Matig sallad med sötpotatis och rostade pumpakärnor!

Mat

Nu på sommaren älskar jag att slänga ihop olika sallader. Det är enkelt, gott, nyttigt och går dessutom att variera i oändlighet. Häromdagen slängde jag ihop denna sallad till lunch, blev ett litet hopplock av vad vi hade hemma. Blev supergod så tänkte dela med mig av "receptet" (inte så mycket recept egentligen då det är mest att hacka och blanda grejer ;)) Perfekt när man mellanlandar en dag hemma på semestern för tvätt och ompackning mellan två resor :)

Sommarsallad med sötpotatis, fetaost och rostade pumpakärnor (för två hungriga personer. Vi fick en liten matlåda över också)


Du behöver:

  • ½ påse machesallad
  • Bulgur (1 portion)
  • 1 morot
  • Några körsbärstomater
  • 1 sötpotatis
  • 1 avokado
  • ½ paket fetaost
  • 1 persika
  • Pumpakärnor
  • Olivolja, havssalt och citron
  • Srirachamayo eller annan valfri sås


Gör såhär:

Lägg upp machesallad och moroten som du hyvlat med en potatisskalare på ett stort fat.

Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen, kyl ner och strö över salladen.

Skär sötpotatisen i små tärningar och rosta i ugnen (200 grader, ca. 20 min) med olivolja och havssalt på. Låt svalna något innan du lägger dem på salladen.

Rosta pumpakärnorna i stekpanna i lite olivolja och havssalt tills de får en gyllenbrun yta.

Skiva upp körsbärstomat, avokado och persika. Smula fetaosten och blanda samman allt på fatet. Toppa med pumpakärnorna.

Ringla över olivolja, lite citronsaft och havssalt. Vi hade ingen dressing till (förutom lite srirachamayo som jag har på typ allt), men kan tänka mig att det är jättegott med hummus eller en citronyoghurtsås till! 😊

E N J O Y!

Stor kram, J (@unwindbyjulia)

  • Mat

Gillar

Kommentarer