Tjena bloggen!
Detta inlägg skrivs med blandade känslor i tummarna... Det ska bli oerhört skönt att komma hem och träffa familj, vänner, flickvän osv men känns jävligt konstigt att allt är slut, allt vi har planerat, sparat pengar och upplevt är över. För detta är det sista inlägget ute på resande fot. Det kommer ett avslut på denna dagbok med en ihopklippt film på allt material vi filmat samt lite hissar och dissar. Just nu sitter Ogge och Love på sitt 5 stjärniga hotellrum i Tokyo och njuter av den sista natten på resande fot, för nästa gång vi ska lägga oss och i en säng så är det i våran egna! Vad har hänt sedan Siem reap?

Joo i Siem reap så kollade vi på en av de sju underverken (Angkor Wat) jävligt häftiga byggnader! Det var i stort sett det ända vi gjorde i Siem reap förutom allt vardagligt som dricka sprit, äta gott, skratta, träffa folk osv! Från Siem reap började resan mot Bangkok med buss, bussresan tog ca 11 timmar, allt flöt på bra förutom att det tog en himla tid för att få några stämplar i passet, menmen! Väl framme i Bangkok var planerna att shoppa, dricka drinkar på takterrasser samt återuppleva Bangkoks sköna uteliv! Och allt gick enligt planerna! Vi sa även hejdå till John (sorligt) då han begav sig hem till sveariket. Resan fortsatte för Ogge och love, vi stack som sagt till Tokyo. I Tokyo har vi turistat så fötterna värker och shoppat så bankkorten glöder! Vi har häng vid Shibuya crossing, det är som New yorks time square och även en av världens mest kända övergångsställen. Vi har också varit uppe i Tokyo skytree, det är världens näst högsta byggnad och utsiktsplatsen är på 450m höjd. Tokyo tower har vi också kikat på, det ser ut som Eiffeltornet. Vi har även åkt tunnelbana, gått i fina parker samt njutit av livet! Imorgon ska vi besöka Disney Land innan vi rör oss mot flygplatsen för att starta våran 21 timmar långa resa hem till SVERIGE!

Chacha!

Angkor wat

Angkor wat

Angkor wat

Angkor wat

Angkor wat

Träd

Angkor wat- träd på ett hus

Familjefoto

Angkor wat

Vägg inne i angkor wat- gjord för hand

Angkor wat- även detta gjort utan maskiner

Gränsen mellan Kambodja och Thailand

John är exalterad över att snart komma in i thai

Våran sista buket...

Testar hattar för typ 1000 gången

Ogge och Johns utekväll i Bangkok!

Jooo... Jävligt kul var det!

John och någon av alla han älskade britter

Medan vi väntar på grönt ljus så passar taxichauffören att ta upp luren och kolla på porr en snabbis... Orimligt...

Från bakpackers till fläshpackers

Bangkok från ovan

Love och ogge

Fläshpackers

Som tidsfördriv spelar vi Kinect eftersom vårat plan till Tokyo blev framskjutet 15 timmar...

Knivlove dem kallar han... Love försöker alltså smuggla in knivar på flyplatsen... Gick sådär...

Efter att ha sovit ca 4 timmar på två dygn har vi anlänt till Tokyo... Men med en viss trötthet i kroppen...

Vårat fina hotell

Tokyo

Shibuya crossing, en av världens mest kända korsningar/övergångsställen

Tokyos timesquare

Tokyos timesquare dagtid

Åka tunnelbana i Tokyo.. Inte så svårt som det verkar

Besökt fina parker har vi även gjort

Park

Trädutställning

Någon japansk ceremoni

Park

Park

Ogge och några japaner

Ogge och love

Shibuya crossing igen

Loves efterlängtade bad han snackat om hela resan

Den supertoan vi har!
Värme i ringen
Två olika lägen för automatisk rengöring i skitan (en för killar och en för tjejer )
Plus att det inte låter när man spolar

Vårat underbara hotell

Världens näst högsta byggnad (skytree)

Skytree

Tokyo tower

Tunnelbanesystemet

Tokyo från ovan

Skytree

Ljust

Mörkare

Sjukt

Ogge och love igen

Loves favvo shopping gata

Haha bästa matmaskinen

Utsikten från vårt rum

Ingången till Tokyos mysigaste bar

Här är den! Inne bland de små gränderna två våningar upp i ett vanligt bostads hus. Två bord och en bardisk! Sheep black bar!

Ogge hittade denna Sverigeflagga i sin väska! Antar att vi fått den någon gång under resan😂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Näämen hurruduu bloggen! Tja!
Just nu sitter vi i en alldeles för överfull minibuss med alldeles för lite AC och vi har alldeles för många väskor i knät och vi är på g från Phnom Penh till siem reap! Vi har nu varit i Kambodja i ca 10 dagar och vad har hänt undrar ni säkert?

När vi anlände till Kambodja så landade vi i Phnom Penh, redan samma dag bara någon timme efter vi landat så tog vi en buss till Sihanoukville där vi hängde i 4 nätter. Under de dagarna så solade, badade och festade vi i mängder! Sen rörde vi oss ut till en ö som ligger ca 2 timmar från Sihanoukville med namn Koh Rong. På Koh Rong gjorde vi inte mycket förutom det vanliga alltså sola, bada, spela kort kröka träffa folk osv. Vi gjorde en lite egen djungel trekkingutflykt genom ön för att komma till den berömda stranden Long Beach, fick några kväljningar då det var lite samma känsla som bestigningen av MK..;) Efter 4 nätter på Koh Rong så sa våra kroppar ifrån för första gången på denna resa. John fick mansfeber, Ogges mage tackade för sig, och Love bestämmer sig för att bli sönderbiten av något slags djur.... Så vi stack där ifrån! Tillbaka till Shinakovile över en natt för att ta det lungt! Dagen efter Tog vi oss tillbaka till Phenom Phen för att besöka fånglägret s-21 samt Killing field (Pol Pot historien) och det är här vi är nu. På väg ifrån Phenom Phen i den underbara minibussen på g mot Siem Reap. I Siem Reap ska vi vara två nätter och kika på angkor waht (en av de sju underverken) samt njuta det sista innan vi drar vidare mot Bangkok och sen TOKYO!

Nästa gång vi hörs är vi i Tokyo då är det bara Ogge och Love kvar av alla de sköna människorna som vi har träffat under denna sjuka resa! Sorligt!

Hörs!!!

Love och John diskuterar priset på Tuctucen

Trafiken i Kambodja = helt orimlig

Mer trafik, här är det "lungt"

En flarra vin på stranden... Livet

Love och John har varit på "systemet"

Rondeller finns även i Kambodja, däremot inga filer så man får köra hur man vill

Ogge testar poolen på vårat hostel! One stop hostel är namnet! Rekommenderas starkt till alla backpackers som är i sihanoukville!

Samma sak här!

Aa bilden säger vell allt

Klassiska fötterna mot stranden bilden

Limbo

När det regnar så regnar det inte lite här i Kambodja

En och annan utekväll

Sverige vann allt i beerpong

En efter en kördes över

Våran bungalow på Koh rong

Love på Koh Rong!

Live uppdaterar derbyt

Bra kort eller Love?

Koh Rong

Vi bodde ca 7 meter från denna strand

Om man kollar noga ser man våran bungalow bland träden!

Long beach

Koh Rong

Frulle/lunch på Koh Rong

Finn ett fel.. Jooo hjälmen på fel person... NEEEJ DU SKA INTE TA MED DIN DOTTEN STÅENDE PÅ EN MOPED MITT I KAMBODJAS SKETNA TRAFIK!

S-21

Love i museet på s-21, bilder av fångar

Bilder på fångar... Män i 90års åldern till småflickor som Max är 10år...

Här har vi Pol Pot, snubben som tyckte det var en bra idé att ha ihjäl 3 av 8 miljoner invånare... Idiot

I denna cell höll man 40-50 fångar i s-21...av det ca 20.000 som var på detta fängelse var det 7 stycken som överlevde... Valt att ha alla bilder svartvita för det utstrålades ingen slags glädje någon stans på varken s-21 eller Killing fields!

I denna massgrav hittade man 450st människor. Antingen halshuggna eller slagen med en hammare i huvudet. HÄMSKT

Massgrav efter massgrav...

Under regnperioden i Kambodja kommer det fortfarande fram kläder och skelettrester från de massgravar som inte är uppgrävda.. Här har vi ett exempel på ett klädesplagg

Folk som visar sin sorg genom att hänga ett armband på staketen på dem största massgravarna

Detta träd "Killing tree" var det värsta... Här dödade man spädbarnen genom att ta dem i benen och svinga dem så huvudet slogs mot trädet så dem avled, sen dumpa dem i graven. Man blir helt tom i kroppen när man hör detta.. Ofattbart..

Ofattbart

Bilderna säger sig själv..

Om man inte vet vad som hände i Kambodja under Pol Pots tid tycker vi att man ska på något sett läsa på om det! Det var HÄMSKT plus att vi svenskar var först på plats under hans tid... Och vad vi gjorde får ni kolla upp själva... Skäms!

För att muntra upp lite avslutar vi med två glada bilder från stranden på Koh Rong!

Vi mår super bra

Likes

Comments

Chacha bloggen!

Hoppas allt är lika grymt hemma som det är här! Sist vi gaffla då var vi i Sandakan och taggade inför både trekkingen samt MK. Så vad har hänt?
I Sandakan så gjorde vi de vi hade tänkt oss, alltså göra lite trekking. Trekkingen var super häftig, den bestod att båtturer på en flod där vi såg 5 olika sorters apor, krokodiler, fåglar osv. En nattrunda i djungeln Samt övernattning i djungeln!
Efter trekkingen rörde vi oss tillbax till KK där vi sov en natt innan vi rörde oss mot höjdpunkten på denna resa.. Alltså bestigningen av MK! Allt gick till såhär!
Dag 1: Den första etappen var på 6km. Vi började gå vid 09.30 på morgonen, och gick i 6 timmar innan vi nådde "the restcamp" där vi skulle sova, vi gick i 6 timmar rakt upp för ett berg, och det var det GRISIGASTE vi gjort, det tror jag alla av oss kan skriva under på. På restcampet var det bara att äta och sova för dag 2 började redan kl 02.00 på morgonen!
Då var det en snabb frulle sen bara börja vandra igen! Den andra etappen skulle inte bli enklare än den första, även fast den var kortare så var den mycket fysiskare! Som tur va så hade vi huvudet med oss och kämpade på. Vi började gå vid 02.30 och var uppe vid 04.30. Och vid 04.30 så var det bara Ogge, Love och John som var uppe, vi var alltså dem första personerna uppe på toppen! En mäktig känsla, vi tre helt ensamma högst uppe på Sydostasiens högsta berg! Vi stannade på toppen i ca 2 timmar där vi såg en glimt av soluppgången innan molnen kom. Sen började vi röra oss ner. Nervägen gick betydligt snabbare, den tog ca 3 timmar Från toppen till botten! Men kort sagt så var detta ABSOLUT det grisigaste vi gjort men ABSOLUT det häftigaste vi gjort! Jävligt stolta att vi gjorde det och klara det! Men nu nog om MK.
Efter bestigningen med den värsta träningsverken vi någonsin skådat och med gångstilen som att alla hade fått något där bak så stack vi direkt till Kambodja, där vi befinner oss nu, här i Kambodja ska vi bara sola, bada, kröka samt njuta av de sista dagarna vi har kvar i solen innan vi rör oss vidare till Tokyo för att turista!

Hörs!

På g till trekkingen

På g till trekkingen

Vi bodde på andra sidan floden

Campet där vi bodde

Vårt rum på trekkingen ( John trycket deo)

Ogges egna skottkärra

Krokodil

Nattrekkingen

Joo det här va skoj

En sovande fågel

Ännu en till!

En tusenfoting

Krokodil

Vi gav KK en tredje chans att visa sitt bästa jag när det gäller utelivet

Sandakan

Hos djungel jack! Där vi bodde dagen innan bergsklättringen

Jungel jack

Jungel jack

Rummet hos djungel jack

Där har vi skönheten, MK

Minuterna innan starten gick

Våran bergsklättrar grupp

Där vi åt och bodde

Vårat rum på MK

Etapp två

Kambodja

Lyxhostel i Kambodja

Trekking

Trekking

Trekking

Trekking

Nattrekking

5 min efter vi kommit ner från MK

Likes

Comments

Tjena bloggen!
Vi ber om ursäkt för dålig uppdatering... Men vi skyller som vanligt på dåligt wifi. Sist vi surra var det Calle som sa hejdå, jävligt tråkigt att inte ha med den lilla pricken längre, det var ju han som skötte de sjukaste surret.. Men så är nu läget... och nu tänkte jag berätta vad som hänt de senaste dagarna när Ogge, John och Love har varit på luffen i Malaysia. Vi började med att ta oss till Kota Kinabalu (KK), i kk så hände det inte något speciellt, men under de 24 timmarna vi var där så tog vi en sväng på stan, kollade i affärer, kollade vad man allmänt inte får missa när man är i Malaysia samt testade KKs nattliv. Sen tog vi oss till Semporna, paradiset för dykare. Eller aa... i själva Semporna hittar man inte några fina dykplatser, utan det är på öarna som ligger utanför Semporna som man ska hänga. Så vi rörde oss ut mot en ö som heter Mabul där vi tillbringade en dag samt en natt, på Mabul så solade, badade samt dök vi. Mabul är en otroligt fin ö med mycket vacker dykning. Dagen efter så tog Ogge en sväng ut till ön Spiadan, Sipadan ska vara den 5e bästa platsen i världen att dyka på. Det var rätt dyrt att dyka där, ca 2000kr för tre dyk. Så både Love och John bestämde sig för att dyka på en annan ö som heter Kapalai Även den ön har otroligt fin dykning! Efter våran dag ifrån varandra så möttes vi upp på fastlandet (Semporna) igen, där vi stannade en natt till. Just nu sitter vi på en buss på väg till Sandekan, i Sandakan ska vi göra lite trekking innan vi rör oss tillbax till KK för att göra det vi kom hit för. Bestiga MOUNT KINABALU. Vi bestiger berget den 18e till 19e maj. Så nästa inlägg blir förhoppningsvis om hur vi besteg Sydostasiens högsta berg. Nu ska vi inte jinxa, allt kan hända, man vet ju aldrig, berget kanske får vingar och sticker, då blir det inget bestigande. Aja men vi hoppas allt går enligt planerna så hörs vi efter MOUNT K.

Hejdå!

Frogfish

Dagens bussresa

På g till maylasia

Dyket på Mabul

Mabul

Sipadan

Sipadan

Sipadan

Likes

Comments

Sjukstugan i Tulamben, tee och kort gör susen

Första och ända dyket med alla 4 under våran resa tsm...:( vi dök även snubben till höger, men han våga inte komma närmare... Oklar

Här har vi dem, Calle, John och Love! ogge håller kameran

Anememone... Det är sånna här Nemo bor i

Jaa...joo... vad är detta...

Ogge fånar sig med någon budda (?)

Ogge fortsätter fåna sig...

John leker modell..

Calle letar fåglarr under vattnet..

En hög med deck

Ogge love och John

Calle och love, troligtvis John i bakgrunden

Här är vi på g till Yogastaden Ubud

John är fett taggad på yogastan

Love med...

Vårat mysiga rum i Ubud

Såå såg det ut innefårn

Toaletten... Måste varit någon inredare från Ikea som inrett detta... Inte Mio iaf! Därav resultatet..

Mysig miljö var det i Ubud också

Ännu mer Ubudmiljö

Syftet med ubud var ju att hitta oss själva och läka dem sår som fanns inom oss! Starten på det var en nyttig måltid med greksallad och fisksoppa!

Steg två var att titta på apor

Ååhh en stenvägg, den ska man smaka på... Gott

Det legendariska aptemplet i ubud

En kissande apa

Suga tutte

Watermelon martini.. Inte äckligt

Här rostar dem bajskaffet

Tee och kaffe provning

Här soltorkas bajskaffet

Det är alltså detta djur som är huvudpersonen i bajskaffeprossesen! Det går till såhär... Djuret äter kaffebönorna, skiter ut det, vi plockar upp det, soltorkar det, skalar bönorna, rostar dem och sen smular sönder dem och dricker det! Det smaka som helt vanligt kaffe så det får 3 av 5 bajskaffekoppar! Men en kul grej!

Calle och John ute på risteraserna

Risterasser

Ännu mer ris

John och ris

Ris igen

Calle smakar på riset

Hotellet i kuta

Poolen i kuta

Ingen aning om vad vi gör men vi är i kuta iaf

Denna flarra har botat många förkylningar samt förgyllt många kvällar

Stina, två öl och en polis

De här jävlarna däremot.. Det för inget gott med sig förutom en tidig hemgång #tequila

Sverige och London i kuta

Kuta beach

Kuta beach

Tungljung.. Tjejernas hotel

Love leker terrorist

Tidiga hemgångar eller vad sa vi?

Ogge love Stina och Junia

Kika lite extra på Johns hårsvall i denna bild! Den är magisk... Nu är vi på g till Malaysia iaf

Lätt det finaste hostelet vi har bott på.. Skypod hette det

Stora och rymliga rum, med ac och ordentlig avskärmning från de andra

Ogges säng

Hostelets allrum

Toaletter och omklädningsrum

En flaska vin i solnedgången i Malaysia

Love beställde den största och svettigaste burgaren på denna resa!

Vi testade kota kinabalus ute liv... Den börja bra med en jäger och en absint var.

Var sådär... Rockklubb med bara malaysianer

Så vi bestämde oss att dra till Semporna, "dykarstället" i Malaysia

John lika glad som vanligt

Bilresan mellan tawu där planet landade till Semporna

Skola

Solnedgången i Semporna

Oj så glad du är John

Sööt är du också

Båtresan ut till paradis ön Mabul

Framme i Mabul

Hotellet i Mabul

Stranden där vi hängde i Mabul

Hotellet från stranden

Ogge i det orimligt klara vattnet

Nu ska vi inspektera bryggstaden i Mabul

Kul va love!

Jaa det tycker John iaf

Här är barnen på ön och magisterrocka som lär dem att laga en drake.. Någon som sett hitta Nemo

Mer barn, han i mitten är faktist 10 år

Löjligt klart vatten

På g till stranden

Bara för man är på en paradisö måste man inte bo lyxigt

Ogge bestämde sig för att dyka på ön Sipadan (som ni ser på bilden). Det ska vara den 5e bästa platsen i världen att dyka på. 2000kr för 3 dyk... Dyrt var det men värt det varje dag i veckan

Lunchen på Sipadan

Alla dyksighter på Sipadan

Såå glad var han på g hem från Sipadan

Sipadan

Muräna

Kommer ej ihåg var denna hette, men fin var den

Barracudastimm

Ogge och en haj, detta är en whit tip shark

Ogge och en sköldpadda

Ogge och några av fiskarna han såg

Mer fisk

En till sköldpadda

En haj

En närbild på sköldpaddan

Båten

Sköldpadda

En gigantisk räka tror jag att det var, men lite oklart

Mer barracudor

Ännu en sköldpadda

Mer fisk

The Wall (Sipadan)

Likes

Comments

Bloggen! Long time no see för min del. Idag är det Calle som skriver sitt sista blogginlägg innan jag drar mig mot sveariket! Senast vi hördes var det Oscar som skrev från Tulamben. Nu är jag här för att berätta vad som hände sen...

Sista dagen i Tulamben så tog vi ett spontant tidigt dyk kl 8 på morgonen. Det dyket var mer för att alla skulle dyka tillsammans då John lyckades ta sitt dykarcert. Efter dyket tog vi en biltur till Ubud där det är lite mer kultur. Väl där tog vi en 1,5 h lång massage med bland annat skrubb och olja och ett bad. (Mycket skönt) Dessförinnan var vi i Monkey Forest och kollade på massa fina och roliga apor. Efter en natt i Ubud drog vi oss därefter till Kuta igen.

I Kuta har vi nu varit i 3 dagar och njuter till fullo av mina sista dagar. Här har vi festat, surfat, softat och hängt med tjejerna (däribland Alice och Stina). Igår, när vi surfade var det helt sjuka vågor, som lätt var de största vi sett! :o Man blev nästan lite rädd där ett tag när man försökte sig upp på brädfan men bara tumlades runt. Hur som haver är det min sista dag med grabbarna idag, vilket suger hårt :-( Kommer sakna alla sjukligt mycket och jag hoppas de får en fortsatt trevlig och galen resa i Malaysia, Vietnamn och Tokyo . Tack för mig och för den här resan. Calle till da man boy signing out.

Peace!

Bilder kommer så fort internet tillåter!

Likes

Comments

Hej pårej igen!
Sist vi snacka va vi i kuta "the place to be" på Bali. Det är en lite större stad med fart och fläkt. Under våran tid i kuta så har vi surfat en del, shoppat samt festat. Efter 3 nätter i Kuta så bestämde vi oss för att röra oss vidare mot Tulamben som ligger på östkusten. Det är här vi är just nu. Tulamben är stället man ska vara på Bali om man gillar att dyka, så det är de vi gör här sola, bada och dyka. Ogge och Calle var ute igår morse och dök, det var ett dyk på 25 meters djup där vi inspekterade ett nerskjutet skepp från andra världskriget (120 meter långt) jävligt coolt! John våran kära vän tog även det gryma beslutet att ta dykarcert! Så imorgon ska alla fyra dyka tsm! Oerhört spännande! Solguden har även lyssnat på våra böner, äntligen är solen här på heltid efter 1,5 veckas spöregn. (Inget jinx)

Calles dagar med oss börjar tyvärr att rinna ut...:( Vi skills åt den 9e maj :( mycket tråkigt! men vi får njuta det sista dagarna till 100%!

Ogge, love och John fortsätter resan mot Malaysia och Kambodja.

JUSTE! Ogge och Love bestämde sig för att dra en spontanare till TOKYO de sista 5 dagarna innan de anländer till Sverige!

In till höger bor Calle och ogge, love och John bor lite längre fram.

Ogge och calles rum, högen med kläder till vänster är ogges garderob högen till höger är calles! Mycket fint

Ogges och calles badrum, det är öppet rakt in från taket.. Det de ska kalla sig fin hotell...

Poolområdet är fint iaf

Love trycker en clubsandwish medan John predikar om något politiskt oviktigt...

Det är här riset vi äter kommer ifrån

Ris igen

Och såhär transporterar dem levande kycklingar... I påsar som släpas i marken efter moppen... Snälla... inte alls djurplågeri...

På g till Tulamben

Taxin där till vänster

En bild från våran svettiga chark kväll i kuta. Det som erbjöds va rövin, vitt vin, ost i mängder, salami, samt kex. Gott!

Vi gick alltså och kolla på en tecknad bio i Indonesien #mysigt

Love och Calle diskuterar vem som heter Lunar

Såhär ser alltså tre miljoner ut. #miljonärförendag

Ogge och John gick in på en kinesisk resturang där det bara fanns kineser... De peka på något de inte visste vad det var... Resultatet var 7 av 10 rishögar #förvånadsvärtgott

Drömrummet i kuta dom kallade det!

Kunde till och med se en glimt av poolen! De ni!!!

John gör sina underbara poser! Som vanligt!

Drömbsdrummet i kuta! Ojojoj!

Stina selfie

Love selfie

Ogge selfie...Hört att vi är bra på att ta selfie

Surfarcalle de kallat han

Calle funderar om han ska bli surfprofs eller ekonom.. Blir nog en blandning

Bara man har roligt är allt kul!

Eller hur Stina!!

10/10 på snygghetsskalan

Balis bästa surfare

Love!

Ogge, John och Ellen ute på äventyr i kuta

Love i en bur med 3 tjejer, vad mer kan han begära?!?!

Ogge hur glad som hälst

Fest i kuta

Dream team dem kallar oss

Stina och hennes kompisar

Ogge predikar om kvällens bravader med en nudelburk i handen

En av de varckare sidorna av ogge och John

Ogge, John och Ellen (Johns kusin)... Vi blir bättre på selfies

Julia, Alice och Junia

Där John hör hemma... På en strippstång med en handväska runt halsen! Såååå vackert

Sååjaa John du kan ju dina grejer!

Nöjd är du också! Braaaaa

Hej på dig

Love kan också sina grejer! Köper öl till boysen

Såhär spenderar vi dagarna i Tulamben, kort, öl, sol och dykning! Älskar't

Likes

Comments

Hej bloggen!
Det har varit alldeles för lite surr på sistone... Jag vet det är dåligt, men vi har haft skit internet på giliT under våra dagar där. Nästan lika dåligt som vädret har varit, det har faktist regnat alla dagar och då snackar vi inte om något duggregn, det är som att ställa sig i duschen och dra på full sprut... Men vi har inte varit bittra, vi har sett det man ska se på ön, ön är inte så stor då vi cyklade runt ö på ca 1,5 timme. Vi har även dykt två dyk där vi såg ca 10 sköldpaddor, världens giftigaste orm, stingrockor, en haj, men både ogge och Calle missade hajen tråkigt nog.. Vad har vi gjort mer... Juste vi har firat ogges födelsedag. Den 28e såg ut såhär, började med två dyk, sen blev det sång, presentutdelning, samt tårtätning, uppläsning av ogges uppdrag, sen vid 13 snåret drog krökandet igång! Vi åt även på en fin resturang senare på kvällen. Något exempel på uppdrag är:

• Ha på dig dessa enormt långa och fula badbyxorna hela dagen
• Pruta på en vatten
• Ragga på en snubbe
• Få 5 telefonummer
• Sen spårade det....

Ogge var kort sagt mycket nöjd med sin födelsedag! Just nu hänger vi på hotellet i kuta för att försöka bota våran baksmälla med föda. Ikväll blir det troligen bio eller mys på hotellet!

Juste Linkan mötte vi även upp under två dagar, han är en kille från Stockholm som gick i samma gymnasieklass som ogge. Han är en mycket fin kille!

På g till Bali

"Ogge hur fan orkar du fotta hela tiden"

Gilibackpakers. Vårat hostel på giliT

Cykeltur runt ön, folket i bakgrunden är Stina och Alice kompisar

Detta är en taxi, finns inga bilar eller mopeder på giliT

Ogge och John på strand dejt

Ser ni gungan? Jättefin

Detta är våran kompis flyt

Calle och våran divemaster

Detta är flyt nr2

En slags blåsfisk

Ogge utför ett säkerhets stopp! Mycket viktigt i dykning! Så ser det ut! Kul

Lite bubbelringar

Hejdå flyt nr3

Ogge och Calle på 30 meters djup

Calle försöker säga något under vattnet till ogge

Selfie

Dykning

Ogge och John myser på båten på g från giliT

Så mår man efter en flarra V

Linkan till vänster, vår nya kompis

Två mycket fina människor

Ogge poppar skumpa nr2

Detta ska föreställa ogges tårta

John linkan och love

Såhär såg gatorna ut tyvärr

Galonjacka och sprit

Båten

Detta är alltså öl och lemon... Spännande blandning men FAKTIST väldigt gott!

Solkräm över allt

Hostelet

Hostelet

Vårat vidriga rum...

Ogges outfit på födelsedagen

Dyk

Ogge och love på ca 21 meter

Flyt nr ?

Sköldpaddor över allt

Sverige tar över nattklubbarna

Jättefina gungor

Jonas en grabb från Täby, skön snubbe

Dax häng

När vädret är som det är

Joo men vi tar 8 utombordare istället för två inombordare

Bra selfie

Älskar dessa gungor

Jaa, vad gör John

En av de 11 uppdragen

John och ta selfies, alla vill va med på dem

Såå himla fina och kreativa kompisar man har "grattis fittnylle"

Grasiöst

Här har vi en pudding

Rastafari till en annan nivå

Här köper man flippisar istället för snacks i selectaautomaterna

Likes

Comments

Bloggen!
Hej på dej igen, vi är inte lika pigga på surra just nu. Då vi ligger som tre klubbade sälar en hög på golvet på flygplatsen i Singapore och väntar på planer mot Bali ska gå. Idag har vi shoppat, kollat bakisbio, en riktig skräckis..! Samt ätit både Macdonals och Subway! Heaven! Vi har även gått och blivit miljonärer, vi tog ut ca 3,5 miljoner idag, så vi kan ta grisigt till en helt annan nivå... Om du fattar vad jag menar? Aja skitsamma, vi får prata vidare när vi har fått lite sömn och en och annan kall. Godnatt på dej så hörs vi.

Säl 1, säl 2, och säl 3 håller i kameran

Första planet

Blommig tröja, elefantbrallor, flippisar. Några frågor på det?

Love halv lallig klädsel

blommor överallt

Biomys

Filmen var faktist läskig

Men reklamen var kul

Den där ronald Macdonald, han i en skräckfilm det skulle göra succé

Dessa snubbar knäckte allt du kunde på kroppen.. Till och med öronen! Helt gratis också

Oliver förstår

Detta gick ju jättebra....

Bang-la road

Bang-la road

Joooo! Jag tar på mig hjälm, sen tar jag mina barn och sätter dem på en motorcykel och skiter i att ge dem hjälm... Aa Jooo rätt rimligt... #thaistyle

Aa joo rätt bra bild.... Fettoogge

10 mopeder eller typ 10000st

Likes

Comments

Chacha bloggen!
Idag har vi lämnat Koh Lanta efter våra tre nätter där och tagit oss till Phuket. När vi kom till Koh Lanta så hade vi en plan att vi skulle dyka och fiska. Det gick inte exakt enligt planen men vi lyckades iaf att fiska men vi bytte ut dykningen mot att åka elefant... Nästan samma sak... Vi hyrde även moped och gled runt ön. Fiskningen var kul, men utdelningen var inte den bästa. Vi fiskade i kanske 3 timmar och fick en fisk på ca 10 cm och kan inte vägt mer än en cheeseburgare, det var love som fick den baddaren. Men vi drack öl, snackade och hade allmänt trevligt! Vi stannade även på olika stränder och käkade samt snorklade. Elefantåkningen va även det lite spännande. Vi åkte ca 30-40 min mitt ute i djungeln, elefanter är väldigt häftiga djur. Nu är planen att vi ska vara en natt i Phuket för lite shopping och kanske en pingpong show, då vårt flyg mot Bali går imorgon kl 22.00. Det känns tråkigt att lämna Thailand efter våra ca 5-6 veckor här, ÄLSKAR detta land btw! Löjligt billigt, god mat, häftig miljö samt jätte enkelt att ta sig runt över allt, inge krångel bara mängder av LAMBADA. Du kanske undrar hur priserna är här nere. Så jag tänkte skriva en prislista så du förstår. Den Thailänska bathen ligger i ca 3.6 någonting men vi delar allt med 4 för enkelhetens skull.
• Hotellrum= 1000B= 250kr (1 natt)
• Hostel= 350B= 87kr (1 säng)
• Pad thai= 100B=25kr
• Pad thai vid gatukök= 50B= 12,5kr
• Pizza= 300B=75kr
• Öl på resturang=70B=17,5kr
• Öl i butik= 35B= 8.75kr
• Hyra moped 24h= 125B= 31kr
• Båtbiljetter mellan öarna= 500-1500B = 125-375kr
• Dykarsert + boende 4 dagar= 9800B= 2450kr
• Fundive= 1000B= 250kr
• Bucket (en hink med 35cl sprit + virke)= 250B= 62kr
• Taxi var du vill på ön (oftast)= 100B= 25kr
• Vatten 1,5 liter= 30B= 7,5kr
• Solkräm= 400B= 100kr
• En 70cl Hong Thong eller Sam Song= 350B= 87kr
• Coca Cola= 20B=5kr
• Grogg i en bar= 200B= 50kr (DYRT!!)
• Tvätt 1kg= 40B=10kr

Priserna varierar självklart men oftast ligger dem runt dessa! Men nu ska vi ut och kika på Phuket en sväng.... Så hurrudu bloggen vi får ta och surra vidare om livet när vi kommer till
Bali!

Chacha <3

Dagens båtresa mot Phuket

Elefant åkning

Vet inte riktigt vad vi glor på, men det verkar vara intressant

Elefanter är faktist smidiga för sin storlek

Han pratar med elefanten och andra personen i telefon samtidigt #multitasking

Den där lallar love

Vårat hotellrum, kostar 1000bath

Likes

Comments