Header

Med bilder

..till Er som har följt oss på våran resa genom ett bilåkande USA. Men nu är denna resa över för denna gång och jag hoppas att ni har tyckt det har varit kul att gå in här och läst om vad vi har gjort under våra veckor. Tack! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Utan bilder

God kväll!

Jag vet faktiskt inte vart vi befinner oss över just nu men klockan är 18.00 på telefonen. Men nu är vi på väg hem igen efter tre händelserika veckor i USA. Tror vi landar runt halv 10 på morgonen svensk tid. Nu har dom släckt ner i planet så ska försöka få en blund här.

Kram!

Likes

Comments

Utan bilder

Hej!

Dessa två dagar har varit lugna. Igår gjorde vi inte många knop utan mest solade och tog det lugnt. Idag efter frukosten smorde vi in oss innan vi gick ner till stranden för att sola och bada. Det är kallt i vattnet men är det semester så är det. Man kan inte komma hem utan att säga att man har badat i Stilla havet. Men nu har jag gjort det och vilka vågor det var! När vi skulle gå ner så fick vi lov att koncentrera oss på att hålla balansen för så stora vågor var det.

Efter stranden la vi oss på hotellets bakgård och pressade lite i solen. Sen duschade vi av oss innan vi åkte ut och handlade lite småsaker och åt lunch.

Imorgon är den riktiga sista heldagen här så då tänkte jag ge mig ut och handla något hem. Dom här tre veckorna har verkligen bara sprungit iväg men det ska bli skönt att få komma hem igen och träffa familj och vänner och kramas lite extra med en vän. Är så j-kla lättad att allting slutade bra och jag vill ha kvar dig länge till. <3

Likes

Comments

Med bilder

Hej!

Idag har vi haft en heldag i Hollywood. Vi började att gå en bit på Walk of fame, dock hade vi inte så mycket tid där då parkeringen bara gällde i en timme där vi stod. Men en hel del stjärnorns namn såg vi.

Men visste ni att det hela är en självfinansierande verksamhet eftersom personen/gruppen som utses måste gå med på att delta i en särskild ceremoni och betala en ”inträdesavgift” på 30 000 USD? Sjukt..

Efter det åkte vi upp mot Hollywood skylten, men det är förbjudet att åka hela vägen upp så vi fick stanna längs en gata längre ner och gå upp till en plattform för att få en bra utsikt över bergen. När vi hade fotat färdigt för att gå ner till bilen igen så hade Lasse ställt sig med bilen på fel sida av vägen i fel riktning vilket resulterade i en härlig böter på över $60.. tokigt! Men här i USA är det inte samma sak som när vi får böter i Sverige utan här måste man åka till ett kontor för att betala boten, vilket vi fick lov att göra.

Efter det åkte vi på kändisspaning i Beverly Hills. Vi ville se vart en skådespelare bodde så jag slog upp adressen men ändå hamnade vi på fel adress. Men vi fick se massor av fräsiga kåkar i området ändå så det var kul. Sen åkte vi hem trötta och nöjda efter en dag i Hollywood!

På återseende!

Likes

Comments

Med bilder

God dag!

Efter en lugn dag på hotellet igår åkte vi vidare upp mot Santa Barbara efter frukost idag. Men vilket trist väder det var när vi kom dit och kylan hängde i luften. Efter en stund där åkte vi vidare till Santa Monica.
Tanken var som sagt att vi skulle besöka Disneyland här i Kalifornien i veckan men när vi såg dom hutlösa priserna på $97 per person så lockade det inte längre. Så dom dagarna vi har kvar blir det att åka till Hollywood någon dag, kolla Hollywood skylten, gå på Walk of fame och besöka Beverly Hills bland annat.

I Santa Monica tog vi bild på den sista Route 66 skylten. I varje stad, delstat osv så har vi fotat alla skyltar som har kommit i vår väg. Det är kul att kunna titta tillbaka på senare. Sen gick vi ut på piren vid vattnet och kollade. Det var mycket vackert med solnedgången.

Nu ska vi avsluta denna kväll på en restaurang innan det är dags att sova. Ha det så bra så länge så hörs vi snart igen!

Likes

Comments

Utan bilder

Hej där!

Idag har vi haft vår första riktiga dag här. Vi kom fram runt halv 8 igår på kvällen. Vi lastade ur bilen och gjorde oss hemmastadda innan vi började göra oss i ordning inför natten.
Imorse tog vi oss en välförtjänt sovmorgon efter att ha gått upp kl 7-8 i två veckors tid. Det behövde vi alla. Utvilade efter en god natts sömn och en frukost på det drog vi ner till stranden. Jag hade lite väl höga förhoppningar om temperaturen i vattnet, trodde att det skulle vara varmt men buuurr så fel man kan ha ibland. Det var nog ca 18 i havet.

Vi har endast en liten bubbelpool på hotellet som vi doppade oss i sen efter stranden, men den var i det hetaste laget. Varmt ute och varmt i poolen kändes sådär. Men färg har man fått. Om så röd. Men det bruna kommer.

Jag har inte så mycket mer att bjuda på ikväll. Nu är klockan halv 11 här och på andra sidan Atlanten går ni snart upp. Godnatt från USA och God morgon på er där hemma i Sverige. Vi hörs! <3

Likes

Comments

Med bilder

Hej!

Inatt sov vi kvar i Barstow innan vi imorse åkte vidare till Calico Ghost Town som är ett pittoreskt gruvsamhälle och spökstad. Det är en riktig vilda västernstad som nu är avfolkad. År 2001 bodde där endast 8 människor. Tidigare bröts även silver och borax, som är en färglös mineral där. Man kunde se mycket gamla vagnar men även byggnader som var i bruk på den tiden som också fanns bevarade där.

Tidigare idag åkte vi till Victorville där vi var in på Walmart bland annat. I kväll är det Los Angeles som står på agendan. Det är vårat sista stopp på denna resa. Men än är inte resan över. Vi har 8 dagar kvar här att ta vara på. Vi kommer bo sista veckan på samma hotell som ligger nära stranden, så nu blir det mest sola och bada i Stilla havet, underbart!

Likes

Comments

Med bilder

Hej från Kalifornien!

I förmiddags lämnade vi Las Vegas för att åka mot vårat sista riktiga stopp, Los Angeles. Vi åkte igenom Kingman igen på tillbakavägen för att hamna på rätt spår, sen passerade vi även Oatman i Arizona där vi åkte upp för väldigt branta och snirkliga vägar i bergen, det var inga skojiga vägar att åka på då Lasse gärna gillar att gasa på och vi får skrika till när han kommer för nära kanten att han måste sakta ner. Men än så länge har vi överlevt och jag lovar att komma hem helskinnad mamma och pappa. :)

Men det var helt klart värt att åka på dem där krokiga vägarna, för mitt i allt tvärnitar vi och på vägen framför oss står världens sötaste åsna som ville hälsa. Vi stannade självklart och klappade den mysiga åsnan som sträckte in sitt huvud i förarfönstret och sen åkte vi vidare. Sen kom vi in i en liten by där det fanns massvis av åsnor som gick runt på gatorna, så troligtvis hade denna kelsjuka åsna gått upp i bergen.

Ja, det var som sagt ett annorlunda men roligt möte. Nu är vi på väg till Bagdad café i Barstow för att fota det innan vi tar in på ett hotell över natten i staden. Imorgon: LOS ANGELES!!!

Kram, vi hörs mer imorgon när vi närmar oss LA!

Likes

Comments

Med bilder

Hej!

Vilka två fantastiska dagar vi har haft här i Las Vegas. Älskar verkligen denna stad. Första dagen tog vi det lugnt, åt lunch och var mest på hotellet som är så stort att man går vilse. Det kan man ju förstå när det har över 2000 rum. På kvällen gick vi ner till The strip som är den stora huvudgatan i Vegas. På vägen ner gick vi in på Caesars Palace som är ett enormt och påkostat hotell och såg oss omkring. Har man sett filmerna Baksmällan 1, 2 & 3 så vet man nog vilket hotell det är. Efter det fortsatte vi omkring på gatorna.

Idag har dagen varit hyfsat lugn. På förmiddagen vilade vi upp oss innan vi sen drog ner till poolen och svalkade oss och låg och pressade lite i solstolarna. Det var 35 grader ute så då vill man ju passa på.
Senare på kvällen skulle vi gå till The strip igen och efter ett tag tappade vi bort Thomas pappa så vi gick nog i över en timme och letade efter honom innan vi hittade honom vid Frihetsgudinnan som finns här. Då släppte tyngden från våra axlar. Sen avslutade vi kvällen på Gordon Ramsay's restaurang där maten var utsökt. 10/10 ☆ lätt! Thomas var nog den som var mest nöjd då Gordon är en stor inspirationskälla för honom.

Nu är vi åter på hotellet och spelar lite kasino innan vi snart ska sova för imorgon lämnar vi Vegas för att åka vidare mot Kalifornien och Los Angeles. Som jag längtar!

Vi hörs!

Likes

Comments