Efter förlusten mot Tranås FF förra veckan (1-2) så vill Ledström se mer fokus och kamp på träningarna, mer intensitet och skärpa. Det är endast 32 dagar kvar till serien drar igång och då krävs det att laget är med från start och inte bjuder på en massa lägen för det kommer att bli kännbart för oss.

17 april kommer Rimforsa IF till Kungsvalla IP. Giffarna har alltså fått äran att inleda div 4 äventyret på hemmaplan. Rimforsa är ett rutinerat div 4 lag med hög fysik så det kommer bli en värdig motståndare i första matchen. RIF mötte även dom Tranås FF i en träningsmatch och föll tungt med 4-1 efter att man helt tappat andra halvleken.

Statusen på Giffarnas trupp är bra, inga kännbara skador i nuläget. Många spelare har visat bra form på försäsongen hittills inte minst Joel i målet som har varit helt sjukt bra. Mot Tranås räddade han laget från att falla med 5-6 bollar då han gör några helt sjuka räddningar! Så det ser lovande ut inför serien.

Årets målvaktströja för Jolla kanske..!

3 matcher återstår för A-laget innan premiären och det är Skeninge IK(B), BK Zeros (H) & Mantorp FF (H) som ska stå för motståndet.

Några viktiga datum att hålla reda på ;
11/5 IFK Motala- Vadstena GIF

14/6 Vadstena GIF- LSW

18/8 Vadstena GIF- IFK Motala

25/9 LSW- Vadstena GIF

Div 4 västra 2016!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

På ett soligt och inte helt oväntat blåsigt Kungsvalla IP så tog idag Giffarna återigen en seger.
Den här gången var det Sommen AIF som inte räckte till. Hemmalaget tar en stabil 5-1 seger på konstgräset.

Dock tog gästerna ledningen med 1-0 efter att dom erövrat bollen utanför straffområdet. Efter det så kvitterar Christoffer Lind på nick innan han gör 2-1 på Fyhrs inlägg.
3-1 kommer den straff som Fredrik Lind ordnade och själv satte dit.
Sen var det Sebastian Petterssons tur att få näta. Med en halvvolley en bit utanför straffområdet fixar han 4-1. Hans första mål i Giffarna tröjan!
I andra halvlek fastställer Kevin Pålsson slutresultatet när han elegant gör 5-1. Och därmed har han också gjort sitt första mål för Giffarna!

Så här säger Oskarsson som ledde laget idag om matchen;
"Jag tycker att vi efter en trevande start tar över matchen. Vi har större variation i vårt anfallspel idag vilket gör att vi får med mer folk i attackerna. Vänder spelet snabbare och får med ytterbackarna i anfallen. Trots att vi gör många byten i andra så fortsätter vi vara stabila bakåt och det är närmare 6-1 än 5-2 i mina ögon."

Plusbetygen ges till;
Kevin Pålsson; Följsam i försvarspelet och ett hot varje gång han fyllde på från sin ytterbacksplats. Fick kröna sin insats med ett mål.

Christoffer Totte Lind; 2 mål framåt. Tillför fysik straffområdet och får ofta fast bollen på offensiv planhalva. Ger ett stabilt intryck i andra när han kliver ner i backlinjen.

Christoffer Svensson; Är alltid spelbar och gör väldigt många bra löpningar både med och utan boll.

En liten bonus från dagens match är denna Lika som bär bild!

Likes

Comments

När klockan tickade upp på 90 min och domaren satte pipan i munnen första gången stod det klart att Herrarna tar en stabil 2-0 seger i första träningsmatchen.

Efter 0-0 i paus så höjdes tempot något från båda lagens håll och målchanserna dök upp. Främst för oss.

Dagens mål göras av Fredrik Fidde Lind! Det första målet är en riktigt projektil på frispark och det andra är ett litet gubben i lådan mål.

Ledström sammanfattar matchen så här;
Vi känns boll trygga i första halvlek där vi rullar bollen utan att förhasta oss men vi ger gästerna lite för stora ytor på planen. Vi tar några felbeslut men inget som leder till nått direkt farligt.
Vi växer oss in i matchen och vi känns fysiskt starka och tar för oss. Det stabila och lugna försvarsspelet ger trygghet. Vi står upp och blockar skott och hjälper Joel i 90min. Sett över 90min så gör vi en bra match och jag känner mig nöjd med presentationen.
Alla förtjänar bra betyg med lite överbetyg till;

Gustav Hjalmarsson som står för ett stabilt inhopp. Löper mkt utan boll och får även deras kapten utvisad.

Sebastian Pettersson är bra med bollen och står för ett bra passningsspel i sin första match för Giffarna.

Mikael Persson trygg i sitt försvarspel. Styr och ställer i försvaret i vanlig ordning.

Likes

Comments

Äntligen! Det är min första tanke om dagen. Första träningsmatchen står för dörren och vi ska möta seriekollegan från fjolåret och kommande år i 4:an, IFK Wreta Kloster. Minns båda matcherna mot dom förra året. Hemmamatchen hade vi dom men så rann det till och 2 snabba bakåt sen va matchen över..
Borta var ännu tydligare då vi dominerade spelet men brände för mkt och släpper till 2 skitmål i slutet och Wreta kunde fira avancemanget upp.. Minnen som idag ska vändas.

Även om resultatet inte är det viktigaste idag så vet jag att vi inte kommer ge oss utan strid. Så väl känner jag laget. Och med tanke på fysiken laget visat på försäsongen och fokuset som finns från början till slut på träningar så kommer det bli härliga 90min idag!

Men jag kan ändå inte låta bli att släppa tanken på en tidigare händelse i år. Daniels bortgång som det skrivits om förut. Han var min vän och jag vet hur mycket han såg framemot att matcherna skulle dra igång i början på året. Matchen idag blir speciell för mig personligen på det sättet. Tanken på att det kunde varit jag som inte fått vara med när det drog igång. För mig ser det ljusare ut nu men tanken finns alltid där. Samma helvete har vi stridit mot! Daniel stred och kämpade in i det sista och jag fortsätter min strid. Så idag kommer jag att spela med sorgeband med tankarna till Daniel och hans familj.

Idag är dagen då vi äntligen får säga; GAMEDAY is FUNDAY igen!

// #15

Likes

Comments

Imorgon söndag är det äntligen dags för första träningsmatchen på Kungsvalla IPs konstgräs då herrarna tar emot IFK Wreta Kloster.

Wreta vann div 5 förra året före Giffarna, matcherna mellan lagen slutade med 3-1 & 2-0 segrar för Wreta. Så kommande säsong i div 4 blir det återigen spännande möten.

Tränare Ledström poängterar att resultatet inte är det viktigaste i dom första träningsmatcherna utan att spelet sätter sig och att dom nya kommer in i spelsättet. Detaljer kommer att slipas.
Ledström ser framemot att se samtliga nyförvärv imorgon i spel då alla 4 är uttagna i truppen. Alla i truppen kommer att få speltid, minst 15-20 min.
Truppen har sett stark ut på försäsongen och konkurrensen på alla positioner har ökat kvalitén på träningar och fokuset är mer skärp från början.

Laget som startar imorgon är följande:

Joel Johansson

Daniel Fyhr
Mikael Persson
Kristoffer Österberg
Jonny Johansson

Jonas Lindell
Marcus Åstrand
Sebastian Pettersson
Kevin Pålsson

Fredrik Lind
Elias Welin

Bänk;
Oscar Blackstenius
Tobias Mildh
Gustav Hjalmarsson
Ivan Topic

Avspark är kl 17.00 på Kungsvalla IP

Likes

Comments

Idag är dagen då vi lyfter på hatten och Gratulerar Kenneth Wallin på hans födelsedag! Kenneth förtjänar all uppmärksamhet som man kan tänkas få. För herrlaget och Kenneth ovärderlig då han sköter om det mesta runt herrarna.

Ett stort Grattis på din dag Kung Kenneth Önskar Vadstena GIF!

Likes

Comments

Truppen känns mer och mer motiverad inför kommande uppgifter. Under gårdagens träning kunde jag mig se en skillnad mot förra året under samma period. Laget såg starkare ut och snabbare i beslut och tanke!

Dom individuella samtalen har dragit igång med Coach och det finns lite att vässa på hos alla men också massvis med bra saker som bara gäller att fortsätta med för att vidare utvecklas i truppen. För min egna del startar den individuella träningen redan imorgon!

Under den lite småkyliga kvällen så bjöd ändå laget upp till bra träning och fokuset är mkt högre än förra året. Det ser ut att bli en spännande resa 2016!

Likes

Comments

Försäsongen är i full gång för herrarna där fys blandas med bollträning. Dock lite mindre fys än förra säsongen och lite mer fokus på boll och intensitet.

Det har varit bra uppslutning på träningarna och fokuset har varit stort från truppen. Kraven har ökat och det märks i skärpan och attityden bland spelarna. Stämningen mellan spelarna är bra och blandningen på yngre & "äldre" ger ett bredare tänk, där dom "äldre" & mer rutinerade spelarna peppar och ger råd till dom yngre mellan varje övning och i spelet. Samtidigt som dom yngre tar ett steg framåt varje träning i sitt mentala och fysiska spel!

Huvudtränare Ledström säger så här om försäsongen än så länge;

3 veckor in på försäsongen är vi och närvaron har varit bra. Vi har haft hög intensitet och ett riktigt bra fokus genom alla övningar. Kommande veckor kommer intensiteten att öka samtidigt som vi kommer börja med detaljer i spelet. Det kommer bli mer detaljerat inom varje område i år. Eftersom vi endast är 3 veckor ifrån vår första träningsmatch så är det viktigt att spelet sätter sig och att fokuset hålls. Vi har 3 veckor på oss alltså att ge allt för att komma förberedda inför säsongen.

Inför säsongen har vi värvat in 3 nyförvärv. Spelare med olika kvalitéer.

Sebastian Petersson; Central mittfältare med bra speluppfattning och som är väldigt bolltrygg. Han kommer med erfarenheter från Div 4 spel med Borens IK

Kevin Pålsson; Snabb och teknisk ytter som är stark i en mot en situationer. Även han har känt på spel i 4:an med Borens IK

Elias Welin; Djupleds forward med bra teknik. Har ett bra målsinne och kommer bli nyttig framåt. Kommer från spel i Österstads IF.

I övrigt så ser truppen bra ut och motiverad inför kommande uppgifter. Dom yngre ser vassa ut och dom mer rutinerade spelar med ett lugn och bra föredöme.
Vi har en spännande säsong framför oss såväl försäsongsmatcher som säsongen i Div 4!

Likes

Comments

Kyrkklockorna ringde, prasslet från pappersnäsdukar hördes tydligt, tårar rinnandes ner på mångas kinder, den dystra och sorgsna stämningen låg tung över kyrksalen.

Det var dags att ta ett sista farväl av en älskad person. Daniel Eriksson var mer än vad många kan föreställa sig. Han var inte en motståndare trots att han befann sig i motståndarnas tröja. Han sa aldrig nått nedvärderande eller hånande mot någon på planen. Han tog en smäll, han gav en smäll och han tog en till utan gnäll. Det gjorde honom till den kapten han var.

Daniel var en kämpe. På planen och på sidan av planen.

För mig som skriver detta inlägg blir det mer personligt än för många av er som läser. Danne och jag spenderade 6 år tillsammans i 2 olika klubbar. Jag minns Danne som en glad kille med stort hjärta. En förebild. Han gav sig aldrig.
Mitt starkaste minne av Daniel är när vi bildade mittbackspar ihop, vi diskuterade lite inför en fast situation om vem som skulle markera vem,
Danne säger nått i stil med att Micke ta vem du vill för jag tar bollen iaf å så log han med sitt vanliga leende!
För jag tror nog inte Daniel förlorade en duell i luften!

Daniel Eriksson blev endast 34 år. Sista tiden som fotbollsspelare var som Kapten för Kristbergs IF en roll som gjord för honom.

Daniels familj tackar för blommorna och deltagandet från Vadstena GIFs sida!

Vila i Frid Daniel

// #15

Likes

Comments

I blåst och småregn genomförde herrarna ett bra pass på konstgräset igår kväll. Blåsten trodde man skulle ställa till det men kvalitén på passningar och spel var hög iaf!

Det hördes att det var ett bollsuget gäng som befann sig på planen, då skratt och allvarligheter avlöste varandra!

Attityden har blivit starkare redan nu gentemot fjolåret och det tyder på styrka i truppen där juniorerna och nyförvärv kommer in och tar för sig på ett engagerande sätt och dom äldre visar rutin och ledarskap!

Likes

Comments