dag/kväll/natt. Jag tror jag kommer trivas bra med jobbet & kollegor. 

Mannen ska också jobba i Kosta så det blir ju perfekt. Då kan vi åka tillsammans till jobben & även åka hem tillsammans. Jag verkligen längtar efter att få komma igång & jobba nu efter att varit hemma så länge. Snön har också kommit till Kolbotten & även på väg att försvinna, blåser gör det också. 

Ska försöka hinna fixa vår garderob med & tvätta upp kläder. Vi måste byta tvättmaskin mot en annan vi har här. Den vi har nu äter upp våra kläder det blir stora hål i kläderna när vi tvättar dom. 

Likes

Comments

Hittade min första blogg, jag startade den 2010. Då bodde jag med i Norrköping med min dåvarande. Det var ett komplicerat förhållande, vi stressade fram nästan hela tiden.

Många inlägg är glada & positiva men det finns en del inlägg som visar hur jag mådde & jag skriver mycket tyngre texter än nu. Det är många önskningar, jag ser även ett rop på bekräftelse av den jag levde med. Tror inte någon av oss såg varandra på det sättet vi ville ha det i ett förhållande. 

Hittade många bilder på mina fina barn, alla kort har jag sparade så jag har inte förlorat någonting när jag slutade blogga på den bloggen. Dom var så små mina guldklimpar ❤ 

Vilket kaos liv det var igentligen! Inga riktiga rutiner eller struktur i vardagen alls, det var både kaos liv i förhållandet & inom mig. Nu med facit i handen & vad som skett efter vi gjorde slut så är jag verkligen glad att lämna det livet. Jag tänker inte ens gå in mer detaljerat vad som skedde eller hur förhållandet var mer än det jag skrivit. 

Om ni vill läsa den så får ni det & bilda er uppfattning om den men jag har släppt allt den bloggen handlade om. 

Fru Grek

Likes

Comments

Är jag värd all denna kärlek som jag får av alla omkring mig, duger jag som jag är? Måste jag vara någon annan för att alla ska tycka om mig? Måste jag spela en roll för att passa in & måste jag vara på ett visst sätt?
Jag har alltid känt att jag har haft en mask & spelat en roll för att försöka passa in någonstans i livet & bland vänner. Att jag var tvungen att vara på ett visst sätt för att bli omtyckt. Att jag var tvungen att prata på ett speciellt sätt, att föra mig på ett sätt så jag blev en i gänget.

Nu när jag har blivit äldre så finns tankarna kvar men jag har lärt mig att jag ska vara mig själv för att få dom riktiga vännerna kvar, dom som ställer upp & finns där när dom andra har försvunnit. Jag har lärt mig att jag inte behöver spela någon roll för att bli omtyckt, människor tycker om mig ändå oavsett hur jag är, hur jag pratar & hur jag för mig.
Jag har lärt mig att jag duger som jag är & att ingen kan ändra på det! Duger jag inte som jag är är det inte mig det är fel på utan alla andra som inte kan acceptera mig för den jag är & respektera mig som en stark & egen individ.

Jag kan förstå att många unga tänker så i dagens samhälle, att dom måste spela en viss roll för att passa in. Dagens samhälle har en sjuk bild på människan & hur man ska vara för att passa in, för att bli omtyckt. Jag förstår att det är otroligt tufft psykiskt & hur svårt det är för alla unga.
Har ingen lösning på problemet men jag hoppas att samhället kommer förändras & att synen kommer bli bättre med åren! Kommunikation är A & O för alla oavsett ålder. Man måste kunna prata med unga om deras tankar utan att döma dom på något sätt, även vuxna.

Man duger som man är oavsett vilket kön man har, oavsett vilken sexuell läggning man har, hur man har för klädstil osv. Man duger precis som man är!
Alla personer är vackra & unika på sitt speciella sätt & det är det som gör dom perfekta <3

Likes

Comments

När jag nästan gjort det jag skulle göra i dag så kommer den som ett brev på posten! Det var ett tag sedan jag hade den på besök. 

Jag talar givetvis om min huvudvärk nu för tiden får jag bara den ibland, när jag hade p-staven så hade jag huvudvärk hela tiden & riktiga humörsvängningar. 

Den lilla huvudvärk jag får nu är ingenting mot förut. Jag har humörsvängningar nu med men dom är inte heller som dom har varit. 

Jag sitter & myser i både mina tofflor & morgonrock jag älskar dom ❤ dom gör så jag är varm & värme är bra för huvudvärk, alla spänningar försvinner. 

Likes

Comments

Alla drömmer men alla kanske inte kommer ihåg sina drömmar. En del vill också veta vad drömmarna betyder & vad dom har för budskap. Jag själv tycker det är intressant att försöka läsa drömmar även om jag inte kan det, jag försöker se om mina drömmar försöker säga mig något när jag har drömt. 

Dom senaste nätterna har jag drömt om att min man har ljugit om att vara på jobbet, att han döljer någonting ifrån mig, att vi bråkar om någonting stort men jag får aldrig fram vad det är innan klockan ringer. Ibland kan jag gå & fundera på mina drömmar om dagarna med, jag vet att min man aldrig skulle dölja någonting för mig men ändå påverkar detta mig :(

Det är ofta jag inte ens berättar min drömmar för jag vet att han kommer svara att han aldrig skulle göra någonting sånt mot mig, vi berättar allt för varandra & på 13 månader så har vi inte bråkat om någonting. Visst har vi haft olika åsikter men vi har aldrig bråkat.

Jag sökte lite på vad min dröm kan tyda & fick fram detta:

"Har du drömt att din partner (eller du själv) var otrogen ? Det är ganska vanliga drömmar. Du blir rädd att det är en sanndröm och att din partner är otrogen.
Kanske du drömde att han var otrogen med din kompis. Du får lust att fråga.
Detta kan skapa onödiga problem och onödig svartsjuka. För dina drömmar handlar om dig ! De handlar om vad som pågår inom dig
Så, konfrontera inte din partner nästa gång du har en otrohets-dröm. Konfrontera dig själv i stället. Drömmen kan hjälpa dig förstå dig själv tydligare."( Drömtydning )


Alltså handlar min dröm om mig?! om jag tolkade det rätt? När jag läser vidare om min dröm så finner jag en del tydningar att det kanske är jag som har något som jag behöver arbeta med, att jag försöker lämna mitt gamla liv bakom mig. Att jag hjälper andra mer än vad jag hjälper mig själv?

Jag har aldrig sett mina drömmar så & en del av tydningarna stämmer faktiskt.
Jag stöttar & hjälper andra mer än vad jag gör med mig själv, jag tänker mer på andra än mig själv. Jag har ju flyttat ifrån mitt gamla liv som jag levde i min gamla stad & har börjat ett nytt liv här med min man. Jag har några nära & kära kvar i den gamla staden men mitt gamla liv lämnade jag för gott! Jag vill inte leva det livet igen.


Sen är det ju helt crazy att drömma om otrohet! Man vaknar & det känns som man är kvar i drömmen, det har hänt mig många gånger & det är jobbigt!
Jag vet & min man vet att varken han eller jag skulle kunna såra varandra så illa med att vara otrogen!,det finns inte i min värld. Jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna krossa någon annans hjärta så illa med att vara otrogen med någon annan. Den jag älskar vill jag aldrig såra eller skada på något sätt. 


Nu kom vi in på ett annat samtalsämne :D
Jag förstår inte dom som ljuger & bedrar sina partners, hur kan man sjunka så långt ner & krossa någons hjärta & själ? Hur tänker man & hur mår man när man gör så?
Det går aldrig att försvara otrohet enligt mig, det spelar ingen roll om du var full eller så man gör inte så ändå! 


Jag skulle aldrig förlåta otrohet! Min tillit & kärlek skulle för alltid vara trasigt. Även om jag skulle fortsätta vara tillsammans med den som varit otrogen mot mig skulle jag aldrig kunna lita på personen & jag skulle vara grymt svartsjuk på alla. Jag skulle inte må bra i ett sånt förhållande :/ 

Min tillit & min kärlek till man är oändlig & jag litar på att han aldrig skulle vara otrogen, jag skulle aldrig vara det mot honom. Vårt förhållande bygger på tillit, kärlek & förtroende. Vi pratar om allt som sagt & det är ett måste för ett bra förhållande. 

 

Likes

Comments

Varje år, varje vinter så klingar samma visa hela tiden. Detta jefla gnäll om vädret hela tiden. Ja, jag kan förstå till viss del men jag förstår inte varför det är sånt gnäll? 

Vi vet ju om att snön kommer oavsett, då kan man ju vara lite förutseende i visa lägen. Alla vägar är ju en risk att ge sig ut på när det snöar, töar, is halka osv. Alla vet om det, planera bättre istället för att gnälla. Jag tycker det är otroligt vackert väder & älskar snön, det jag däremot inte gillar är att frysa men det är ju bara klä sig varmt. Jag har ju både vinterjacka & termobyxor ☺

Ta tag i problemet, lös det på bästa sätt & sluta gnälla! Snön kan man inte göra någonting åt iallafall. Man får bara planera bättre när man ska någonstans! 

Likes

Comments

Då var dagens motionspass gjort Jag var ute & skotte framsidan, sonen hjälpte till också. Får se hur länge det får vara skottat innan det börjar snöa igenNu ska jag motionera ut i köket & laga lite pasta carbonara ❤ till mig & sonen. 

Likes

Comments

Idag ska vår dammsugare få jobba lite, det finns väldigt mycket hundhår som måste dammsugas bort. Ska även dammsuga vår säng, japp ni läste rätt. Jag ska dammsuga sängen, jag får inte bort allt hår annars. 

Våran lilla hund fäller så mycket hår så det är stora tussar överallt & vi vill helst inte ha det i sängen. Det flyger ju överallt när man rör sig under täcket. Utanför fönstret faller snön det skulle bli ca 1 dm mer snö i dag. Tycker det är mysigt med snö men är redan trött på det dock! Jag försöker skotta så mycket jag orkar men det känns onödigt då det bara kommer ännu mer. 

Saltet hjälper inte så mycket nu så jag skippar nog att borsta bort snön från våra trappor i dag. Då är det bättre att låta snön ligga kvar. Sonen ligger & sover ännu, jag ska inte börja städa än. Jag kommer vakna till ordentligt först med lite mer kaffe, titta lite på nyheter på tv. 

Likes

Comments

Babyboom! Ska alla ha barn? Nej! vi ska inte ha barn, jag är inte gravid, visst jag har inget skydd heller så jag kan inte svara på den frågan ordentligt heller. 

Jag måste dock erkänna att jag börjar bli småsugen på att skaffa en sladdis ❤ Min biologiska klocka tickar & jag blir inte yngre heller, jag skulle vilja ha en liten innan jag fyller 40. Vill inte bli en "gammal" mamma, jag vill orka med att vara mamma ☺Jag har tre underbara barn & min man har inga barn, en del av mig vill att han ska få uppleva allt det. Magen som växer, första sparken, värkarna & den underbara förlossningen. Japp, säger underbara då jag inte hade ont, det enda som gjorde ont var när huvudet trängde fram. Jag hade ryggbedövning & den var underbar. 
En liten längtan efter ett kärleksbarn finns absolut ❤ Kanske är det inte dags för oss att få barn just nu, tiden kanske inte är rätt?! Kanske är jag för "gammal" för att bli mamma igen?Hur som helst, blir jag gravid så är det välkommet & det kommer vara lika älskat som våra tre andra barn ❤ Händer det så händer det

Likes

Comments