Nu har denna resa gått mot sitt slut och vi har flugit hem till Sverige igen. Under 36 dagar har vi kört 1196 mil genom 22 delstater. Nedan finns en bild på hur vi åkte. Vi har upplevt hur mycket spännande och fantastiskt som helst. Detta är verkligen en resa som vi kommer minnas. Roligt att ni har velat följa vårt äventyr i USA. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sista äventyren på resan blev att köra på Route 66 besöka Grand Canyon och Las Vegas. Helt otroligt hur varmt det var. Vid en punkt såg vi att det var 46 grader ute. Ganska skönt att det inte blev en allt för lång vistelse. På vägen till Grand Canyon körde vi på Route 66. Kändes som att vi verkligen bockade av en viktig del av en amerikans roadtrip. Sedan besökte vi Grand Canyon. Riktigt häftig upplevelse. Det kändes verkligen som att man var på toppen av världen. Verkligen fantastisk utsikt. Efter Grand Canyon åkte vi vidare till Las Vegas. Häftig stad. Vi åt middag där på kvällen och åkte sedan igenom staden. Ganska otroligt med alla upplysta hotell och casinon. Känns häftigt att ha varit där. Trots den helt galna värmen var vi väldigt nöjda med vårt sista äventyr på denna resa.

Likes

Comments

Nu har vi spenderat fyra dagar i Los Angeles. Vi har bott på en camping precis vid stranden, superhärligt. Första dagen spenderades på Universal Studios Hollywood. Det var väldigt varmt men väldigt roligt. Vi åkte massa olika attraktioner, kollade på lite olika shower och åkte en studiotur. De shower vi såg var en som hette Animal Actors. Där fick man se lite hur det fungerar med djur i filmer och så gjorde de massa roliga tricks också. Den andra showen vi såg handlade om specialeffekter och vi fick se massa coola tricks. Allt från stuntshower, brinnande människor, skräckfilmstricks till hur man flyger på film. Väldigt spännande show. Studioturen vi åkte tog oss runt hela Universal Studios. Alltså där dom spelar in filmer på riktigt. Vi fick se olika kulisser och uppbyggda filmstäder. Det var väldigt roligt att se eftersom man sett många filmer som spelats in där. Hela dag 2 spenderades på stranden. Väldigt skönt och välbehövligt efter att vi gått och rest så mycket. Var skönt att bara få ta det lugnt en hel dag. Tredje dagen var vi i Los Angeles centrum. Vi gick på Walk of Fame och så lyckades vi efter en bits vandring få en bild på Hollywoodskylten innan vi gav upp i värmen. Efter lite sightseeing i staden åkte vi ut till Santa Monica Pier. Där var det verkligen hur fint som helst. Det är bland annat på den piren som Route 66 har sitt slut. Så vi gick en sväng på piren och njöt innan vi åkte tillbaka mot campingen igen. Sista dagen i Los Angeles spenderades på Disneyland. Vi hade en riktigt magisk och rolig dag. Det blev allt från bergodalbanor, till parader och fyverkerishower. Vi lämnade parken trötta och glada.

Likes

Comments

I förrgår började resan ner mot San Fransisco och vi gjorde ett stopp vid Muir Woods. Det var en skog utanför San Fransisco med jättehöga och tjocka träd. Vi vandrade runt där och fascinerades av hur små vi kände oss bland alla gigantiska träd. Sedan åkte vi ner till vår camping i San Fransisco. På vägen körde vi över Golden Gate bron, superhäftigt. Igår spenderade vi dagen i San Fransisco. Vi började med att åka till Fishermans Warf. Där hade vi bokat Gocarbilar. Detta är alltså små bilar med gps-guide som man kan köra runt i staden. Det var verkligen jätteroligt och vädret var helt fantastiskt. Genom att vi körde runt fick vi se så mycket på kort tid. Det blev bland annat stopp vid Golden Gate bron och så fick vi köra ner för Lombard Street som ska vara en av de krokigaste vägarna i världen. Klockan 12 lämnade vi tillbaka bilarna och det blev lunch. På eftermiddagen gick vi runt och kollade i staden. Vi besökte bland annat Pier 39. Där såg vi pelikaner och även sjölejon som låg och solade sig. Vi passade även på att souvenirshoppa lite. En riktigt bra dag helt enkelt. Nu har vi påbörjat resan ner mot Los Angeles via vackra Highway 1.

Likes

Comments

Nu har vi spenderat två dagar i den helt fantastiska Nationalparken Yellowstone i Wyoming. Naturen här har verkligen varit helt otrolig. Första dagen besökte vi en gejser som hette Old Faithful. Den hette så eftersom den sprutade upp massa vatten ganska regelbundet. Så vi var där och kollade när den sprutade. Den sprutade faktiskt ganska högt så det var roligt att se. Sedan åkte vi vidare mot Grand Prismatic Spring. Det var en av många coola varma källor som fanns i parken. Vattnet var så varmt så att det kokade och bakterier gjorde så att källorna fick helt otroliga färger. Dag två åkte vi till The Grand Canyon of Yellowstone. Det var lite liknade natur som vid Grand Canyon men självklart lite mindre. Det fanns även fina vattenfall, så vi stannade på några utsiktsplatser och njöt. Sedan gick färden vidare mot Tower-Roosevelt. Här hade vi bokat ridning. Så vi gav oss tillsammans med ett par riktiga cowboys ut på en ridtur. Riktigt roligt och vi fick se en annan sida av parken. Tror vi alla kände oss som riktigs cowboys uppe på våra hästar. Sista stoppet i parken blev Mammoth Hot Springs. Detta var också varma källor som hade fina färger på grund av bakterier. Men dessa hade formas på ett helt annat sätt, nästan som trappsteg och var jättefina att kolla på. Som om inte allt detta var nog så fick vi uppleva många väldigt coola djurupplevelser i parken. Första dagen var vi ca 15 meter ifrån en fullvuxen bisonoxe. Helt otroligt hur stor den var, vi var lite skakis efteråt även om han såg snäll ut. Senare under dagen körde vi förbi en hel flock med Bisonoxar, vilket också var väldigt häftigt. När vi var ute och red dagen efter red vi också förbi fyra stycken, också en cool känsla. Dag två fick vi också se en Grizzlybjörn unge. Helt otroligt! Fortfarande helt uppjagade över att vi sett den lilla björnen träffar vi senare på en fullvuxen Svartbjörn. Vi som inte trodde vi skulle få sen en enda björn fick se två. Vi stötte även på Elks (typ en stor hjort), Coyotes (typ en blandning av räv och varg), örnar och jordekorrar. Yellowstone har verkligen inte gjort oss besvikna och jag tror det blev en stor favorit för många under denna resa. Men nu väntar nys roliga upplevelser och nästa stopp är Seattle.

Likes

Comments

I tisdags var vi vid Mount Rushmoore och kollade på presidenterna i berget. Det var väldigt roligt att se eftersom man sett det så många gånger på bild och i film. Det är verkligen imponerande hur de lyckats få till ansiktena så bra och dom kändes större i verkligheten. Vi gick även en liten vandringsstig som hette Presidential Trail. Då hamnade man under ansiktena så det var coolt att se också. Sedan åkte vi vidare mot Devils Tower som är ett av USAs Nationalmonument, en enorm klippa. Ingen vet riktigt hur Klippan har hamnat där och det fanns många intressanta teorier.

Likes

Comments

Vi har haft några dagar med mycket husbilskörande och väldigt dålig täckning så därför ligger vi lite efter i blogguppdaterandet. I lördags var vi iallafall och besökte Chicago. Det var en helt fantastisk stad och vi hade fint väder hela dagen. Vi började dagen med att besöka Shed Aquarium som ska vara ett av världens största inomhusakvarium. Vi fick se en delfinshow, massa fiskar, ödlor, ormar, alligatorer, valar, pingviner och sjölejon. Det var väldigt roligt. Efter akvariet gick vi genom staden och bort till Willis tower, som är Nordamerikas högsta byggnad och som länge var världens högsta byggnad. Vi åkte upp till 103:e våningen och fick en fantastisk utsikt över staden. Sedan gick vi ut på en av de glasbalkonger som fanns där uppe. Då kände man verkligen hur högt upp vi var. Efter besöket i tornet gick vi vidare mot Navy Pier, en fin pir där vi fick jättefin utsikt mot staden på kvällen. På vägen mot piren gick vi igenom Millenium Park där vi såg den stora stålbönan som finns där. Det blev en väldigt lyckad dag i Chicago. Nu är vi påväg mot Mount Rushmoore som blir vårt nästa stopp. Landskapet har förändrats ganska mycket nu och det har blivit mycket mer öppna slätter och mer "cowboyaktigt". Det är väldigt fint.

Likes

Comments

Oavsett om vi befinner oss i Sverige eller utomlands så är vi fortfarande svenskar och midsommar måste självfallet firas! I tisdags var vi på Ikea utanför Baltimore, Maryland, för att äta lunch och passade då samtidigt på att handla lite i deras matbutik, som svenska köttbullar och sill. I fredags, på självs midsommarafton, checkade vi in på en camping i delstaten Indiana redan kl 14, badade i deras pool och förberedde inför kvällen. Vi lyckades ha en riktigt traditionsenlig midsommar med sill och potatis, jordgubbar, snaps och midsommarstång (om än en liten en). Vädret var fantastiskt fint och vi kunde sitta ute hela kvällen, omgivna av eldflugor och kaniner.

Likes

Comments

Från Washington fortsatte vi norrut och in i delstaten New York med siktet inställt på Niagarafallen! Vi kom fram på eftermiddagen i onsdags och efter en sen lunch gick fem av oss för att kolla in vattenfallen. Alva och Andreas var, som en del bloggföljare kanske vet, här veckan innan vi andra anlände till USA, så de stannade vid husbilen och tog det lugnt.

Vi besökte alltså fallen från den amerikanska sidan och fick se dem från ovanifrån, vilket var kul. Vi åkte även precis som de andra gjorde båten 'Maid of the Mist' - det närmaste man fysiskt kan komma fallen. Det var riktigt mäktigt och blött! Vi fick höra att kanadensarna skulle skjuta fyrverkerier på kvällen så efter middagen gick vi tillbaka för att se fallen upplysta i mörkret och kolla på fyrverkerierna!

Inatt har vi sovit på en rest area i Ohio. Det har varit två riktiga regnoväder senaste dygnet så det mesta vi sett av staten är tyvärr mörka moln och regn. Just nu är vi på väg till en camping i Indiana där vi ska fira midsommar ikväll. Vi hoppas på fint väder, men samtidigt är det ju också tradition med regn på midsommar, så vi får se helt enkelt. 

Likes

Comments

Igår spenderade vi hela dagen i Washington D.C. Det gick en shuttlebuss från vår camping kl.9.00 på morgonen så vi var inne i stan strax innan 10. Det första vi såg var The Capitol Building. Så där passade vi på att ta lite kort. Efter det gick vi skilda vägar. Andreas och jag (Alva) hade bokat en Duck tour. Det är alltså en buss som går runt i staden men som också kan köra i vattnet. Så vi fick en tur över alla intressanta platser i Washington + att vi fick åka en tur i floden och då fick en väldigt fin vy över staden. En väldigt rolig tur. De andra valde att upptäcka staden via fot, vilket säkert var minst lika fint. Vi har under dagen besökt olika intressanta museum, sett vita huset, hälsat på Abraham Lincoln och mycket mer. På slutet av dagen blev det ett väldigt åskoväder men det var bara jag och Andreas som lyckades hamna mitt i det medans de andra timade det lite bättre och var inomhus under den stunden. Vi var iallafall väldigt blöta när vi kl 5 blev upphämtade av vår shuttle igen och åkte tillbaka till campingen. Idag är det köra husbil som gäller. Vi är påväg mot Niagarafallen som är nästa stopp på resan.

Likes

Comments