Hello!
Helgen har varit superbra och vi har haft så roligt med brandmännen. Sagt hejdå till några som ej kommer jobba något mer innan vi far hem, vilket var mindre roligt, men förhoppningsvis ses vi snart igen!!
Igår var vi iväg till ett annat shoppingcenter som låg ca 1h bort, så vi alla var där och slösade ännu mer pengar..😉 Efter det så for vi på baseball, det var roligt men lite långtråkigt, speciellt när man inte riktigt förstod sig på spelet haha..

Idag är vår sista "hel dag" här på stationen, så tråkigt att vi ska åka hem imorgon, att 2,5 vecka har gått så fort, fattar ej. Men det ska bli skönt att få komma hem till vanliga rutiner igen.
Så idag är vi bara här på stationen och umgås, och ikväll tänkte vi göra tacos!

/ Amanda & Elise

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag (Zahra) var med ambulans personalen i två dagar och fick göra massa roliga saker såsom mäta blodtryck och lyssna på folkets hjärta.

På torsdag morgon åkte vi till en kvinna som hade fått panik. Senare på dagen var det en kille med sin mamma som hade hamnat i en olycka, killen fick hjälp av personalen på ambulansen och fick halsfraktur, men mamma mådde bra. Och sista för dagen var det den enklaste på hela dagen, då skjutsade vi en gammal man till ett sjukhus.

Fredag kväll:
Vi fick totalt fem larm under kvällen, då jag (Zahra) och Robert jobbade ihop på första larmet och fick hjälpa en man med LOWER GI.
Den andra var också en man, som hade CHF och COOP och PULMONARY (pulmonell) och EDEMA (Svullnad).
Senare var en gravid tjej som mådde illa och den sista en olycka, då hade en kille krockat med en annan bil, då var det bara lite skada på hans ben.

Zahra

Likes

Comments

God dag!

I förrgår så var jag (Debora) med ambulansen och jobbade från klockan 18:00 till 05:00 på morgonen, vi hade bara 5 larm.
Idag så gjorde vi inte så mycket på stationen, hittills har det bara larmat en gång, nu sitter vi och chillar tills det larmar🚨.

Zahra/ Debora

Likes

Comments

Tjäna! Idag vaknade vi runt 12 vilket är ovanligt men vi var uppe hela natten med ambulansen från kl 18 till 06. Idag är det som max 24 grader celsius i skuggan vilket är så otroligt skönt! Vi gjorde inte mycket mellan lunchen och middagen, så under tiden så kollade vi på tv och snackade med AC bara.

18:30 fick vi första larmet vilket var en man som ramlade från en lada. Ambulans killarna anade att han hade brutit nacken för att han hade ingen känsel från bröstkorgen och ned. Så vi fick kalla in en ambulans helikopter. Vi tog mannen till en kyrkparkering där helikoptern landade och de åkte med honom till UT (ett större sjukhus).

Efter att vi var klar där åkte vi och tanka och precis när vi var klar fick vi ett till larm. Det var en bil som brann i en trailerpark. Tog inte lång tid tills det var klart. Direkt efter det så åkte vi på Arbys och köpte mat hem. Kan lätt vara en av de bättre snabbmats restaurangerna tycker jag! (Robert) 👌🏻👌🏻
Just nu kollar vi på tv bara och chillar med AC medans vi äter och dricker gott! 👍🏻
// Robert och Radek

Likes

Comments

Godkväll!
Klockan är ca 20.00 här nu och vi är mätta och trötta halvsovandes i soffan efter en supergod middag bestående av tacos som vi gjorde. 😍
Idag har vi inte gjort så mycket, bara haft 2 larm som vi skrev om imorse. Förutom de så har jag och Amanda suttit ute i solen hela dagen och blivit lite solbrända, men det gör oss inget när vi hörde om de kalla och dåliga vädret där hemma! 😉
Vi har även legat och sovit framför tvn, även Ben och Corey tog sig några napar, ibland är de skönt med lite larm så man får ta det lugnt på stationen bara.
Nu säger vi snart godnatt, våra små ögon orkar inte vara vaken så mycket längre.


/ Amanda & Elise

Likes

Comments

Igår fick vi på station 31 pröva hur slangarna fungerade på brandbilen, och jävlar vad tungt det var haha! Vi hade inte så mycket att göra så vi tog tillfället i akt.
Efter det åkte vi till Froyoz och kylade ner oss med en varsin frozen yoghurt. Innan vi for tillbaka till stationen så avslutade vi med en fotbollsmatch, gick inte att spela så länge eftersom att det var sjukt varmt ute igår.
3 larm hade vi igår också, först hjälpte vi en äldre man som hade ramlat, sen åkte vi till en kille som hade fått lastpallar över sig så hans knä satt liksom på sidan av benet 😳. Det tredje larmet kom precis när vi hade lagt oss, det var samma man som hade ramlat sen tidigare under dagen. Den här gången kom dock ambulansen och hämtade honom!

Just nu sitter vi ute i solen. Haft två larm hittills idag. Först en kvinna med schizofreni som hade överdoserat, sen en man som hade ramlat ihop utan anledning.

Ikväll har vi lovat att göra tacos till Ben och Corey 💁🏼

/Amanda & Elise

Likes

Comments

Första dag med ambulansen

Igår torsdag var jag med ambulansen och jobbade från klockan 07-19 , började med att alla for iväg till ambulansstationen. Killarna som Jag var med var så jävla sköna, skrattade hela dan😂 iaf dagen började med en viss väntan på första larmet. Först vid 07:59 kom vårt första larm och det var en gammal man som hade ont i ryggen, jag tog blodtryck på patienten därefter blev igen en viss väntan men vid klockan 09:12 åkte vi till äldreboende och hämtade en personal som jobbar där, hon mådde illa, hade ont i huvudet eftersom hennes blodtryck var olika på både armarna så blev det akut till sjukhus. Klockan 10:50 så blev det larm och det var en kvinna som inte kunde andas de sa att hon kanske kommer få hjärtinfarkt så det blev akut till sjukhus. Klockan 11:10 åt vi lunch efter det blev larm igen klockan 13:19 då var det en kvinna som mådde illa och ville åka till sjukhus. Därefter åkte vi runt tills det larmade, klockan 15:02 larmade och det var en ung tjej som har blivit misshandlat av 2 killar. Åkte runt tills det larmade igen😂 klockan 16:50 åkte vi för att hjälpa en gammal kvinna som ramlade men station 10 var där och hjälpte kvinnan så vi behövde inte göra någonting. Sista larmet var klockan 17:30 och det var en gammal man som var ful och som har ramlat vi tog han in till ambulansen och kollade hans blodtryck såg inte bra ut så de rekommenderade att han åker till sjukhus men han vägrade att åka, efter 4 minuter ramlade han igen då blev de akut till sjukhus. Det har var allt jag gjorde för dagen och idag kommer jag vara med ambulansen igen kommer jobba mellan klockan 18 till ca 06.

Debora

Likes

Comments

Igår var vi som sagt med ambulansen. Jag (Amanda) jobbade mellan 7-19:30. Ett långt pass men det gick bra eftersom att jag var med två sköna killar, plus att vi hade minst 10 larm. Spännande dag minst sagt!

Idag chillar vi på stationen med grabbarna bara.

/Amanda & Elise

En av killarna jag fick hänga med 👉🏻

Likes

Comments

Hello!
Igår kväll var det Jake och Even som jobbade, man kan inte ha annat än roligt när de jobbar, skrattar hela tiden. Vi försökte även lära de lite svenska, de gick som de gick om jag säger så 😉 haha
Imorse for vi alla iväg till ambulansen för att ha en dag där, egentligen skulle vi jobba 07-19 men jag (Elise) hade turen att bara behöva gå till 16, så jag kom tillbaka på stationen för en stund sen. Vi fick åka på ca 5 larm, ryggsmärta, en äldre dam som ramlat, 2st som hade ont i magen och nån olycka, det var alltså inga "roliga" eller allvarliga larm, men ändå kul att få se hur ambulansen har det här.
Just nu är Mathias här på vår station och vi ska strax äta hamburgare som brandmännen ska fixa, mumsigt värre! 🍔🍔


/ Elise, station 31

Har tyvärr inga roliga bilder från dagen, så hoppas någon annan av oss kanske har de och kan lägga ut senare!

Likes

Comments

Godkväll!
Här är klockan nu ca 18.30 och vi har nyss ätit resterna från igår, vilket var grillat kött och potatisgratäng, sååå gott!! 😍
Idag vid 10 åkte vi alla iväg till ett shoppingcenter där vi varit i princip hela dagen, vi alla fick med oss lite saker hem. När Mathias kom och hämta oss så var han ca 45min sen så han fick bjuda oss på glass för att vi fick vänta så länge, rättvist tyckte vi 😉
Tror alla kan hålla med om att de kan ha varit den godaste glassen vi ätit, älskar glassarna här!
Igår var det sista dagen på äldreboendet (Elmcroft) så vi fick göra lite allt möjligt, spela spel, manikyr på damerna och berätta om vårt lilla land Sverige, vilket de uppskattade väldigt mycket!
Efter det grillade vi med Mathias och brandmännen som jobbade igår och spelade ett kortspel som hette Phase 10, väldigt roligt.


/ Amanda & Elise

Likes

Comments