Sitter och förbereder mig för en skoluppgift och när jag går in på sidan landguiden.se och söker på Sverige och på seder och bruk så står det att svensken kan uppfattas som kall och försynt, men också att det finns något som kallas för jantelagen. Och det roliga i allt detta är att de skriver om jantelagen precis som om att det vore en riktig lag, som om att den faktiskt skulle stå med i lagboken. "Skrytsamhet ses ofta med oblida öron, 'lagom' framhålls ofta som ett rättesnöre." Detta var seriöst den roligaste meningen jag läst på länge!

XOXO Vilma 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänkte att det kanske skulle var kul att berätta lite om mig själv, jag menar om det är någon som kommer att läsa denna blogg är det ju kul att veta vem det är som skriver. Jag heter då alltså Vilma Eriksson och är 16 år och går första året på Samhällsprogrammet på gymnasiet i den lilla staden Enköping. När jag inte pluggar så är jag och utövar SPORTEN ridning eller så sitter jag med huvudet nedkört i en bok, hahahah!

Fast det där säger ju egentligen inte er något, jag menar vad har egentligen vilken stad jag går i skola i att göra med vem jag är som person? Kanske jag skulle ha börjat med: Jag heter Vilma, jag är otroligt bra (i mina ögon) på att få fram min åsikt, jag dricker inte alkohol, jag svär mycket (jävligt mycket) och jag äskar klädesplagget klänning. kanske säger inte det här heller er så mycket om vem jag är, låt oss prova igen.

Va fan, vad kul att just du har hittat hit, jag som driver denna blogg är en inbiten egoist och pessimist. Jag menar ett glas med saft kan aldrig vara halvfullt, det är alltid halvtomt. Och vadå att jag själv råkar benämna mig med ordet "vi", det är ju mig och mitt ego. Och med ett ego, vad passar då inte bättre än att driva en blogg där bara jag får skriva och i huvudsak tycka?

Har ni fått en tillräckligt bra bild över vem jag är nu? Att jag är en person som pluggar mycket, läser mycket böcker, älskar att få skit under naglarna, är lite tråkig som inte dricker alkohol, svär mycket, har ett stort ego och dyrkar pessimismen. Jag känner att med denna kompott utav egenskaper, har den perfekta människan byggts, JAG.

Och vet du vad det allra bästa är? Att du också kan bli en så här bra egoist och det näst bästa är att det är så bra att vara egoist, att tycka om sig själv, att unna sig själv saker och att man själv tycker att man är viktigast. För det är väll som i gramatikövningarna som vi alla gjorde/gör i skolan att Jag kommer överst och sen Du, Hon/Han o.s.v

XOXO Vilma ​

Likes

Comments

Första inlägget på den tredje bloggen som jag har startat under det senaste halvåret och det vore väl ändå skälva fan om inte jag skulle kunna hålla denna vid liv. om du inte är så förtjust i svordomar eller andras åsikter bör d stänga ned denna sida nu och inte komma tillbaka. Men skulle det vara så att du inte har något emot språket och att det används och andras åsikter så är du mycket välkommen att stanna. Och sist låt den vänstra delen på bilden vinna, det tänker iallafall jag, vad som än krävs!

XOXO Vilma

Likes

Comments