Header

Igår var det 18 grader ute vilket det inte har varit på ett bra tag. Gick ut och åt sushi med Felicia och Fanny efter jobbet. Just nu sitter jag och väntar på att Egor ska hämta sin bil hos sina föräldrar i NJ, för att sedan hämta mig. Vi ska spendera lördag och söndag i Philly vilket ska bli kul.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Painting class with Maraea in New Jersey

Brunch with Felicia and Fanny in Summit, NJ

Feb 11th - One year anniversary with Egor. We celebrated the weekend with a comedy show, drinks, Chocolate museum and yummy restaurants.

Likes

Comments

Inte så mycket har hänt sedan sist. Jag var sjuk i en vecka, och är fortfarande inte helt frisk. Efter att vi var i Boston så jobbade jag en hel del, och åkte tillbaka till city först den 16-17onde för ett frisörbesök och för att träffa folk. Denna helgen hade jag extra ledigt vilket var skönt. Jag spenderade lör-sön hos Egor, och träffade även Kris då det var ett bra tag sedan. Måndagen efter var jag också ledig. Jag åkte till ett gäng butiker och chillade hemma i NJ.

Januari har gått fort, och det känns som att jag inte har fått gjort mycket alls. Försöker planera hur allt ska gå till med skola och visum framöver, men det går sådär. Stressigt som tusan, men hoppas, hoppas, hoppas att allt kommer fungera!

Likes

Comments

Här är ett gäng bilder från förra helgen då vi åkte till Boston för att hälsa på Egors bror m familj. Vi började köra fredag kväll och kom fram till hotellet runt midnatt. För det mesta stannade vi inomhus eftersom det var ca -20 grader och en massa snö i Boston! Egor har en jättegullig liten brorson som jag gosade med i ett par dagar. Vi spenderade Lördag och söndag med hans bror innan vi körde hem igen på söndag eftermiddag. På vägen tillbaka stannade vi även på en outlet ca en timma från Boston. Väl i New Jersey firade vi Jul (rysk version denna gången) hemma hos hans föräldrar. Alltid kul att åka iväg på en liten weekend trip.

Likes

Comments

God Jul och Gott nytt år! Jag var ledig över både Jul och Nyår vilket var härligt. Julafton spenderade jag och Egor hemma hos hans föräldrar i NJ. Vi åkte dit med hans syster som bor på Upper West side. Av Egor och hans familj fick jag en ny Macbook vilket var såååå snällt! Vi åt god mat, delade ut presenter och snackade en massa. På juldagen åt vi en sen brunch i lägenheten, och åkte på eftermiddagen ner till Bryant park och gick på julmarknad.

Nyår var också riktigt lugnt och mysigt. Vi kollade på New Years at times square på TV med hans roommate + flickvän, och gick sedan till Central Park för att kolla på fyrverkerier vid tolvslaget.

Nu har jag varit hos den nya familjen i 3 veckor. Det känns som mycket längre och jag trivs sååå bra. Förra veckan, efter ett tidigare försök, tog jag även körkort vilket är härligt. Igår fick jag nycklarna till min bil som jag får ha under året. Även om det är gångavstånd till det mesta jag kan behöva så är det skönt att kunna ta sig runt om i New Jersey.

Likes

Comments

Detta var min första lediga helg med den nya familjen. Jag var i princip ledig fredag, lördag, söndag morgon, och måndag. Åkte till en mall med familjen på fredag och åt lunch, och sedan släppte de av mig vid tågstationen. Jag hade lånat en resväska av min tidigare värdfamilj, så stannade där en snabbis för att lämna av väskan och snacka med Kris (deras nya au pair). Sen träffade jag Tay, en kompis som är au pair på Upper West Side, och umgicks med henne ett par timmar. Sov sedan i Egors lägenhet (han är i Seattle sedan drygt en vecka tillbaka).

Dagen efter var jag med Maraea och fick gjort lite christmas shopping. Hon är nog världens skönaste människa, alltid lika härligt att ses. Senare på eftermiddagen tog jag tåget tillbaka till Summit då jag skulle jobba några timmar på söndag. Åt middag med dem när jag kom hem (vilket jag aldrig hade gjort på en ledig dag i den tidigare familjen).

Runt 1 på natten efter att jag hade jobbat klart på söndag så tog jag en Uber till Newark för att hämta Egor som kom tillbaka från Seattle. Åkte med honom till stan och spenderade måndagen där. För ett par veckor sedan köpte jag 2 biljetter till Tyler Hilton som spelade på Gramercy Theatre. Så efter att ha slöat hela dagen tog jag the subway hem till Vicky och gick på konserten med henne. Det var sååå bra och jag var gaaanska lycklig.

Likes

Comments

Efter ett väldigt ansträngande men lärorikt år så har jag äntligen flyttat! Det är ganska sjukt hur mycket saker jag har fått vara med om. Jag var medveten om att situationen jag var i inte var bra, men när jag väl flyttade så blev det ännu mer tydligt. Vissa jobbdagar var helt OK och ibland även roliga. Men, lika ofta var det kaos och jag fick ta gråtpauser för att orka med allt. Jag har lärt mig otroligt mycket, vilket kommer vara väldigt användbart.

Den 11 december jobbade jag min sista dag i NYC, och den 12e packade jag mina väskor och hoppade in i en Uber till Summit, New Jersey. Familjen jag jobbar för nu är helt underbar. Den består utav en 2-årig tjej och en 3-årig kille som är sååå goa. Pappan jobbar i NYC och mamman är hemma med barnen. Till skillnad från min förra värdfamilj (där jag var förälder 24/7 till 3 otroligt svåra barn), så är jag nu bara back-up. Är redan mycket gladare och mindre stressad. Jag ser fram emot att jobba vilket jag inte har gjort innan.

Familjen har ett stort, fint hus en 5 min promenad från the downtown area där det finns restauranger, butiker, starbucks, och tåget till NYC. Jag bor på bottenvåningen i deras hus och har egen bil och ingång vilket är skönt. Kommer även att ha mer fritid och lediga dagar än innan! Tror att detta kommer bli kanon.

Likes

Comments

Dec 1st - Walk around NYC to look at the christmas decor with Egor and his friend

Dec 2nd - Brunch on Upper East Side, Union Square christmas market, and The Disaster Artist Movie

Dec 3rd - Walk in Central Park with Egor

Dec 7th - Trump Protest in Washington Square Park

Dec 8th - Night out with Kris and her friends on Lower East Side

Dec 9th - Snowy New York City

Likes

Comments

Van Leeuwen ice cream with Maraea and Brittany

Pizza and movie with Maraea

Macy's Thanksgiving Day Parade

Hillary and Chelsea Clinton at the Strand

Sunset at union square

Likes

Comments

Ovan är ett gäng bilder från helgen. Efter att jag släppte av tjejerna på skolan i fredags så drog jag upp till Central Park för att träffa Maraea vilket alltid är lika kul. Efter det var jag hemma hos Egor tills att jag behövde hämta barnen igen. Helgen bestod utav god mat, en heldag med shopping och middag hos Egors föräldrar i NJ, brunch med hans roommate + flickvän osv. Väldigt bra helg helt enkelt. Om en vecka kommer vi vara påväg till Sverige vilket ska bli så otroligt kul. Har en intensiv jobbvecka framöver samt att jag har en hel del saker att fixa innan vi åker. Vi flyger från Newark runt 6 pm på lördag!

Likes

Comments