Pasta arrabbiata med mozzarellakrĂ€m đŸ€

Det hĂ€r receptet Ă€r för gott och föööör enkelt för att inte dela med sig av 😍 Hittade det hĂ€r men har gjort lite Ă€ndringar utefter hur jag tycker det blir godast: https://mittkok.expressen.se/recept/pasta-arrabbiata-med-mozzarellakram/

Skriver pÄ mobilen sÄ ber om ursÀkt i förvÀg om formatet blir lite off.

Denna pasta har verkligen blivit en go to-rĂ€tt hĂ€r hemma pga att den Ă€r sjukt enkel, god och perfekt om du fĂ„r gĂ€ster dĂ„ bĂ„de mozzarellakrĂ€men och tomatsĂ„sen kan preppas i förvĂ€g (jag kokar alltid sĂ„sen minst en timme. Ju lĂ€ngre tid desto mer djup i smaken = desto godare 😍)

Du behöver det hÀr för 4 portioner (jag gör alltid dubbel sats):

TomatsÄsen:
- 7-10 soltorkade tomater i olja, finhackade (anvÀnd göra soltorkade körsbÀrstomater, de Àr suuupergoda. Funkar sÄklart med vanliga ocksÄ)
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1/2 tsk chiliflakes
- 1 förpackning finkrossade tomater å 400 g
- 1 nypa strösocker
- NĂ„gon tesked torkad oregano
- 1 tsk balsamvinÀger
- 1-2 msk pastavatten
- olivolja, till stekning

MozzarellakrÀm:
- 2 mozzarellabollar Ă  125 g
- 2 msk grÀdde, t ex havregrÀdde eller vispgrÀdde
- Nymalen svartpeppar
- Flingsalt
- 2 msk olivolja

Tillbehör:
- Spaghetti eller linguine
- FĂ€rsk basilika

Gör sÄhÀr:

1. Stek soltorkad tomat, vitlök och chiliflakes pÄ medelvÀrme i nÄgon minut (man vill inte brÀnna vitlöken) i rikligt med olja i en kastrull.
2. VÀnd i övriga ingredienser och lÄt smÄkoka i minst en timme, gÀrna flera. Smaka av med salt och peppar.
3. Gör mozzarellakrÀm: mixa mozzarellabollarna med grÀdde, flingsalt, peppar och en skvÀtt olivolja tills du fÄtt önskad konsistens. HÀll upp i en skÄl och toppa med resten av oljan, malen svartpeppar och flingsalt. Dekorera med lite basilika. (MozzarellakrÀmen kan du förvara i kylen till servering)
4. NÀr du kÀnner dig nöjd med tomatsÄsen, koka pastan enligt anvisningarna pÄ förpackningen. Spara en skvÀtt av pastavattnet.
5. VÀnd i den kokta pasta i sÄsen (pastan fÄr gÀrna vara liiite för hÄrd dÄ den fortsÀtter mjukna i sÄsen) med lite pastavatten, rör runt tills allt Àr vÀl blandat.

Servera pastan med en stor klick mozzarellakrÀm och toppa med svartpeppar, olivolja, flingsalt, eventuellt extra chiliflakes och nÄgra basilikablad.

MozzarellakrĂ€men frĂ„n heaven â˜đŸ»đŸ€©

Hoppas att ni gillar det!

Kram
Julia (@unwindbyjulia pÄ instagram. Tagga gÀrna mig om ni provar!)

Gillar

Kommentarer