Tidiga vårens tips, för alla oss som inte riktigt har tålamod att vänta på våren: ta in grenar från träd och sätt dem i en vas med vatten! Värmen inne hjälper till att blommorna slår ut snabbt, och det blir så otroligt vackert! På biler ovan ser ni grenar från ett plommonträd, det tog ungefär en vecka från det att jag tog in grenarna tills de slog ut och blev så här vackra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lite piffpiff från vårt hus ser ni ovan.
Jag inväntar små granar som ska komma hem till oss idag, de ska vi piffa ytterligare med. Det är ju trots allt andra advent, då får man ta in granar, små granar!

Likes

Comments

Igår var det som ni nog inte har missat första advent. Att gå upp och äta en mysig adventsfrukost med pepparkakor och ädelost och kolla på tv är ju så mysigt, samtidigt som man tänder massa ljus.

Vi pysslade även ihop det här fina hjärtat. Ett armeringsjärn som grund och sedan granris och en ljusslinga, sedan har man fått en fin personlig utebelysning!

Likes

Comments

Den här ljuslyktan har jag lyckats åstadkomma den här måndagseftermiddagen.

Jag har använt mig utav:
En stor vas
Kottar i alla dess former
Batteridriven ljusslinga
Spray-snö
Spetsband
Lim
Papper
Tejp

Börja med att tejpa ett fyrkantigt papper på vasen. Spraya sedan med snö, håll sprayflaskan en bit ifrån vasen och försök få en jämn yta.
När det har torkat så är det dags att ta bort pappret, limma dit spetsbandet och lägg sedan i kottar och ljusslinga! Ett väldigt enkelt pyssel, men det blir så fint resultat! Mysfaktor nu till advent!

Likes

Comments

Jag har verkligen fastnat för huacinter i år. Brukar inte alls gilla julblommor. Men eftersom de här finns i vitt, och man kan ha dem på så många olika sätt. (Här i två ljuslyktor som jag har fått av mina fina släktingar) så tycker jag faktiskt om en sorts julblomma iallafall. Jag har även andra som är i vaser då rötterna syns, som jag har visat tidigare här i bloggen. Andra tips är att man kan ha några hyacinter på ett stort fat med mossa och annat. Möjligheterna är många, då den här lökväxten inte behöver tillgång till vattning.

Likes

Comments

Ett tips till alla fattiga studenter, eller alla som vill vara ekonomiska är att ta vara på naturens vackra ting. Gratis, fint och kreativt.
Att gå ut i naturen och få frisk luft, motion och samtidigt hitta lite sköna inredningsdetaljer. Det låter som en bra kombo?

Jag plockade lite blåbärsris som fick agera bukett. Sedan blockade jag även en hel del lingonris som jag ska göra kransar, bild på det kommer senare!

Andra tips är: plocka kottar och lägg i en stor vas, kanske tillsammans med en ljusslinga. Plocka in grenar, ris och allt annat som kan hittas på marken och låt kreativiteten flöda 🌲

Likes

Comments

Man får så mycket gjort när man har hemstudiedagar. Inte bara med plugget, utan också i hemmet. Pauserna (som är väldigt nödvändiga) ger tid till att hinna fixa allt det där som man annars måste göra på sin lediga tid. Och hur kul är det att spendera en hel lördag med att städa och tvätta?

Idag har jag studerat, tvättat 3 tvättar, städat i vårt ljusskåp och även rensat bort i våra fönster. Vilken befrielse det är att ha en lampa i varje fönster, istället för en lampa, en liten blomma, två små ljuslyktor... Och ja ni vet hur lätt det blir sådär när man vill ha framme alla sina favoritsaker? Men idag har jag tagit bort rubbet, och kvar är endast det nödvändigaste den här årstiden, nämligen ljuskällor i form av lampor, två veckor till.. Sen byts de ut mot adventspynt!

Det är inte en gran ni ser på bild ovan, utan ett lärk-träd, gillar dess enkelhet och inte-så-perfekta utseende, det ska vara lite spretigt, tunt och kalt.


Material och färger som jag använder i vårt hus nu går i en gråskala, det är så fint mot det vita! Jag har införskaffat nya dynor i fårskinn till våra stolar och en ny fin ljusstake!

Snart mina vänner, snart är det dags för kanske den mysigaste tiden på året, nämligen advent!

Likes

Comments

Ikväll har vi haft glöggkväll, och ja ni läste rätt. Vi firar in advent lite tidigare iår tillsammans med våra familjer. Och vi hade en mysig kväll, med tända ljus, god mat i form av julskinka, snittar, och ett stort gottebord med glögg!

Likes

Comments

För det första: hur ofta är det snö ute när man bakar pepparkakor? Det är inte ofta i vårt avlånga land, därför får man passa på att baka även om det så är början på November. Med spisen tänd, underbar doft från pepparkakorna och snö ute så känner jag mig redo för advent om två veckor! Pepparkakorna ska få lite garnityr sedan är de redo att vara med på fredagens glöggkväll som vi ska ha tillsammans med våra familjer. Vi har även bakat minibiskvier och is-choklad.

Jag var tvungen att fota min mammas kök som vi har bakat i idag, hon tröttnade på furuköket och målade om det själv förhand, det säger att ingenting är omöjligt i renovering och inredning! Man måste inte alltid sätta in splitter nya kök, ibland räcker det med lite färg, och vips så har man fått ett nytt kök!

Likes

Comments