Pasta arrabbiata med mozzarellakräm 🤍

Det här receptet är för gott och föööör enkelt för att inte dela med sig av 😍 Hittade det här men har gjort lite ändringar utefter hur jag tycker det blir godast: https://mittkok.expressen.se/recept/pasta-arrabbiata-med-mozzarellakram/

Skriver på mobilen så ber om ursäkt i förväg om formatet blir lite off.

Denna pasta har verkligen blivit en go to-rätt här hemma pga att den är sjukt enkel, god och perfekt om du får gäster då både mozzarellakrämen och tomatsåsen kan preppas i förväg (jag kokar alltid såsen minst en timme. Ju längre tid desto mer djup i smaken = desto godare 😍)

Du behöver det här för 4 portioner (jag gör alltid dubbel sats):

Tomatsåsen:
- 7-10 soltorkade tomater i olja, finhackade (använd göra soltorkade körsbärstomater, de är suuupergoda. Funkar såklart med vanliga också)
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1/2 tsk chiliflakes
- 1 förpackning finkrossade tomater á 400 g
- 1 nypa strösocker
- Någon tesked torkad oregano
- 1 tsk balsamvinäger
- 1-2 msk pastavatten
- olivolja, till stekning

Mozzarellakräm:
- 2 mozzarellabollar à 125 g
- 2 msk grädde, t ex havregrädde eller vispgrädde
- Nymalen svartpeppar
- Flingsalt
- 2 msk olivolja

Tillbehör:
- Spaghetti eller linguine
- Färsk basilika

Gör såhär:

1. Stek soltorkad tomat, vitlök och chiliflakes på medelvärme i någon minut (man vill inte bränna vitlöken) i rikligt med olja i en kastrull.
2. Vänd i övriga ingredienser och låt småkoka i minst en timme, gärna flera. Smaka av med salt och peppar.
3. Gör mozzarellakräm: mixa mozzarellabollarna med grädde, flingsalt, peppar och en skvätt olivolja tills du fått önskad konsistens. Häll upp i en skål och toppa med resten av oljan, malen svartpeppar och flingsalt. Dekorera med lite basilika. (Mozzarellakrämen kan du förvara i kylen till servering)
4. När du känner dig nöjd med tomatsåsen, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara en skvätt av pastavattnet.
5. Vänd i den kokta pasta i såsen (pastan får gärna vara liiite för hård då den fortsätter mjukna i såsen) med lite pastavatten, rör runt tills allt är väl blandat.

Servera pastan med en stor klick mozzarellakräm och toppa med svartpeppar, olivolja, flingsalt, eventuellt extra chiliflakes och några basilikablad.

Mozzarellakrämen från heaven ☝🏻🤩

Hoppas att ni gillar det!

Kram
Julia (@unwindbyjulia på instagram. Tagga gärna mig om ni provar!)

Gillar

Kommentarer

Gravidyoga på instagram <3

Yoga

Ville bara kika in lite snabbt och tipsa alla preggosar om mitt gravidyogaflöde som jag lagt upp på IGTV på min instagram - @unwindbyjulia :)

Det är ett lugnt flöde där vi börjar med andningsövningar (pranayama), följt av ett sittande och stående flöde, för att sedan landa tillbaka in i andetaget och knyta an till din bebis <3 Klassen passar genom hela graviditeten! Hör gärna av dig om du undrar över någonting eller har feedback och tipsa gärna dina preggokompisar :)

KRAM! J

  • Yoga

Gillar

Kommentarer

Linsgryta med kokosmjölk, ingefära och lime

Mat

Hej alla fina!

Häromdagen la jag upp en story på instagram med en bild på en linsgryta jag hade lagat. Fick så många frågor om receptet, så tänkte att jag skulle lägga ut det här :) Blir alltid så sugen på grytor med ris när hösten börjar komma. Så mysigt med en värmande gryta, lite tända ljus och någon mysig serie på tv <3 Jag gör alltid myyyycket gryta när jag väl lagar, perfekt att ha som matlådor veckan som kommer eller frysa in och ta upp vid ett senare tillfälle!

Värmande linsgryta med kokosmjölk, ingefära och lime (8 port)

Du behöver:

8 port ris
4 dl torkade röda linser
2st gul lök
3 msk riven färsk ingefära
3 tsk sambal oelek
2 msk olja
4 vitlöksklyftor
2 tsk currykrydda
2 tsk röd currypasta
4 tsk tomatpuré
10 dl grönsaksbuljong (jag använde två msk av kung markattas grönsaksbuljong i pulverformat + 10 dl vatten)
750 ml kokosmjölk
1 blomkålshuvud
500 g körsbärstomater
2 lime
salt och peppar
100 g babyspenat
2 dl cashewnötter

Gör såhär:

Koka riset enligt instruktionen på förpackningen

Skölj linserna och låt dem rinna av

Skala och hacka den gula löken, skala och riv ingefäran

Fräs den gula löken och sambal oelek i olja i en stor kastrull. Lägg i currypastan, pressa i vitlök och häll i currykrydda, ingefära, och tomatpuré. Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk. Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter under lock (kolla koktiden på de linser du använder, de ska koka med ytterligare ca 10 minuter efter att blomkålen lagts i. Koktiden blir ofta något längre än vad som står på förpackningen när man inte kokar linserna i vatten utan direkt i själva kokosmjölkgrytan som här).

Skär blomkålen i små bitar. Lägg ner dem i kastrullen och koka ytterligare ca 10 minuter.

Skär tomaterna i halvor och limen i klyftor.

Smaka av med salt och peppar och vänd ner babyspenaten och tomaterna.

Servera linscurryn med ris, cashewnötter (köp gärna naturella och rosta i torr stekpanna med lite salt. Annars funkar färdigrostade också fint) och limeklyftor.

Bon appetit! Hoppas ni gillar det <3

KRAM!

  • Mat

Gillar

Kommentarer