Under dessa dagarna har vi tagit oss hela vägen från Arizona till Louisiana. På vägen dit stannade vi bl.a. I Santa Fe, Carlsbad Caverns, Roswell & UFO museet, San Antonio & Austin Texas.
Vi stack till Six Flags också. Vilket var najs för jag älskar bergochdalbanor! Åkte en bergochdalbana där vi fick ett par "glasögon" som, bör vi satte på dem, hade en helt egen värld inuti. Så när vi åkte karusellen var vi i en helt annan värld osv. Jättesvårt att förklara men något av det fräckaste jag gjort! Det var så jag firade midsommar.

Vi kom fram till New Orleans igår och då åkte vi på en swamptour och kollade på alligatorer o sen gick vi till en jazz"klubb" där dem spelade gammal jazzmusik. New Orleans är stället där Jazzmusik först blev känt.

Idag har vi haft en hel dag att spendera hur vi ville i city. Så vi började vårt äventyr kl. 8 då vi gick till "Café de Mundo" och käkade beignets till frulle. Det är franskt. Sedan gick vi rundor resten av dagen. Hade väldigt roligt och vi fick se och lukta en massa grejor. När man gick i city så var det en ny lukt varje 10 m. Väldigt speciellt... En av våran Uber chaufförer sa att om man ska gå där borde man vara full. Hahaha! Det har också varit jättevarmt idag. 35 grader. Sen vid 4 började det ösregna! Så vi åkte tillbaka till hotellet och kollade på Zombieland & white chicks.

Imorgon ska vi köra till Memphis. Och där ska vi åka till Graceland.
Sen bär det av till Nashville.

Detta är i Santa Fe.

Six flags crew

Det blir väldigt långa bilresor ibland som tar upp till 10 h.. Då dödar vi tid genom att sova.

Swamp tour. Matade alligatorer med marshmallows.

Detta var roligt!

Käkade alligatorsvans och catfish. Det var så gott!

Man kan bara älska turistaffärerna!

Hittar ni mig?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var Monument Valley nästa stopp. Klockan 4 var det dags för en jeep tour genom landskapet. Vår guide var från det området och han var en indian. Han hade långt svart hår som var flätat & han saknade hälften av sina tänder. Men han var någon av de coolaste människor jag träffat! Där bor fortfarande folk där och de bor som de gjorde förr, i deras hus av stockar och lera. Och de lever av naturen osv. Så vår guide tog oss ut till där dem bodde och vi gick in i ett hus och där visade en dam oss hur de tillverkar sina kläder osv. Turen var ca. 3 h lång. Vår guide visade oss de olika "bergen" och han kunde alla namnen på dem osv. Varje klippa/berg hade ett namn och var format som något speciellt. Sen körde vi vidare till ett "läger" där vi sedan åt middag med honom samtidigt som solen gick ner. Maten hade folk som bodde där lagat. Han sjöng också sånger från hans stam och på hans språk. Han lärde oss också hur man säger tack, hej & hejdå. När vi kom hem så var det gött med en dusch då det var jättevarmt och sanden var röd. Så vi hade röd sand överallt. Vår campingplats var något utöver det vanliga. Det var omringar av de röda klippor som fanns i Monument Valley. Där fanns också vilda hundar lite överallt.

När vi körde på sanden så fick vi mycket sand på oss så såhär såg jag ut för att undvika att få det i ansiktet..

Fail

Detta var vår guide. Visst är han cool??

Likes

Comments

Idag så bar det av till Grand Canyon, en 5 h lång bilresa. Vi stannade ca. 15 min bort på en campingplats med familjen flinta tema. Lite roligt var det när vi kom dit. Fick höra en massa Wilmaskämt. Vi satte upp våra tält och lämna våra saker där. När vi kom fram till utsiktsplatsen tog vi på våran bandanas för ögonen och vår chaufför ledde oss till kanten.
Så på tre tog vi av dem och möttes av det coolaste stället jag sett i hela mitt liv. Det var så stort och obeskrivligt. Kan inte beskriva det med ord. Vi stannade där till efter solnedgången och käka pizza. Sen åkte vi till campingplatsen där vi stannade och hade en lägereld. Imorgon ska vi köra ca. 3-4 h till Monument Valley.

Påväg dit stannade vi och käka på route 66. Hittade dessa coola sakerna.

Hela gänget på plats.

Jag och Emma från Sverige.

Varje gång vi går någonstans så byter vi kameror med varandra så vi kan få bilder på oss själva och när vi kollar igenom den så vet vi inte riktigt vad det är för bilder, så det blir extra kul. Så varje gång jag tar någon annans kamera så tar jag en bild dubbelhaka. Tadaaaaa.

Hör käkar jag min kyckling och bbq pizza i solnedgången vid Grand Canyon.

FACTS*

* på campingplatsen var där en skylt som där stod "Wilma's laundry" på. Så det tolkade alla som att jag hade hand om deras tvätt. Lite småkul.

* Tappade nästan min telefon ner från utsiktsplatsen...

* det har varit 42 grader varmt nu de första dagarna.


* varje gång jag och Adam går förbi en svensk så ropar vi "SVEEEEEERIIIIIIIGEEEE"

Imorgon ska vi till monument Valley. Vi kommer förlora en timme då vi kommer vara i en annan tidszon. Vi har en jeep tour kl. 4. Ska bli najs.
Ha det gött lingonkött.

Likes

Comments

Dag 3

HELLO VEGAS!
Idag kom vi fram till LAS VEGAS. Vi lämnade alla våra grejor på hotellet och sen gick vi och utforskade The Home of Gambling. Vi gick bl.a. in till en massa casinos. Det var hur fräckt som helst! Efter hela dagen gick vi och chilla poolen. Kl. 11 hämtade en limousine oss utanför hotellet och vi körde rundor i Vegas till partymusik och privat chaufför. Asnajs! Men ska inte säga mer för vad som händer i Vegas stannar i Vegas...

Emma från Sverige , Paul från Tyskland och Adam från Sverige.

Inne i "Caesar palace"

Innan limon hämtade oss.

Imorgon kör vi till Grand Canyon. Ska bli Najs. Vår chaufför har gett oss alla bandanas som vi ska ha för ögonen, sen ska hon leda oss upp till utsikten vid Grand Canyon. Så när vi tar av dem möts vi av hela utsikten. Är så sjukt taggad ! Ska vi jätte kul!

Likes

Comments

Dag 2

Så idag var den första "riktiga" dagen på resan, för igår lärde vi känna varandra och stannade på hotellet. Vi är 10 stycken i gruppen och det är folk från Schweiz, Norge, Tyskland, 3 svenskar (inklusive mig), Nya Zeeland & Nederländerna. Sen är vår tour guide från Sverige också och vår chaufför från USA.

Idag besökte vi "Wall of fame" och såg Hollywood skylten. Sen åkte vi till universal studios och spenderade nästan hela dagen där, och efter det åkte vi till Santa Monica beach. Ska försöka skriva så lite som möjligt och ladda upp en massa bilder istället.

Imorgon åker vi vid 7 till LAS VEGAS!!!!! Där vi kommer bo på ett hotell i city. Senare på kvällen ska vi åka limousine i mitten av Vegas. Samtidigt som vi är i Vegas så kommer det vara 46 grader varmt. R.I.P oss.

Detta är Juliana och Michelle från Schweiz, vi är rumskompisar på varje hotell vi kommer bo på. Dem är najs.

Här är hela gänget!

Hollywood skylten

Jag, Sharon (Nederländerna), Madeleine (nya Zeeland), Juliana (Schweiz), Emma (SVERIGE), Olivia (nya Zeeland), Paul (Tyskland), Adam (SVERIGE), Kristine (Norge) & Michelle (Schweiz).

Walk of fame.

Paul från Tyskland och Adam från Sverige.

Nästan hela gänget! Saknar en tjej från Norge som kommer i Vegas.

Här lämnar vi Universal Studios. Nästa stopp har Santa Monica Pier.

Juliana från Schweiz och Paul från Tyskland.

Santa Monica beach

Det kom en fedevåg när vi stod vid strandkanten som vi inte sågs så Paul och Adam blev jätte blöta. Adam tappade också sina skor som han fuck tag på i sista sekunden innan dem följde med vågen ut i havet. Så här glada var dem.

Detta är vår chaufför och ledare. Kunde inte fått bättre än dem!

​Detta är Betty. Jag döpte henne till Betty så nu kallar vi henne det. 

Likes

Comments

Idag var det min sista dag i Purcellville VA. Nu kommer jag åka vidare och påbörja coast 2 coast resan. Så 5.30 a.m åkte jag till flygplatsen för att flyga till L.A där resan börjar. Vi kommer sedan ta oss från L.A till San Antonio , till New York. Denna resan kommer ta ca. 3 veckor och sen kommer jag åka hem till SVERIGE från JFK den 8 juli. På resan så kommer vi färdas med minibuss genom hela landet, och vi kommer bland annat campa så jag kommer inte ha wi-fi så ofta. Vilket betyder att jag kanske inte kan uppdatera er där hemma om mina äventyr här i staterna. Men jag ska göra så gott jag kan. Om 40 minuter lagar vi i L.A. Flyget tog 5 h och jag är jätte hungrig. Stanna uppe hela natten så att jag kunde sova på flyget, men den planen fungerade inte så jättebra.. L.A är 3 h efter Purcellville så har tekniskt sett bara varit i luften i 3 h. Jättekonstigt.. Har också bara en spellista på Spotify offline, så har lyssnat på samma låtar i snart 5 h. Yay!

Att säga hejdå till alla sög. Det var verkligen inte roligt. Vet ju inte när jag kommer få se vissa av dem igen.. Så igår kväll kom några av mina kompisar över för att säga hejdå. Packade också igår. Var ute invändigt god tid kan jag säga. Det var på håret att jag fick allt klart i tid. Väl på flygplatsen köpte jag Starbucks för $7.. Och en svettig macka för $6. Smakade mindre gott.. Men men, det är ingen fara.
Så nu ska jag försöka leta upp alla andra utbytesstudenter som ska på samma resa. Ska bli intressant..

Ha det gött, lingonkött!

Detta är hela rutten.

Likes

Comments

I lördags var det äntligen dax för PROM!! Har varit jätte taggad för just den kvällen ett bra tag nu. Köpte klänning och skor och fixade mina naglar. Fancy fancy.
Min dejt hämtade mig vid 3 och sen stack vi hem till honom för att ta bilder med resten av gruppen vi gick med.
Efter vi tagit bilder stack jag och min dejt till en resturang för att äta och sen mötte vi alla andra där dansen var. Kvällen blev hur lyckad som helst.

Jag stack inte honom med nålen! Är ganska stolt över mig själv.

Detta är min värdpappa och min dejt.

Alla hade lite problem med den lilla blomman. Den trillade av hela tiden ! JC's syster hjälpte mig när den trillade av. I högra bilden hjälper Kyle, Victor med blomman.

I bilen påväg till hans hus.

Alla killarna. Seth, Victor, Patrick, Kyle & JC.

Hela tjejgänget. Kelsey, Jasmin, Ashley, Jenna & jag.

Hela gänget.

Kelsey fastnade med båda hennes klackar i ventilen på golvet. Vi vek oss av skratt.

TADAAAAA Jag och JC

Jag och Seth. Detta är den klassiska "Prombilden"/ promposen.

Kelsey, Jenna och jag.

Den klassiska trappbilden. Ett måste för prombilder. Alla tar en liknande bild.

FACTS*

* Det duggregnade hela dagen, så det var lite tråkigt.

* hela kvällen var jätte amerikask! Det fanns en Prom Queen och King.

* På morgonen innan Prom så åkte jag och min värdpappa, Tommy, till IHOP och käka frulle. ASNAJS! 2x 2x 2x .

*Kan kryssa av detta från min bucketlist nu!

​*Min promdejt var jättegullig, för att var 10 minut (om ens så lång tid) berättade han för mig hur bra han tyckte jag såg ut och att han hade den snyggaste dejten av alla. Denna bilden skickade han till folk på hans snapchat

Likes

Comments

Den 16e Maj samlades alla utbytesstudenter som min local cordinator har han om, för ett sista möte och för att säga hejdå. För folk börjar åka hem redan nu. Så här är lite bilder från detta.

Dem bjöd på tårta.
Detta är Martín, han är från Spanien. Han är en av utbytesstudenterna som jag känner bäst.

Martin, Philip från Tyskland och jag.

Kolla så fräcka vi är.

Detta är Alicja från Polen. Är väldigt bra vän med henne också.

Här är vi allihopa. 90 % spanjorer och 9% Kineser, 1% övrigt.

Likes

Comments

Den 14 maj upplevde jag en av mina mest amerikanska dagar någonsin! Jag och min kompis ä, JC, åkte in till D.C för att kolla på baseball. Det närmsta till baseball jag har varit innan det är nog Wii-sport. Kan säga att det tog ett tag innan jag fatta vad det gick ut på och regler osv. Men det var fett najs.

FACTS*

* Under tiden som matchen var igång så gick folk som jobbade på arenan rundor med stora korgar med vatten, öl, chips, popcorn osv. Så skrek dem varje minut "
Ice cold beer and peanuts" Det var lite störigt men ändå roligt.. Ice cold beer and peanuts.

* Vårt lag vann. Väldigt viktigt att nämna det.

* Satt bredvid en jätterolig snubbe som kommenterade nästan allt han såg. Hur kul som helst. Sen började han prata om sitt ex. Roligt va?

* Efter matchen var klockan 00.00 så vi stack till IHOP och käka frulle. Dem har öppen på natten.

* Nu kan jag kryssa av detta från min bucketlist.

Likes

Comments

Den 8e Maj hajkade jag och min kompis JC, Maryland heights. Det var svinjobbigt för det var upp på ett berg och vi pausade inte. Skulle visa alla hur bra kondis vi hade. Vilket vi ångrade redan 5 minuter efter vi börjat gå. Det var brant. Men efter lite blod svett och tårar och 100 myggbett var vi uppe vid utsiktsplatsen. Man kunde se ut över hela Harpers Ferry. Väldigt historisk "by", kolla upp det!

FACTS*

* tror jag fick 100 myggbett den dagen.

* hade med mig Pringles som jag käka på toppen.

* Väl uppe på tippen ser jag på Snapchat att Lucie är i Harpers Ferry. Så jag ringer henne och säger till henne att stå upp så jag kunde se henne och att hon skulle kolla upp mot berget. Där vinka jag som en idiot med mina Pringles.


*påväg ner mötte vi två kompisar. Så vickning käka glass.

Likes

Comments