USA, Hollywood, Los Angeles, Universal Studios - Hollywood, Carlifornia

Är ni ett fan av Desperate Housewives? Älskar ni att åka karuseller? Vill ni se bakom kulisserna på olika filmer? Åk då hit!
Universal Studios var verkligen värd varenda krona. Vi var här en dag och hade köpt Fron of Line biljetter. Vilket gjorde att vi kom fram snabbare i köer. Det gjorde också så att vi sparade mer tid och hann med mer.

Hela stället är uppbyggt som om du går i Universals film värld. Massor av attraktioner och att kolla på. Det bästa med detta stället var helt klart när vi fick åka ner och kolla bakom kulisessna på olika filmer. T.ex Desperate Housewives och hajen. Så åker ni till Hollywood så ta en heldag här! Det är värt vartenda krona.
Eftersom vi inte hade bil bokade vi genom vårt hotell som fixade skjuts. Biljetterna in på Universal studios hade vi köpt innan vi åkte ner. Men ni kan köpa en heldag nere i Hollywood också. Då ingår skjuts och biljett in. Står väldigt många och säljer det i Walk of Fame området.


Nere till höger ser ni inspelnings staden.

Det här huset som ni ser på bilden, det är egentligen bara en vägg. Alltså en låsas stad för inspelning

Desperate Housewives

Desperate Housewives

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vilken stad! Man kan inte mer än att bli förälskad. Vi var här i två veckor i slutet av November. Vädret var lite som en svensk vår. Så bokar ni resa vid samma tidpunkt så ta med en lätt jacka men också shorts.

När vi valde att åka till Los Angeles flög vi med direktflyg från Köpenhamn ner med Norwegian. Vi valde att inte hyra bil även fast vi hade blivit rekommenderade att göra det. Vi tog oss runt ganska bra ändå men hade ändå också rekommenderat att hyra bil. Även fast det kostar extra att man är ung förare osv. Man tar sig lättare och snabbare fram med bil och kan bestämma lite själv hur ni vill planera dagen.

Vi valde att stanna här i två veckor. Första veckan i Hollywood och Los Angeles stad. Några dagar i Las Vegas och sista dagarna i Venice beach.
I Hollywood finns det så mycket att göra. Vi gick på Walk of fame, kollade bio, såg Hollywood skylten, Runyon Canyon Park, Beverly Hills, Farmers market och åkte ut till Universal Studios. Vi tog oss runt med Hop on Hop of bussarna som tar en runt bra för en bra peng.

Mina tips inför en Hollywood resa:
1. Planera och hyr gärna bil. Det går med hop on hop of bussar men jag tror man sparar mycket mer tid på att köra själv.
2. Ta inte första bästa turen upp till Hollywood skylten (om ni nu inte hyr bil). Kolla runt vilken som tar er till den bästa platsen.
3. Planera er resa. Dagarna kommer gå sååå fort. Det finns så mycket att göra!
4. Planera en dag ut till Universal Studios. Det är så värt det!
5. Planera in er resa så ni har lite tid över att åka till Las Vegas och Venice beach. Det är ett måste!

Hollywood skylten

Walk of fame

Den kända hamburgerkedjan In n Out.

Kan man få en bättre view?

​Utanför Universal Studios. Här visste vi inget om vad som väntade oss.
​Men det var så magiskt och värt var enda krona!

Utsikten från Runyon Canyon Park

Så klart lite shopping

Likes

Comments

Florida, Miami, Miamibeach

Le Tub är en resturang som vi stannade till på. Inredningen är så häftig. Maten och servicen dock mindre bra. Vi satt där nog mer än en timme innan vi fick vår mat. Och det var efter vi hade beställt. Men bara att få se inredningen och utsikten var en upplevelse i sig. Ett tips om ni vill äta här är att inte åka ut lördag eller söndag. Då är alla andra också ute. Har ni möjlighet så åk dit på en vardag. Vi hade jätte svårt att hitta parkering och det var super mycket folk.

Ingången till restaurangen

Utsikten från vårt bord

Likes

Comments

Florida

Key West är en helt underbar dags eller helg utflykt. Väljer ni att åka ner här åker ni på en enda väg med broar. Ni får se helt fantastiskt vatten, små och stora öar. Vi valde allt att köra över dagen eftersom vi hade bil och kunde själva bestämma när vi ville köra tillbaka.
Jag läste innan vi åkte ner att man antingen var en person som skulle gilla vägen ner eller själva slut stationen. Och jag var helt klart personen som bara älska vägen ner. Att få se så klarblått vatten, fina öar och lyssna på bra musik från bilen var så härligt!
Så mina tips på vägen:
1. Hyr bil och kör. Helt fantastiskt och ni kan stanna när ni vill. Finns platser och parkeringar längst vägen som man kan stanna på.
2. Känner ni för skydiving? Vi såg ett ställe där de hade skydiving på vägen ner. Vi prova aldrig vilket jag ångrar så mycket i dag.
3. Det tar sin lilla tid att köra ner så har ni inte ett tidspressat schema så boka en natt. Vi hann med mycket men jag hade nog ändå rekommenderat en natt där.
4. Ta med badkläder! Om ni väljer att övernatta så ta med och njut av stranden och vattnet. Miami beach var mycket bättre om ni frågar mig. Men vi var bara på stranden lite snabbt.
5. Glöm inte vattenflaska och kameran!

Likes

Comments

Florida, Miami, USA

Wynwood walls är ett måste om man ska till Miami. Om ni frågar mig i alla fall.

När vi kom dit var det lätt att hitta parkering. Fanns en P-vakt som vinka in oss och tog en liten summa för att parkera hos honom. Det finns även lunch och middags ställen att sätta sig ner och äta på. 


Själva Wynwood walls är ganska litet tyckte jag. Går man sen utanför och runt om så är det fina målningar överallt. Så glöm inte att gå utanför och runt om också. Ett tips! 

Slänger med lite bilder som togs när vi var där. 

Likes

Comments

Miami, Miamibeach, USA, Florida

Miami är en helt underbar plats. Hit åkte vi för att få andas ut, shoppa och bara ha det jävligt bra. Hotellet vi bodde på hette New Point Miami Beach Apartments och log precis vid stranden. Helt underbart hotel. Det enda negativa var att det inte fanns balkong. Men utsikten från rummet var helt amazing!

Vi valde att flyga ner med Norwegian. Ett riktigt bra lågprisflyg som tog oss med direktflyg ner. Mycket bättre än att mellan landa och hålla på enligt mig.
Vi hade hyrt bil så när ni landat på Miamis flygplats fanns det en buss som tog oss till hyrbils platsen. Hertz var hyrbils firman vi hämtade ut bilen ifrån. Kan varmt rekommendera att hyra bil. Jag var 21 år och visst får man betala extra men det är så värt det! Vi var i Los Angeles och LAs Vegas (kommer i ett annat inlägg) utan att hyra bil vilket man nu i efterhand ångrar. I början är det alltid nervöst men när man väl kommer in i det går det hur bra som helst. Två viktiga saker att veta om USA:s trafik.
1. De kör om dig på vänstersidan och du får lov att köra om på vänstersidan.
2. Ska du svänga höger är det fritt fram även fast det är rött ljus. Och så klart om det är fritt från vänster.

Vi var på den här resan i två veckor (maj-juni). Helt underbart väder. Tror det var en dag då det regna och drog in med lite blåst. Men då passade vi såklart på att sätta oss i hyrbilen och köra till olika shopping center.

På bilden ovanför och bilden nedanför så står jag på samma plats och
till vänster har jag hotellet och tlll höger Miami beach.

Likes

Comments