Hej, vill du låna ut några sandlådor till mig?

Nej skoja, we're back, vi är snyggare, rikare och ohälsosammare, skål. Hoppas eran jul var bra, vår var det. TTYL (L)

Likes

Comments

Djur finns inte till för att underhålla oss människor, djuren har rätt till sitt egna liv. Vi människor måste tänka på det. Vi kan inte åka till vildmarken och fånga in dessa underbara varelser för att sedan träna upp dem till att göra konster.

De bilder jag har lagt in kommer från olika cirkusar i världen. Tycker ni inte att det ser konstigt ut att en elefant sitter på en stol, eller att tigern hoppar genom en ring. Dessa saker är inte ett naturligt beteende bland djur.

Denna videon är från 2008 och är inspelad i USA. Jag skulle uppskatta ifall ni skulle kunna ägna dessa minuter av ert liv till att titta på den. Det som ni ser är vardag för de flesta cirkusdjuren.

Djuren i videon som ni ser lever under fruktansvärda förhållanden. Man kan inte flytta ett djur från den miljön som det är anpassade efter till en bur på bara några kvadratmetrar. Man kan inte flytta djur från deras naturliga klimat till en plats där djuren inte kan skydda sig från varken sol eller värme. Som ni ser i videon har människor tagit isbjörnar. Isbjörnars naturliga miljö är som ni alla vet inte en varm och solig grusyta. Ett lejon lever på stora öppna ytor, på stora savanner. Inte i en betongbur. Dessa djur tas ifrån allt de vet. Deras insikter att jaga, märka revir och överleva, allt sånt försvinner inne i burarna. En tiger som i vanliga fall jagar sin föda tappar helt den insikten. Det vi gör är alltså att förstöra djuren, inte bara fysiskt, utan även psykiskt. Vi tar bort det som gör djuren till djur.

Djuren på cirkusar bor i burar, de fraktas i burar, när det inte är föreställningar sitter de i sina trånga burar.


Denna videon visar hur djuren förändras. Elefanten som de pratar om skulle normalt inte stampa ihjäl en person. Videon visar på hur vi förstör djur. De stackars djuren blir inte tränade, de blir tvingade till att göra saker. Om de inte lyder tränaren blir de slagna, antigen med en käpp eller något som skadar djuren ännu mer.

Personerna som kallar sig själva för tränare inser inte att det inte är naturligt för en tiger att hoppa i genom en ring som brinner. Framförallt kattdjur är oerhört rädda för eld och det ligger inte alls i deras natur att vistas kring eld. Men eftersom deras naturliga insikter försvinner så vet det inget annat, och inte nog med det så har de inget annat val. Om djuren inte lyder tränaren blir de slagna.

Om ni klickar på bilden kommer ni till en sida där det står lite saker om cirkusdjur.

Det står bland annat att det förekommer attacker mot åskådare där av vissa fall blivit allvarligt skadade. Cirkus världen är inte bara fruktansvärt mot djur utan kan även bli farligt för publiken. Detta är ytterliga en anledning till att förbjuda djur på cirkusar.

Varför vill man gå på cirkus, om man vet hur det ser bakom scenen?

För de människorna som blir underhållna av att titta på en elefant som står på bakbenen eller målar, de vet nog inte hela konceptet. Om fler personer skulle bli upplysta med hur det ligger till, skulle allt fler tacka nej till cirkusdjur.

Cirkusar i sig är en rolig grej, om man skippar djuren!!

http://www.djurensratt.se/intepacirkus/namninsamling

Jag har skrivit under, gör det ni med!

Likes

Comments

hej, jag och lilia ska ha en födelsedagsfest, ni har chans att vinna vip-biljetter.

för att va med i tävlingen ska ni

1. lägga till oss på snap: frodinw&lilypiie

2. kommentera på bloggen varför ni ska vinna

3. köp en present.


lycka till <3

Likes

Comments

Likes

Comments

hej igen mina kära vänner, saknar er så mycket. vi ber så hemskt mycket om ursäkt för att vi inte har bloggat på flera månader, ändå är det människor som kollar här. älskar er för alltid <3

​sitter med bae julia 

oxox gossip gurl

Likes

Comments

hej det var väldigt längesen vi skrev här på bloggen. har ni det bra? k gött


hejdå ​

Likes

Comments

här är en video som jag och ALEXANDRA spelade in för någon vecka sen, kunde inte ladda upp skiten då pga denna bloggportal men nu verkar det gå <3 ty nouw


btw vrf heter nouw och inte nattstad längre, fett fult :/ ​

Likes

Comments