Restauranger

​Hej!

Igår tog vi en sväng ner till stan & åt på Spice'n Rice. När vi kom in så var det rätt så många människor, men det var ju trots allt lunchtid. Dagens lunch kostade 78kr inklusive kaffe & dricka, vilket vi tyckte var billigt. 

Emilia tog nr 3, vilket var kycklingfilé med röd currysås och kokosmjölk. 

Det stod att rätten skulle vara stark, vilket jag inte kände av. Visst kände man det lite i början när man åt, men försvann sedan ju mer man åt. En sak jag glömde säga till personalen var att jag inte ville ha grönsaker till min rätt. Jag fick med cirka en hel lök i rätten & jag är inte så förtjust i lök, speciellt när det blir så mycket & så stora bitar. Det var inga problem med att det fanns med morötter och squash, det blir lite mer tuggmotstånd, vilket jag tycker att man ska ha i en rätt. Det som jag tyckte om med rätten var att det fanns väldigt mycket kycklingbitar i soppan. På vissa ställen får man inte så mycket kött till sin rätt. Kycklingfiléerna var välkokta eller stekta, kycklingen var inte rosa. Jag tyckte att riset var väldigt bra kokt det var inte klibbigt eller torrt. Denna rätt skulle jag rekommendera till dig som gillar stark mat och mat som är i den här formen.

🍴 🍴 🍴🍴 🍴 - Uppläget var väldigt simpelt men ändå väldigt noggrant upplagt. Man fick även ganska mycket mat för så lite pengar, vilket jag tycker är väldigt bra. 

🔥 🔥 - Eftersom det inte var jätte stark men att man ändå kände av hettan.

😋 😋 😋 😋 - Jag är inte den personen som gillar att äta så mycket curry men denna rätt var väldigt go och smakerna passade in perfekt tillsammans.

Elin tog nr 13, vilket var äggnudlar med kycklingfilé, ägg och jordnötter

Mycket goda äggnudlar, de var perfekt tillagade & det var väldigt gott med det salta från jordnötterna då resten i själva maträtten inte var så salt. Jordnötterna gav även lite extra crunch vilket också var gott & tillförde då även det till rätten. Kycklingen var, även den, väldigt god & perfekt stekt och väl inblandad med äggnudlarna & jordnötterna. Dent ända som jag inte riktigt märkte av i rätten var ägget. När det står att det ska vara ägg i så tänker jag att ägget ska vara en synlig komponent i rätten, men det är mycket möjligt att ägget var inblandat med äggnudlarna, kycklingen & jordnötterna, men i sådana fall, för dig som gillar att ha ägget som en egen komponent i rätterna så är inte den här rätten något för dig, men jag rekommenderar den ändå starkt.

🍴🍴🍴🍴- Uppläget var väldigt simpelt, men rätten hade mycket färg vilket gjorde att det blev väldigt fint.

🔥- Det var inte starkt överhuvudtaget.

😋😋😋😋 - Jag tycker om asiatisk mat så jag tyckte att det var god asiatisk rätt. Jag tycker inte om rätter som är starka för att det blir för mycket, jag gillar rätter som är milda. 

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ - Vår gemensamma bedömning är att personalen var snälla & trevliga. Miljön inne på restaurangen var öppen, men ändå inte. Ljudet inne på restaurangen var hyfsat lågt, även om köket var rätt så öppet. 

SKRIV GÄRNA VILKA RESTAURANGER NI VILL ATT VI SKA RECENSERA! 

❤️ Emilia & Elin


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Restauranger

Hej!

I vårt första inlägg så blir det en recension. Vi kommer nu förklara hur vi ska recensera. I våra recensioner kommer vi diskutera olika saker - hur stark maten är, hur det smakar, upplägget av maten, hur servicen & miljön är. Vi kommer även sätta poäng på alla dessa delar.

🔥 - Hur stark maten är.

⭐️ - Hur servicen är & miljön.

🍴- Hur uppläget var.

😋 - Hur bra maten smakar.

Vi kommer utgå från en skala på 1 till 5, där 1 är "lägst" & 5 är "bäst"

Idag har vi varit på Viskan och ätit lunch. 🌶🌶🌶Vi åt olika rätter, Elin åt krämig pasta med kyckling (kycklingpasta) & Emilia åt krämig pasta med fläskfilé (pasta diablo).

KRÄMIG PASTA MED KYCKLING (KYCKLINGPASTA)

Rätten var krämig & god. Enligt Elin så kunde den smakat mer, den var lite smaklös. Kycklingen var god men Elin tyckte att vissa bitar smakade konstigt & det var lite väl mycket lök för Elins smak, det fanns plats för andra grönsaker enligt Elin. Det var ändå en vällagad & krämig pasta, som till heltheten var god.

POÄNG

🔥- Den var inte stark över huvudtaget.

🍴 🍴- Det var ett fint upplägg men inget speciellt.

😋 😋 😋 - I allmänhet var det en god rätt även om den inte smaka så mycket. Antagligen tyckte Elin ändå om rätten.

KRÄMIG PASTA MED FLÄSKFILÉ (PASTA DIABLO)

Rätten var väligt stark, kassörskan sade att rätten skulle vara stark men inte visste Emilia att den skulle var HET. Rätten var god, köttet var välstekt & pastan var lagom kokt. Pastan var inte för mjuk utan den var perfekt! Eftersom den var så stark så kände man inte så mycket annat än den starka smaken. Om man undanser den starka smaken så var rätten väligt god. Den enda grönsaken som fanns med i rätten var röd paprika, men det kunde finnas mer grönsaker.

🔥 🔥 🔥 🔥 - Den var väldigt stark, men om du är för starka maträtter så skulle den passa dig.

🍴 🍴 🍴- Det var ett fint uppläg, dem hade lagt fint på tallriken och toppat det med parmesanost men dem kunde lagt till någon mer som topping.

😋 😋 - Rätten var god, men för stark för min smak. Emilia är van vid att äta stark mat, men detta var på en helt annan nivå. Skulle kunna tänka mig äta rätten igen om man säger till dem att de inte ska göra den lika stark.

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ - Miljön var väldigt mysig, även fast det var 26 grader. Det fanns musik på en volym där man kunde höra den i bakgrunden, men samtidigt ha en konversation. Det var även mysigt att kunna höra fåglarna kvittra när man satt ute.


OBS! Vissa inlägg kommer vi göra tillsammans, medan vi gör en del inlägg var för sig.

Ursäkta för dålig bild kvalité!

❤️ Emilia & Elin.

Likes

Comments

Om oss

Hej!

Vi heter Emilia & Elin, vi är 17 år & går på Bäckängsgymnasiet. Vi studerar journalistik & författarskap. Vi båda har passion för mat. Vi båda tycker om att resa & gillar att testa nya rätter. Vi träffades när vi började gymnasiet.

Jag heter Elin & jag bor i ett litet område. Jag bor i ett hus med min mamma, pappa, hamster & katt. Förutom mat så tycker jag om musik & jag älskar även att resa. Jag kan tre språk - tyska, svenska & engelska. I skolan gillar jag framför allt kursen Film & TV-kunskap. På min fritid tränar jag, tycker att det är roligt att vara med mina vänner & titta på serier som Teen Wolf. Jag tycker även om att shoppa kläder & inredningsprylar till mitt rum.

Jag heter Emilia & bor inne i stan. Jag bor i en lägenhet med min mor & moster. Jag kan fem språk - spanska, italienska, svenska, engelska & vietnamesiska. I skolan är mitt favoritämne just nu är kursen Journlistik, Reklam & Information. På min fritid tränar jag, umgås med vänner & går ut & äter så ofta jag kan. Jag gillar även att lyssna på musik, läsa & titta på filmer & serier. Förutom min passion till mat så ÄLSKAR jag att resa, helst till varma länder.


Likes

Comments