Mitt sommarlov inleddes med en resa till Florida tillsammans med min värdsyster Taylor och min bästa vän Rita. Vi bodde i Lakeland, Florida hos min farbror och hans fru. Det blev en jätterolig vecka trots regn. Älskar Taylor och Rita!

Första dagen åkte vi till en alligator park

Vi hangde massor vid deras pool

Stranden var sa himla fin. Vi åkte till Clearwater beach som ligger utanför Tampa.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Fiesta weekend var en av de roligaste helgerna här. Fiesta är ett jättestort mexikanskt firande varje år i downtown San Antonio. Det är verkligen någonting man bara måste uppleva. Vi var lediga från skolan i 4 dagar så Rita och Claudia (från Spanien) bodde här under hela firandet. Vi hajkade, åt middag, festade, sprang runt downtown och tittade på parader med massor av andra AFS:are och vi hade jättekul. Oförglömlig helg!

Deltog som modell i skolans årliga fashion show. Min kompis Allie tar fashion och hon har under året designat en hel kollektion med kläder. Jag fick äran att visa upp en av hennes outfits och gå på runway inför hela skolan. Riktigt kul och nervöst.

Gick på Cornyval med ett gäng kompisar och det var en riktig Texas-upplevelse. Cornyval är en karneval - ett nöjesfält med åkattraktioner och spel - fast med majs. Och en rodeo.

Var Olvias date till hennes orchestra banquet. Jag är inte med i skolans orkester men många av mina vänner är. Vi åt massor av god mat, tog bilder, umgicks med kompisar, tittade på the awards cermony och dansade kvällen lång.

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Högtider

Otroligt mycket kul har hänt sedan Spring Break. Har kommer ett litet urval.

Jag var på the 1975-konsert I Austin och det var helt fantastiskt❤️ The 1975 ar ju mitt favoritband och Austin ar the Live Music Capital of the World.

Besokte Northwest Vista College tillsammans med tjejerna i min dansklass for en heldag av dans. Vi fick testa pa balett, modernt, jazz och improv pa college-niva. Vi missade skola och fick pizza sa det var en riktigt bra dag.

Har spelat massor av tennis!! Vi har haft turneringar en gang i veckan under hela mars och april men forra veckan hade vi "districts" vilket var den sista turneringen for säsongen och min sista tennisturnering foralltid(?) Jag och min doubles partner Roy spelade bra men kom tyvärr inte vidare till Regionals.

Jag lyckades komma med i the National Honors Society och även the Spanish honors Society vilket är jätteroligt och en stor ära!

Påsk spenderades med Olivias familj. Mina värdföräldrar var bortresta under påskhelgen så vi firade påsk tillsammans en vecka sent. Pa riktiga påskafton sa akte jag till kyrkan med Olivias familj, sen hem till dem for påsklunch och efter det hade ungdomarna Easter egg hunt. Vi sprang runt i the backyard och letade efter sma färgglada paskagg som innehöll antingen pengar eller en godisbit. Efter det sa spelade vi pingis och umgicks med Olivias syskon, hennes syster Abi ar en junior pa var skola och jag gillar verkligen henne.

Dansade även på Spring Show inför hela skolan. Det var sa himla roligt. Veckan innan spring show var superhektisk med after school-reharsals tills klockan 9 varje dag men det var det värt. Temat for arets show var "around the world in 30 dances". Jag var med i 5 nummer och dansade allt från tango till lyrisk jazz.

Har kommit väldigt nära underbara Ellie fran Bulgarien. Hon också en utbytesstudent som gar pa min skola och vi kan inte forsta hur vi inte träffat varandra tidigare!? Vi har en gemensam kompis som introducerade oss for ett tag sedan och efter det sa har vi ätit lunch med varandra varje dag och och haft mängder av mall-dates.

Likes

Comments

Jag är faktiskt ingen bloggare eller fotograf. Jag är inte en naturbegåvning på att formulera mig i text och när det kommer till att regelbundet försöka beskriva och uppdatera er på det mest betydelsefulla och händelserika året i mitt liv så kanske ni förstår att det inte alltid är superenkelt, haha. Jag prioriterar ofta andra saker över bloggen för att jag inte vill "slösa" min tid här på att blogga men jag tror faktiskt att det ar jättebra for mig att dokumentera vad som händer i mitt liv just nu. Tänk vad kul om några år att titta tillbaka på vad jag gjorde i USA och hur jag tänkte som tonåring! När jag väl uppdaterar så försöker jag vara så genuin och äkta som möjligt för jag vill inte att någon ska tro att jag bara låtsas vara så himla glad hela tiden eller att jag enbart berättar om det roliga. Sanningen är att jag är riktigt lycklig. Jag har inte haft många låga punkter (hittills) och jag har hela tiden känt en slags grund av lycka och nyfikenhet inom mig ända sedan jag landade i Huoston i Augusti. Jag har hört andra utbytesstudenter berätta att här borta sa känns alla känslor 100x starkare och det tycker jag är en rätt bra beskrivning. I och med att jag upplever saker jag aldrig upplevt förut så känner jag också känslor som jag aldrig känt förut. Jag går dessutom igenom detta helt själv. Därför så är vissa sakar nästan omojliga for mig att beskriva här på bloggen. Det är saker som du måste uppleva själv. Att känna sig älskad och bekväm hos en familj som inte är ens egen, att ha internskamt med kompisar från ett annat land, känslan av att bli frågad till prom, hur jag känner hemlängtan samtidigt som jag aldrig vill åka hem, att åka gul skolbuss och se cheerleaders i korridorerna varje dag, det komplicerade skolsystemet, de speciella handslagen man gör med folk så fort man ser varandra i korridoren, kvällspromenader i helt filmiska miljöer, att varje dag stöta pa Trump-supporters och folk med en helt annan syn på världen än vad jag har, att anpassa sig till ett annat mode (och dresscodes...), att kalla alla vuxna "sir" och "miss", att behöva räcka upp handen i klassrummet för att fråga om man får gå på toa, känslan av att bonda med en person ifrån andra sidan jorden, att lära känna sig själv på ett helt nytt plan, att skapa ett liv i ett nytt samhälle med annan humor, andra normer och andra skönhetsideal... Dessa är några exempel på saker som jag går/gått igenom här borta för första gången och det finns otroligt mycket att säga om varenda en av dem.

Ett utbytesår är så himla mycket mer än vad du tror att det är. Det är svårt för mig att förklara - jag kanske försöker igen i ett inlägg närmare slutet av mitt år. För jag har faktiskt bara 19 dagar kvar på Brandeis High School och 54 dagar kvar i mitt älskade San Antonio. Jag försöker konstant undvika tankar som "det här kan vara sista gången i mitt liv jag träffarna den här personen" eller "idag har jag min sista tennisturnering någonsin" för det känns för jobbigt. Om jag inte uppskattade mina dagar här nog förut, så gör jag det definitivt nu. Jag har varit väldigt positiv och outgoing och har skaffat massor av nya vänner de senaste veckorna så jag har knappt haft min mobil på mig, fått för lite sömn och varit en aning ofokuserad på skolarbete med det är okej! Jag prioriterar att spendera min sista tid här med kompisar, min värdfamilj, skratt, fester, massor av tid utomhus i värmen, mexikansk mat (mums), sleepovers, pool-häng, road trips, karnevaler och festivaler.

Så, för att sammanfatta. Ett utbytesår i USA är otroligt mycket mer än football games och snabbmat. Jag är förevigt tacksam för att jag fått den här möjligheten och jag rekommenderar alla att göra något liknande. Res, upptäck, upplev, väx.

Väldigt mycket har hänt mig sedan senast jag bloggade och lovar att försöka blogga mer men samtidigt fokusera på att leva i nuet. Jag älskar och saknar er i Sverige, kommentera gärna här under. Ber om ursäkt för ett lite flummigt inlägg, haha. Pussar och kramar❤️

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Jag har länge velat skriva ett litet inlagg om hur min vardag ser ut här borta. Självklart så är inte alla dagar likadana men schemat i min skola är i alla fall samma exakt varje dag.

Jag vaknar varje morgon klockan 6 for att mata hundarna, packa vaskan och klä pa mig träningskläder och sedan går jag till skolan i soluppgången. Vid klockan 7 träffas tennislaget vid the tennis courts och vi börjar värma upp. Som ni vet sa älskar jag mitt lag och jag gillar verkligen coacherna. Just nu ar vi inne i Spring season så ungefär en gång i veckan åker vi iväg på tournaments på olika platser i San Antonio. Då är vi borta från skolan hela dagen for att spela tennismatcher och det ar jattekul. Hur som helst. Vid klockan 9 släpps vi in i omklädningsrummen for att duscha och göra oss redo for second period. (first period är alltså tennis).

Second period har jag engelska med min favoritlärare, ms Aburumuh. I engelskan laser vi just nu en bok och tiden i klassrummet går oftast at jatteintressanta diskussioner. Oftast pratar vi om politik, censorship, skolsystemet och aktuella konflikter i USA.


Third period har jag Algebra 2 vilket är busenkelt. Jag har många kompisar i den här klassen så jag sitter oftast och pratar med dem men det gör inget eftersom jag får 100% på proven. Detta är den roligaste klassen på dagen.


Fourth period har jag Environmental science. Jag var supertaggad pa den har klassen i början av skolaret men vi gör verkligen ingenting pa lektionerna. 1-2 gånger i veckan går vi ut i "the garden" for att plantera jordgubbar eller vattna blommorna men that's it. Manga av mina kompisar har lunch fourth period sa jag brukar ga till cafeterian och umgås med dem eller åka till en snabbmatsrestaurang med Kailey och Emory och äta lunch (var lärare ar okej med det sa länge vi tar med mat tillbaka till honom).

Fifth period har jag Dance 4 vilket ar avancerad dans Vi har ett rullande schema med balett pa måndagar, jazz pa tisdagar, contemporary onsdagar, hiphop torsdagar och pilates fredagar. Ibland uppträder vi på talangshower och pep rallyn inför skolan. Just nu fokuserar vi mest på att förbereda oss inför "Spring show" som är den stora dans showen i slutet av april.

Sixth period ar min lunch-period. Ibland äter jag i cafeterian, ibland sitter vi utomhus, ibland går vi till biblioteket och ibland åker vi off campus till en restaurang. När vi äter på skolan har jag alltid med mig lunch hemifrån. Cafeteria-maten är riktig dålig...

Seventh period ar spanska 3. Jag gillar läraren, vi brukar sitta och prata om Sverige, men de andra eleverna ar ratt jobbiga haha. Detta är nog den enda klassen jag pluggar regelbundet for.

Eighth period är US history med mr Coleman Jag älskar den har klassen for läraren underbar och jag har manga kompisar. Jag har lärt mig otroligt mycket i den har klassen pa kort tid. Här om dagen stoppade mr. Coleman mig för att beratta hur stolt han var over min prestationer i hans klass. Det gjorde mig jätteglad.


Vad jag gör efter skolan skiftar mycket. Ibland har jag after school-practice for dansen, ibland spelar jag tennis med Olivia, ibland tränar vi i the weight room (skolans gym), en gang i veckan har jag möten med skolans återvinnings-klubb Eco Broncos, ibland går jag hem till en kompis, ibland går jag till biblioteket for att plugga (läs: umgås med kompisar), ibland är det en baseball eller basketboll match som vi vill stanna kvar och se, ibland åker jag till the mall med vänner for att äta frozen yoghurt och andra dagar så går jag raka vägen hem när sista klockan ringt (4.05). På kvällarna umgås jag med min värdfamilj, går promenader med hundarna och går och lägger mig rätt tidigt.

  • Vardag

Likes

Comments

Forra veckan hade jag Spring Break! Jag spenderade veckan med min vardsyster, vardbror och hans flickvan i Colorado. Jag har aldrig varit i Colorado förut och det var fruktansvärt vackert. Vi äkte bil dit och resan tog sammanlagt strax over 13h. Jag hade dock inget att klaga pa. I Texas och New Mexiko sa var det fullt av rancher med gult, torrt gras och kaktusar (precis som man förväntar sig att Texas ser ut, haha) och sa fort vi passerat gransen till Colorado sa hade vi utsikt over the Rocky Mountains hela vägen till var slutdestination, Colorado Springs. Colorado Springs ar världens gulligaste stad och dar bodde vi i en liten gul stuga.i fyra nätter. Vi hajkade, roadtrippade (vi äkte bland annat och tittade pa huset som de brukade bo i och staden min värdpappa växte upp i), gick pa museum, besökte Denver, hajkade, shoppade, klättrade i berg och hajkade lite mer. Vädret var underbart, solsken och kring 20 grader varje dag

Var stuga och staden vi bodde i

Första dagen tog vi oss upp pa Pikes Peak, 14000 feet ovanför marken

Vi hajkade u supervackra Graden of the Gods

The state capital och lunch i Denver

En supervacker skidort, Breckenridge

Cripple creek

Vi akte till Seven Falls for att hajka bland sju vackra vattenfall och gick upp 200 trappsteg for att titta pa utsikten (det var vart det)

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Vänskap är fantastiskt. Jag är så himla tacksam över att jag har så underbara vänner på båda sidor utav Atlanten. Här i USA är Olivia definitivt den person jag kommit närmast. Vi träffades genom tennislaget och sen oktober har vi varit oskiljaktiga. Jag tycker om henne så himla mycket. Vi kommer varandra närmare hela tiden och vi har bara roligare och roligare för varje dag som går. Hon får mig att skratta tills jag börjar gråta och må bättre när jag känner mig nere. Senaste veckorna har jag spenderat nästan all min tid med henne så här får ni lite bilder från våra äventyr tillsammans.

Varje dag efter skolan så stannar vi kvar för att spela tennis.

I veckan har vi ätit waffle fries från Chick-fil-A, tagit tusentals bilder i the locker room och bakat chocolate chip cookies. Vi firade även hennes lillebrors födelsedag förra helgen på en äkta Texas-restaurang.

Vi har även gjort volunteer-work tillsammans.

Detta var verkligen en amerikansk upplevelse! Förra veckan åkte vi till the San Antonio food bank med några från skolan. I tre timmar jobbade vi med att packa flingor och apelsinjuice i kartonger som ska gå till hemlösa och fattiga familjer i Texas. Det var faktiskt riktigt kul!

Vad som var så intressant var att se hur synen på volunteer work är annurlunda här jämfört med hemma i Sverige. Här i USA är det mycket vanligt att man anmäler sig till att göra volunteer work vid en food bank eller ett animal shelter en gång i veckan för en speciell orsak. Många ungdomar gör volunteer work för att kunna skriva det på sin ansökan till college. Andra gör det för att det ser bra ut på deras CV eller för att de fått en fortkörningsböter och volunteering hjälper till att betala boten. Jag tror att en väldigt liten bråkdel av volontärerna på food banken jobbar där helt utan att vilja få någonting tillbaka. Och det är ju just så som jag såg på volontärarbete. Att hjälpa till utan att vilja få någonting tillbaka...

För ett tag sedan jobbade vi med att skriva CV:n i engelskan. En viktig kategori man skulle fylla i på sitt CV var volunteer work och det var inga konstigheter alls. Alla i klassen hade gjort någon slags volunteer work med sin familj, sin kyrka eller skolan. När jag skulle fylla i min ansökan för att gå med i the National Honors Society på skolan så var jag tvungen att skriva en hel sida om vad för slags volunteer work jag har gjort. Det är så självklart för amerikanare.

Så, vad försöker jag få fram av allt det här? Jag tycker självklart att det är underbart att se hur folk engagerar sig i att förbättra samhället och hjälpa de mindre lyckligt lottade. Jag vill själv göra något slags volontärarbete i framtiden, så detta är superbra. Saken är bara att det känns så ytligt. Amerikanarna får alltid en slags omedelbar betalning för sitt volontärarbete, som man borde vilja göra helt gratis. Att de gör volontärarbetet är jättebra, men det är orsaken till att de gör det som jag undrar över. Bryr de sig verkligen om de hemlösa eller bryr de sig endast om underskriften som efteråt bekräftar att de gjort sitt volontärarbete?

Hursomhelst. Här kommer lite bilder på andra saker som hänt den senaste tiden!

Var pa tennisturnering i San Marcos i veckan och kom till final i mixed doubles.

Rita fyllde år förra helgen så självklart hade hon födelsedagsfest. Vi dansade hela natten till musik från alla världens hörn och inne på småtimmarna satte vi oss på baksidan runt bonfiren för att grilla smores. Jag sov kvar tillsammans med Laura och Luna. Supermysigt.

Jag vet att jag har sagt det förut men det förtjänar att sägas igen. Solnedgångarna här är otroliga. Här om dagen sprang jag till Brandeis for att träna pa the track i solnedgången och det gör mig sa himla lycklig! Har verkligen börjat älska att gå ut och springa sen jag kom hit. Jag alskar att springa runt i området och låtsas att jag ar i en amerikansk film och jag alskar eftermiddagsvärmen.

Nu går jag på Spring Break. Kram!!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Förra helgen gick jag och Rita pa hike med några kompisar. Vi lyssnade pa musik, klättrade i tradkojor och .senare äkte vi hem till Gabe for att sitta i hans backyard runt en bonfire och prata. Supermysigt.

Rita spenderade natten hos mig och dagen efter äkte jag till the San Antonio Rodeo and Stockshow med min värdfamilj. Det var verkligen en upplevelse! Rodeon liknar ingenting hemma i Sverige sa det ar svart att förklara, haha. Vad jag förstår sa reser rodeon runt i Texas och stannar i ungefär tre veckar pa varje ställe, typ som en cirkus. Själva rodeon ar en stor föreställning med cowboys som genomfor bullriding, horseriding, steer wrestling, tie down roping med mera, men det finns även andra delar. Vissa stunder under rodeon var jag tvungen att titta bort. Som när cowboyen ramlar av tjuren och blir stampad pa eller när de brottar ner små kalvar pa marken. Min värdpappa sa flera ganger att jag inte behövde oroa mig for djuren och att de inte blev skadade men jag vet inte... Det var i alla fall otroligt häftigt att se och en akta Texas-upplevelse. Rodeo-föreställningen var alltså inne i en stor arena, resten av spektaklet var utomhus. Det fanns massor av olika stand, som en marknad, dar de sålde alla möjliga deep fired-foods samt cowboyboots och cowboyhattar (såklart). Utspritt bland marknadsstånden fanns även gigantiska lador, dar stockshowen tog plats. Inne i "the swine barn" fanns det hundratals grisar, i "the cow barn" stod hundratals kossor osv. Dessa djur har blivat uppfostrade och omhändertagna av människor som dedikerar hela sitt liv at att ta hand om djur pa den har sättet. Sasmaningom gar djuret tillsammans med djurets omhändertagare ett varv framfor en fullpackad läktare av människor som senare for buda pa djuret de vill köpa och slakta. Allting gar alltså ut pa att slakta djuret for dens kott. Nar jag förstod vad det var som pågick sa började jag, som vegetarian, ma lite dåligt. Hursomhelst. vi tittade alltså pa rodeon, stockshowen, marknaden och vi gick även till karneval-delen som var som ett stort nöjesfält med åkattraktioner och spel. Sammanfattning av dagen: everything is bigger in Texas (verkligen).

Forra onsdagen var det Governments Day och jag tog ledigt från skolan for att delta i en AFS-aktivitet downtown. De hade organiserat sa att alla 20-nagonting utbytesstudenter fick komma till "the international room" som ligger mitt pa riverwalken och lyssna pa superintressanta föreläsningar. En kvinna jobbade som international relations-expert vilket definitivt later som naginting jag skulle vilja jobba med i framtiden. Vi fick även lyssna pa en pensionerad immigration law-jude som pratade om immigration och en chef for ett företag som jobbade med förnybar el. Vi at lunch pa en mexikansk restaurang, gick in i the court house och tittade pa en riktig rättegång, tittade pa "the spanish govenors palace" och pratade men ännu fler intressanta människor. Jag, och alla andra utbytesstudenter som var dar, ar supertaggade pa att utbilda oss och arbeta internationellt. När jag kom hem den dagen kände jag mig sa otroligt inspirerad och exalterad for framtiden.

Igår (torsdag) åkte jag pa turnering med mitt tennislag. Vi var där exakt hela dagen i 30 graders värme och jag brände sönder min rygg men det gör ingenting. Jag spelade mixed doubles med en kille som heter Roy och vi vann 1 av 3 matcher men det var riktigt bra skolor där och vi gjorde bra ifrån oss. Nar vi var klara så umgicks vi med resten av tennislaget, solade, tittade pa matcher och pratade med lag från andra skolor. Jag träffade en supergullig utbytesstudent från brasilien som jag blev kompis med! Jag hade så himla kul. Att gå med i tennis maste vara det bästa beslutet jag tagit under mitt utbytesår.

Likes

Comments

Förra helgen var helt fantastisk. Jag var pa ett AFS-läger med omkring 30 andra utbytesstudenter från San Antonio och Austin. Vi kom fram till att länderna vi är från täcker alla världsdelar pa jordklotet (utom Antarktis). Det ar en obeskrivlig känsla att sitta i ett rum med folk ifrån bokstavlig talat hela världen, och att känna sig sammankopplade. Alla vi har samma syn pa världen, vi alla vill resa jorden runt, vi alla gar igenom samma resa just nu. Att sitta i små våningssängar i en stuga i Texas och diskutera Donald Trump eller global warming med Rita från Portugal och Elle från nya Zeeland är otroligt egentligen. Lägret gav mig sån himla livslust. Nu vill jag bara åka till alla dessa länder och besöka mina vänner där. Jag vill resa, uppleva nya kulturer, engagera mig, göra saker för första gången, lära mig språk jag inte visste existerade och se platser jag inte trodde fanns.

Skyltar som dessa var uppsatta pa trad över hela lagerområdet, så gulligt

Måndagen innan detta firades Martin Luther King day med att alla skolor var stängda. Jag spenderade dagen med Rita och vi åkte downtown for att ga med i den årliga MLK-marschen. I år skulle det vara en extra stor marsch, bade for att hylla Martin Luther King och hans civil rights-rörelse men även for att protestera mot Trump. Jag och Rita bytte buss ungefär sju gånger för att hitta till parken dar den stora marschen var men vi misslyckades. (Gud vad jag saknar fungerande bussar och tunnelbanor...) Marschen skulle vara färdig vid klockan 1 så när det klockan 12.30 började regna bestämde vi oss för att ta oss tillbaka till San Antonios city center och titta på turistattraktioner och äta lunch pa riverwalken istället. Vi hade en jättebra dag som avslutades med bio med några kompisar och sleepover.

Min portugisiska bastis! Oj vad jag kommer sakna henne.

Ärlig talat så visste jag inte så mycket om Martin Luther king innan jag kom hit men nu så vet jag lite mer. Martin Luther king jr var alltså en aktivist som kämpade för svartas rättigheter i USA under 50- och 60-talet. Han var en fantastisk man och jag förstår att man vill hylla honom varje år med en national holiday. Runtom USA har man marscher for att hylla honom den har dagen och för att visa pa alla människors lika varde. I år deltog runt 300.000 personer i MLK-marchen i San Antonio och de sager att det var den största i hela landet. Jag ar såklart ledsen att vi inte lyckades ta oss dit men jag ar samtidigt väldigt glad over hur många som faktiskt deltog. Alla i Texas ar verkligen inte vapen-alskande Trump-supporters. Eftersom Texas ar en gigantisk stat så finns det stora mängder av alla olika typer av människor. Ja, det finns rasister har, men det finns även folk som på bilderna nedan. Det handlar bara om vilka man väljer att omge sig med. Och jag tycker faktiskt det ar väldigt intressant att prata med människor här som inte har samma åsikter som mig och mina vänner i Sverige. Jag tror det ar viktigt att lyssna pa folk från olika länder, kulturer och bakgrunder. For att ha en åsikt om någonting sa måste du ju veta om olika synvinklar och motargument. Hursomhelst, jag lär mig nya saker om världen och om mig själv varje dag här borta. Jag är uppe i en pik och jag är sa fruktansvärt tacksam att jag får uppleva det här. Jag hoppas att alla mår bra hemma i Sverige, kommentera gärna om ni har frågor eller funderingar, jag saknar er, kram.

MLK-marchen i San Antonio

Några fina citat av MLK

Likes

Comments