Hej igen! Vill först säga förlåt för jag varit så oaktiv här på bloggen. Jag har haft mycket med skolan som bl.a inlämningar, prov och läxor som jag ställt först på "to do" listan.

I detta inlägget har jag tänkt skriva om näthat, hur det är att bli mobbad osv. Jag själv har blivit nätmobbad på ask.fm, en sida där man kan ställa privata frågor till folk. Ord och kommentarer som tex "hora, anorexia barn, du söker uppmärksamhet, anka, sluta spänna in magen, ful, finnig" blev jag kallad för. Någonting som jag själv tog väldigt hårt på men som jag aldrig vågade föra vidare till någon äldre. Jag hade ask.fm i ca 3 år tills en äldre person som är riktigt betydelsefull för mig hittade min profil och bad mig lägga ner den för alla riskerna som fanns. Att få se kommentarer som "anorexia barn" var de värsta, just för att jag var smal och för att anorexia är inget att skoja om. Jag hade ett väldigt dåligt självförtroende och tryckte hela tiden ner mig själv. Ja, jag hade en skev bild av mig själv helt enkelt. Den stämde inte alls med verkligheten.

Inlägget skriver jag inte för att söka någon som helst uppmärksamhet. Jag skriver detta för att fler ska förstå hur det verkligen är att bli kränkt. Varför kränker människor andra människor? Är det för man är osäker? Jo det kanske vi aldrig får svaret på. Något jag iallafall har ett svar på är att vi måste sluta med det här, för det leder till stora konsekvenser!// Carolina.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 207 Readers

Likes

Comments

Hej igen, jag har precis kommit hem ifrån skolan. Jag var på besök på en albansk skola. Och det är så himla stor skillnad från skolorna i Sverige.
Dem får inte använda mobilerna eller ens prata med varandra i skolan. Lärarna där är så mycket strängare. Kommer man försent får man inte komma in i klassrummet, eller är man sjuk någon dag i skolan får man inte komma på hela veckan. Klassrummen och toaletterna är fruktansvärda. Jag kunde inte gå in dit i någon minut utan att springa ut. Jag fick också tillåtelse att ta foto på klassrummen och toaletterna. Rasterna där är så mycket längre än våra i Sverige. Det beror också på vilken skola man går på i Sverige men där jag går är de riktigt stor skillnad. En rast kan vara 2 timmar minst.
Det var inte så kul att se hur dem har det men lärorikt var det.  // florentina   


( några bilder ifrån skolan )

Likes

Comments

Hej på er!
Idag blev det ingen skola för mig och det blir det inte på någon vecka heller. Så skönt!! Just nu är jag i Kosovo, hit flög jag idag och kom fram för några timmar sedan. Så himla trött är jag men samtidigt skönt att få missa skolan lite. Nu ska jag bara in och duscha sedan vara med min släkt då alla kommit för och hälsa på mig och min pappa. Kommer bli ganska mycket uppdatering nu på bloggen eftersom jag är ledig och ska göra ganska mycket vilket kommer bli kul att dela med mig av!// Florentina

( här får ni en bild från flygplanet som inte blev så bra då jag är sjukt flygrädd, men men😂 )

Likes

Comments

Hej! Nu har det gått några veckor sen jag bloggade. Men det finns anledningar till varför, en av anledningarna tänker jag berätta om i detta inlägget.
I lördags hade jag match, jag var målvakt som jag är 50% av min tid i laget. Karriären som målvakt har jag för många anledningar. Ena anledningen till är att jag älskar att stå i mål och visa vad jag går för. Men den största anledningen är att jag har svåra knä problem som gör att jag knappt kan springa längre då mina knän viker sig.
Under slutet av matchen blev jag tacklad vilket skulle innebära ett rött kort till motspelarn eftersom man egentligen inte får tackla en målvakt. Detta ledde till att jag åkte in till akuten eftersom mitt knä vek sig och vred sig. Läkarna tror att det är eller har gått ur led men dem kan inte veta svaret än då knät gör alldeles för ont. Så istället får jag åka in igen om ca en vecka och får reda på om det är ur led genom att dra och vrida i knäet.
Men det som sårar mest är att det skulle sluta såhär med min fotbollskarriär, det var den sista matchen för mig. Då jag inte klarar av att spela flera säsonger med mina knän. Men som sagt så får man motgångar ibland och de får man ta även om det är jobbigt! // Carolina.

Likes

Comments

Hallå där! Igår var jag på en födelsedagsfest. Jag hade riktigt kul och även folket som var där. Roliga människor fanns det på festen, vilket behövs. Ingen fest utan roliga människor ;) Idag händer inte så mycket mer än att jag ska umgås med lite folk senare mot kvällen, de ska bli skönt att bara umgås hoppas jag! Imorgon händer ingenting speciellt, ska bara ligga och lata mig hela dan och vänta tills den värsta dagen på hela veckan, måndag. Usch.
Här får ni några bilder från festen!// florentina 

  • 454 Readers

Likes

Comments

Hello people! Idag tänkte vi snacka lite om två outfits som vi själva tycker är bra alternativ till olika tillfällen.
Första outfiten är mer åt " street " hållet. Medans den andra är mer till festligare tillfällen. På den första bilden har vi lånat vår vän Amanda som " modell " där hon har på sig en adidas t-shirt från Intersport och ett par låga Alex byxor från Gina Tricot i färgen svart, och vita sneakers från märket converse.
På andra bilden har ni mig, Florentina ( Tina ). På bilden har jag på mig en röd jumpsuit från Zara. Baksidan av jumpsuiten är tyget korsat så man ser en del av ryggen, med en slags V formad slits. Mina klackskor kommer från Din sko, ett par helt vanliga svarta pumps med 16 cm tunn klack.
Den första outfiten är snygg att ha till skolan eller om man ska umgås med vänner en vanlig dag, medans den andra outfiten kan man tex ha på bröllop som jag hade eller om man ska på någon fin middag. // Carolina&Florentina

Likes

Comments

Hej igen! Efter några veckor i skolan har all plugg börjat igen, vilket kanske inte är någon riktig höjdare enligt mig och även många andra. Jag själv är en tjej som har "många bollar i luften". Mina veckodagar spenderar jag på mina två favorit intressen, fotboll och ridning. Detta gör att de blir stressigt med läxor, men det är bara att prioritera och ta allt som det kommer.
I skolan håller vi på me 1900 talet, imperialism i nästan alla ämnena vilket jag själv tycker kan bli väldigt enformigt i längden, men alla tycker ju självklart olika. Jag själv gillar mer när det är mer variation på ämnena!
För att kunna ta de lugnt och bara ta en paus från allting så brukar jag på helgerna vara med folk som får mig att må bra. Som till exempel igår stack jag till Vessige till min bästavän och fixade mina naglar, sjukt nöjd blev jag verkligen! // Carolina.

  • 552 Readers

Likes

Comments

Hej igen! Tänkte uppdatera lite, de var ju ett tag sedan sen senast.
Gårdagen var en riktig mysig dag med mycket glädje med några riktigt härliga människor och en massa god mat. Bl.a. Goda musslor med hemmagjorda vitlöksbröd! Något man verkligen borde äta och göra oftare! Detta gjorde att man äntligen kunde ta det lite lugnt och bara "leva i nuet" och få slippa oroa sig hela tiden över saker och ting. Som till exempel all skolpress. //Carolina.

  • 621 Readers

Likes

Comments

Hej igen!
Vi tänkte berätta lite om oss, vad vi tycker om att göra på fritiden. Bl.a sport,vänner, osv. Och också vad vi ska skriva om på vår blogg.
Jag är Carolina, 15 år gammal och går sista året på Skogstorpskolan. Jag som person är väldigt envis men även en riktig glädjespridare som älskar att ha folk runt om mig. Tiden jag lägger på min fritid är bl.a ridning, fotboll och även att umgås med vänner och familj. Detta är även dem 3 viktigaste sakerna i mitt liv. Min häst och min hund har också en stor betydelse i mitt liv.

Jag är Florentina, kallas för Tina. Jag är 14 år gammal snart 15 och går också sista året på Skogstropskolan. Enligt klassen är jag klassens clown. Jag är väldigt sprallig av mig och gillar att sprida glädje men kan även vara väldigt taskig. På min fritid spelar jag volleyboll och umgås väldigt mycket med vänner och familj. 


På vår blogg ska vi skriva om vår fritid, ni kommer även få bilder på vad vi håller på med. Om mode och mat och vännerna runt om oss. 
Hoppas ni kommer gilla det!// Carolina&Florentina
  • 807 Readers

Likes

Comments

Tjena folket! Första blogginlägget. Jaa.. vad ska man skriva vi är inte så vana vid det här. Men detta lär bli kul! För en stund sen försökte vi ta några härliga bilder, lyckades la sådär haha. Svårt när man är ny på sånt här. Här får ni några " fina " bilder på oss. // Florentina och Carolina. 

Likes

Comments