Ljummen sallad med grönkål och butternut squash :)

Mat

Godkväll godingar!

Befinner mig just nu i Sthlm där jag spenderat hela helgen! Överraskningsfest för Maximilian som fyllde 30, reunion med gamla jobbgänget och massa häng med fina vänner <3 Åååh vad jag saknar alla mina finisar här uppe!

Igår lagade jag middag till Emma och André som hade slitit på IKEA hela dagen. Blev såå gott så tänkte dela med mig av receptet. Jag älskar sallader, men nu när vi går mot kallare tider är jag oftast inte så sugen på att äta kall mat. Jag brukar därför göra sallader där jag blandar kalla och varma ingredienser så att det blir en ljummen härlig blandning :)

Ljummen höstsallad med grönkål och butternut squash

Du behöver (4 port):

- ca. 150 gram grönkål

- Olivolja

- Citron

- 1 pkt körsbärstomater

- 2 avokado

- 1/2 butternut squash (vad heter det på svenska!?)

- 2-3 portioner bulgur

- 1 tärning grönsaksbuljong

- 1/2 påse sötmandel (jag gjorde en hel påse för att ha resten som snacks :P)

- 1 pkt fetaost

- 1 burk creme fraiche

- Lime

- Vitlök

- Salt

- Peppar

Gör såhär:

Skala och hacka pumpan i tärningar. Lägg på plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och salta ganska rikligt. In i ugnen på 200 grader ca. 15 minuter (jag gillar när den fortfarande har kvar lite tuggmotstånd).

Koka bulgur (eller quinoa eller liknande) enligt anvisningarna på förpackningen, tillsammans med en tärning grönsaksbuljong och salt.

Massera grönkålen med olivolja och citron (trust me - it makes all the difference ;)) Strö över flingsalt.

Skålla sötmandeln (lägg den i kokande vatten några minuter) och skala den sedan (eller köp färdigskalad). Om du köpt färdigskalad, blöt mandeln litegrann innan du saltar rikligt och rostar i ugnen, 200 grader i ca. 10-15 minuter (tills den är gyllenbrun).

Hacka tomaterna och avokadon.

Blanda ihop alla ingredienser på ett stort uppläggningsfat. Smula över fetaost och toppa med de rostade mandlarna. Strö över lite flingsalt. 

Gör en sås på en burk creme fraiche, lite pressad lime + zest av lime, en halv klyfta vitlök, salt, peppar och en skvätt olivolja. 

E N J O Y!

Hoppas ni tycker om det <3

Kram // J (@unwindbyjulia)

  • Mat

Gillar

Kommentarer