Nordhavn

ByrumByrum, Byplanlægning, Byudvikling, Byvandring, København

Nordhavn er fremtidens bæredygtige bydel i København, og her handler det ikke kun om at være miljøbevidst og bruge bæredygtige løsninger. Det handler også om at skabe en levende by, der er præget af værdiskabelse og social diversitet.

Nordhavn skal være forgangsbydel for bæredygtige løsningen i byggestil og social diversitet. Det skal være en bydel hvor det er rart at opholde sig både fysisk og psykisk. Der er lagt vægt på at bydelen skal være klimavenlig, hvilket er så vigtigt i disse #klima tider. Klimaet svækkes for hver dag der går og det er vigtigt vi alle tager stilling til hvordan vi med små steps kan hjælpe til en bedre fremtid for vores børn og unge. Derfor er #climatechanges et ord på alles læber og vi forsøger allesammen at blive en smule #klimatosse. Det kan dog være svært at navigere rundt i hvor- og hvor meget det rent faktisk hjælper. Men et er sikkert, det skader i hvert fald ikke st tænke sig om og tænke på klimaet.

For at vende tilbage til Nordhavn, så er det en klimavenlig bæredygtig bydel placeret ved øresund i forlængelse af #østerbro. Bygningerne der bygges anvendes bæredygtige eller #genbrugsmaterialer fra andre byggerier og skaber derved en anderledes og helt unik bydel med et spændende byrum, hvor der er plads til alle. By og havn der står for projektet har lagt stor vægt på den sociale bæredygtighed, der betyder hvordan mennesker lever og omgås hinanden og skaber relationer med hinanden i byrummet. Det er tænkt ind at der skal være opholdspladser rundt omkring mellem bygningerne. Som arkitekt #jangehl skriver om og har undersøgt gennem mange år om folks interaktion med hinanden mellem husene.

I Nordhavn er denne tankegang ført helt ud i livet. Her er både byggerier og infrastruktur tænkt med bæredygtighed for øje, og infrastrukturen er på forhånd lavet som en naturlig åre, der skal gøre det muligt at komme hurtigt og miljøvenligt frem, uanset om man er på cykel eller med metro.

Jeg har selv opholdt mig i Nordhavnen mange gange efterhånden og hver gang jeg kommer derud er det sket noget nyt. Det positive er, at jeg kan se at byrummene bliver anvendt, især langs havnebassinet ved sandkaj og i #århusgade hvor flere butikker åbner. Ligeså er der et fint udvalg af cafeer og restauranter på Gøteborg plads samt flere supermarkeder. Der sker noget hele tiden og byrummet tager en ny udvikling for hver gang jeg kommer derud.
Jeg vil på det varmeste anbefale at kigge derud og gå på opdagelse.

Synes godt om

Kommentarer