Nu snackar vi mat

Ägg är ett favoritprotein men på grund av mina njurar så har jag skalat ner i antalet. Ägg har nog ingått i min mat nästan sju dagar i veckan. Antingen som frukost, lunch eller mellis. Nu får det räcka med två tre gånger i veckan ja ibland har det gått en vecka utan ägg. MEN ägg är gott!

Det här med frukost för mig är inte så lätt alla gånger för äta direkt när jag kliver ur sängen går inte alls. Hur gör alla? Jag har läst receptböcker och tidningar om att förbereda frukost kvällen innan, sen äter man nån gegga i en kopp morgonen efter. Värsta är ju att "geggan" ser ju oftast så himmelens god ut! Det heter visst overnight oats och ska vara både nyttigt och gott.

Jag ska dra ner på citrus, choklad och nötter. Jag ska äta mera växtbaserat protein men förstås äter jag en del fisk. Eftersom jag växte upp på ett jordbruk med en pappa som fiskade, jagade och att vi hade gris och kalkoner för husbehov så kan jag inte sluta helt med dessa proteiner. Däremot vill jag veta hur grisen har haft det likaså numera också kycklingar och höns. Jag är så glad att den yngre generationen mer och mer börjar uppmärksamma varifrån maten kommer och hur djuren mår. Där jag och sambon bor så har vi turen att kunna köpa lokala produkter när det gäller både kött och ägg, men dessa två proteiner ska jag dra ner på rejält. Hälsan går först.

Som sagt nu lusläser jag nya recept framförallt vegetariska, så goda recept mottages. Det tar också tid att få in i en mogen kvinna i min ålder hur mycket maten gör med ens kropp och framförallt hur dålig jag blir när jag ätit fel! Jag verkar banne mig lida utav minnesförlust! Sist jag åt sill så var jag illamående och trött i flera dagar, vad tror ni att jag har gjort denna midsommar?!! Jo jag åt sill och nu är jag trött och har mått illa sen des. Nu dricker jag extra mycket vatten och hoppas att min minne har fått sig en uppdatering.

Vet ni solen skiner just nu och fåglarna sjunger så jag tänker förflytta mig ut. Jag har suttit tillräckligt länge nu med min blogg och frukost.

Ta hand om er❤

  • 32 visningar

Gillar