Yogaklasserna på Cal Reiet

På mina jobbdagar höll jag två yogaklasser om dagen, en 75-minutersklass på morgonen och en 60-minutersklass på kvällen. Alternerade mellan Vinyasa flow och Ashtanga med props och modifikationer. Jag är främst Vinyasalärare men praktiserar mycket Ashtanga själv, tycker det är härligt med variationen :). (Ett inlägg om olika yogaformer och varför jag inte tycker att det är så viktigt att sätta etikett på allting kommer upp en annan dag).

Deltagarnas yogaerfarenhet varierade väldigt mycket. En del testade yoga för allra första gången och någon hade yogat i över 25 år. En utmaning är då såklart att lägga klassen på en lagom nivå som passar alla, så att varje individ känner att de får ut någonting. Det är också det jag tycker är roligt och utmanande! Jag försöker alltid hitta alternativ och variationer i olika svårighetsgrad så att deltagarna kan anpassa sin yoga efter erfarenhet och dagsform.

En kille som testade yoga för första gången kom fram till mig efter klassen och sa att han verkligen gillade det. Han dök upp på yogan morgonen efter också. Att kunna inspirera någon att börja tycka om yoga är verkligen så häftigt och något jag hoppas kunna uppnå om och om igen. Mitt mål med mina klasser är att deltagarna ska lämna med en lite lättare känsla i bröstet än när de kom dit. För mig kan en yogaklass verkligen förändra hela mitt humör och göra min dag så mycket bättre, DET hoppas jag kunna förmedla till andra <3. Att kunna påverka, att göra någon glad, att vända någons humör - det vill jag uppnå både på och utanför yogamattan.

Nästa gång du möter en främling på gatan, testa att le mot personen, eller säg hej. Vem vet, du kanske gör någons dag :) Kram!

Gillar

Kommentarer

Cal Reiet, Santanyí, Mallorca

Yoga

Jag och min pojkvän är precis hemkomna från Mallorca där vi har spenderat två veckor i den lilla staden Santanyí på sydöstra delen av ön. Santanyí och dess omgivningar är verkligen såå mysigt, tänkte skriva ett separat inlägg med lite Mallis-tips en annan dag :)

Jag har jobbat som gästyogalärare på fantastiska Cal Reiet Holistic Retreat som ni ser på bilderna ovan. Cal Reiet ägs av Henning och Petra Bensland som verkligen har lyckats skapat en oas i den lilla autentiska Mallorkinska staden i sydöst. När man svänger in på den smala grusvägen på Carrer de Cal Reiet nummer 80 tornar den mäktiga byggnaden upp sig mitt bland åkrarna i det karga landskapet. Där har de skapat ett holistiskt retreat/hotell med utrymme att stanna upp, hitta inspiration, glädje och harmoni. Ett ställe att ladda batterierna genom yoga, meditation, massage och andra typer av behandlingar, suuupergod vegetarisk/vegansk mat eller genom en dagstur till någon av de magiska stränderna som ligger bara 10-15 minuter därifrån med bil.

Mellan yogaklasserna (höll en klass på morgonen och en på kvällen) hjälpte jag till i restaurangen. Dessa två bilder ovan är utsikten från poolbaren. Man har ju haft sämre vyer från sin arbetsplats ;)

Cal Reiet sett från poolen/baksidan av byggnaden. På nedre plan och på sidorna bakom palmerna finns sittplatser där man kan avnjuta den ekologiska, till stora delar egenodlade, vegetariska/veganska frukosten/brunchen/lunchen/middagen.

TACK alla på Cal Reiet för två fantastiska veckor! Ni kanske undrar hur man tänker när man väljer att åka iväg och jobba två av sina fyra semesterveckor. Om man får tillbringa tiden på detta fantastiska ställe och jobba med sin passion, så är valet inte alls svårt faktiskt. Jag har fått så mycket energi från dessa veckor, kan inte tänka mig någon bättre inledning på semestern! Tack Lotta för att du tipsade mig om detta magiska ställe :)

Kika in igen senare idag, då tänkte jag berätta mer om yogaklasserna och vad jag hoppas kunna förmedla med min yoga <3

Stor kram!

  • Yoga
  • Nära Lilla Essingen, Kungsholmen, Stockholm

Gillar

Kommentarer

Välkommen till min oas!

Tankar

Tanken om att starta en blogg har funnits med mig länge. En längtan om att dela med mig av det jag brinner för, att få vara kreativ och att få skriva. Men med denna tanke följer också en hel del andra tankar. Kommer jag att vara tillräckligt inspirerande? Måste jag skriva ett inlägg om dagen nu? Vad ska folk tycka? Kommer folk att ha massa åsikter om mig nu? Förmodligen ja! Men jag kommer alltid tillbaka till att det inte spelar någon roll. Om vi går runt hela livet och fokuserar på vad andra tycker så blir det till slut ganska jobbigt. Jag vill skapa en glädjefylld och prestationslös plats utan några måsten. Krav och måsten finns i överflöd på alldeles för många platser i vår vardag ändå.

Min blogg kommer handla om vad yogan betyder för mig och hur den har förändrat mitt liv. Kanske kan yogan också komma att betyda något för dig (om den inte redan gör det). Jag vill dela med mig på ett enkelt och tillgängligt sätt, för enligt mig är yogan till för alla och det handlar inte bara om de fysiska positionerna (asanas). Yogan är så mycket mer.

Ett och annat recept, skriverier om livet, träning och annat jag tycker om kommer också att smyga sig in :)

VÄLKOMMEN hit!

Gillar

Kommentarer