Dagens lunch!

För ett par veckor sedan, när vi var på landet, bjöd svärmor på hemgjord kebab. Det var så enkelt som lövbiff marinerad i olja och kebabkrydda, serverad med pommes frites, sallad, rödlök, grönsaker, och röd/vit kebabsås. Fantastiskt gott, men även om det säkert var nyttigare än kebab på stan, så är det inte vad jag och min kropp behöver just nu.

Jag tog istället fram en älgrulle ut frysen hemma (en detalj jag inte riktigt vetat vad jag ska göra med då den lätt kan bli torr och lite trist) och innan den var helt tinad skar vi den i tunna skivor och delade dem sen på mitten. Lade bitarna i olja, kebabkrydda, salt och peppar och lät gotta sig i kylen hela dagen. Sedan stekte jag upp detta och tillsammans med massor av kokt broccoli och lite kokt ris blev det en god lunch att ta med till jobbet idag! Lade till lite röd paprika och blackeyed beans precis när jag skulle äta, så nu är jag precis lagom mätt och belåten! Det går säkert att göra någon god vitlökssås att servera till om man vill, men funkade alldeles utmärkt utan också! Note to self: Krydda lite extra, kebabkryddesmaken blir inte så stark man kan tro, så var inte rädd att ösa på!

  • Mat
  • Nära Katarina-Sofia, Södermalm, Stockholm

Gillar

Kommentarer