Header

Asså shit vilken vinter vi har fått! Jag verkligen älskar hur naturen ser ut just nu! Dock så skulle jag gärna vilja titta på den på avstånd haha. Det är alldeles för kallt för min smak, speciellt då mitt element inte vill värma upp ordentligt så är omkring 12 grader inne hos mig så blir aldrig riktigt varm och då blir det såklart även kallare när jag kommer ut. Har ju massa filtar och täcken och levande ljus så blir rätt mysigt ändå, perfekt ligga inne och mysa väder. Ja jag vet, jag är en sån som klagar om det är för lite snö och för varmt men även när det är för mycket och kallt. Typiskt svenskt kanske?

Önksar det kunde vara såhär fint även i helgen så man kan gå på promenad och ta massa fina bilder. Då får det gärna inte vara under -15 grader, vill ju kunna njuta och inte frysa. Något jag har lyckats njuta av är en natts sömn. Äntligen har jag kunnat få sova någorlunda bra, vet inte vad det beror på men fick verkligen en härlig natt. Tackar nog Andreas för det, blev så glad när jag var hos honom igår och vi bara låg och mös och pussade på varandra. Det var verkligen så skönt och har verkligen saknat honom, mer än vad trodde faktiskt. Han är underbar och ska försöka klämma in lite tid för honom idag också!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är snart sista dagen på vecka 3 slut och vecka 4 börjar. Känns som att tiden går så himla fort men samtidigt har jag en känsla av att vi borde kommit längre än bara tre veckor in på 2018? Jag har typ redan panik över gymnasiearbetet, balklänning och allt sånt men det har ju faktiskt bara gått 2 veckor av den här terminen så jag ska nog försöka att lugna ner mig lite.

Sov inga bra inatt heller så denna dagen har varit väldigt lugn och jag har mest kollat på serier eller läst material till mitt gymnasiearbete. Tycker det är så intressant det jag jobbar med att det bara är kul att läsa på och bli mer insatt. Jag bestämde mig även att stanna hemma hela kvällen istället för att åka till Andreas som jag brukar. Jag är bara så slut och less på typ allt att jag kände jag hellre stannade hemma och bara var själv. känner mig som en kass flickvän men tror ändå inte att han hade uppskattat en grinig Unni hemma hos sig. Vi ska ses imorgon istället och jag ska försöka vara så pigg och glad som det går. Imorgon är inte heller någon vanlig måndag utan imorn har jag och Andreas varit tillsammans i 1 och ett halvt år! Ännu en sak som har gått så jäkla snabbt fast det samtidigt känns som jag känt honom i evigheter? Han vet ju så himla mycket om mig att det känns som man inte kan lära känna en person på endast 2 år. Aja är så lycklig han kom in i mitt liv och det får jag väl tacka Elsa och Timmy för egentligen haha. Nu ska jag försöka ta mig till duschen och sedan göra i ordning lite fil och något och sova! Hoppas att vecka 4 kan bli en bra vecka!

Likes

Comments

Lördag och jag sov typ bort hela denna dagen också. Visst, Evelina blev kvar här rätt länge inatt men kan ändå inte riktigt förstå att jag sover så mycket som jag gör. Funderar på om jag kanske ska börja äta min sömnmedicin igen, samtidigt så är väl den till för att göra mig ännu mer trött(?) och det är ju inte direkt mitt problem haha. Ska nog köpa in lite vitaminer och annat och se om problemet är att jag har brist på något. Sedan vet jag väl också att min livsstil när det kommer till mat och träning inte är på topp men är fortfarande för lat för att ta tag i det problemet.

Har åtminstone blivit bättre på att uppdatera bloggen så något jag gör är positivt. Även fast att jag inte alltid skriver så "viktiga" saker så blir det ändå som att jag får utlopp för vissa av mina tankar. Jag kan reflektera över dagen och lite sånt, typ som när man skriver dagbok fast jag gör det offentligt. Har dock tappat det lite när det kommer till det jag skrivit om tidigare, att jag ska vara så ärlig som möjligt och inte visa upp det bra hela tiden. Misslyckas även med det i detta inlägg då alla de där bilderna inte alls representerar hur jag och min dag varit idag. Jag önskar att jag kunde skriva att jag faktiskt klätt på mig, gjort något speciellt och pluggat effektivt. Men i verkligheten satte jag på mig mjukiskläder för en timme sedan och innan det har jag legat i sängen med morgonrock. Mina finnar har blivit större och min hud hatar mig just nu. Har försökt pluggat men inte kommit någonstans. Så har min dag varit, ingen morgonträning och nyttig frukost och effektivt pluggande.

Likes

Comments

Nu är det den efterlängtade fredagen. Jag har inte alls varit fest sugen på senaste tiden så även fast att det idag är den omtalade Samhällsfesten så valde jag att stanna hemma. Slutade redan halv 10 och efter det pluggade jag lite innan jag mötte upp Evelina, åt lunch och snackade med henne. Jag har även hunnit vara med Andreas vilket var jätte mysigt nu när han varit borta och utomlands ett tag. Tyvärr på grund av hur jag är så sov jag typ hela eftermiddagen så Adde tyckte nog inte det var lika mysigt att jag kom som jag tyckte haha. Har även hunnit pluggat lite innan Evelina kom hit. Hon, jag och mamma kollade talang och har suttit och bara haft det lugnt och lätt, älskar när saker är lätt och inte så jäkla komplicerat. Älskar även sådana typiska fredags program som talang, idol och melodifestivalen. Inte för att själva programmen är så jätte bra utan mer för gemenskapen som kommer med det.

Fredagar med fest, alkohol och en massa vänner är super kul men en vanlig lugn hemma kväll är verkligen underskattat och helt underbart.

Idag fick även bli min vegetariska dag och lämnade även in, OCH var stolt över mitt HBTQ uppsatsen så har kommit en liten bit på min Januari lista!

Likes

Comments

Till att börja med vill jag inte höra några "du hade aldrig en ätströning på riktigt" "folk har det värre än dig sluta klaga" eller några andra sådana kommentarer. Det finns så många olika typer av ätstörningar och det finns alltid någon som har det värre. Skulle jag gå runt och tänka så skulle jag aldrig tagit den hjälp jag behöver. Detta inlägg är inte heller för att klaga eller få folk att tycka synd om mig. Det är inte synd om mig. Så nu när det är avklarat så ska jag berätta lite om hur min ätströning var och varför jag fick en.

För det första finns det många typer några är

 • Anaroxia nervosa
 • Bulimia nervosa
 • Hetsätningsströning
 • UNS

Det finna även fler än dessa men dom här är oftast de som folk har lite koll på. Inom dessa kategorier finns det sen olika grader och det kan se olika ut alla.

Jag blev aldrig inlagd men jag känner folk som blivit det, jag känner även folk som har ännu värre förhållande till mat än vad jag har. Idag så är jag ganska neutral, men min syn till mat och min kropp är fortfarande dålig och jag får ofta ångest om jag ser att jag gått upp några kilon över det jag själv valt till max vikt. i slutet av 2017 så gick jag ner över 10 kilo på alldeles för kort tid. Jag var ännu inte ohälsosamt smal och mitt BMI låg fortfarande på en helt okej siffra. Efter ytterligare ett tag så blev jag så smal att min psykolog blev orolig och fick säga åt mina föräldrar att det nu inte handlar om att få i mig nyttig mat utan att få i mig vad som helst. Ville jag äta godis fick jag mer än gärna äta godis och folk blev glada bara för att jag ville ha något. Jag svälte mig själv, skippade måltider, vägrade äta och klarade inte av när folk kollade på mig. Men jag var stolt, stolt över att vara smal för nu var jag fin, jag dög åt andra, trodde jag, men det fanns alltid någon som klagade.

Innan min ätströning började så var jag en sådan som hittade tröst i maten, när jag mådde dåligt så var det enkelt att äta och försöka dölja sorgerna i en full munn. Jag var aldrig överiktig men nära där på, ett tag. (Jag har sedan jag varit liten varit mullig, inte tjock men små mjuka love handels och fett på magen och lår.) När jag sedan lite längre in på 2017 började komma tillbaka och att äta lunch och middag inte var lika svårt längre så hade jag några månader då jag var hälsosam. Men sen så började jag pendla. Jag pendlade mellan att hetsäta tills jag gick över gränsen av vikten jag hade satt för mig själv för att sedan svälta mig själv tills jag var nere på "den rätta vikten" eller helst under den. Jag pendlade så mycket i vikt att jag ena veckan alltid kunde få höra "Oj vad smal du blivit" till att andra veckan höra "har du börjat gå upp i vikt?".

Oavsett om jag var smal eller mullig var det alltid något fel, jag fick lära mig att jag inte är perfekt och att jag aldrig kan bli perfekt för alla andra. Jag måste bara börja älska min kropp oavsett om mina armar är större än tjejen bredvid och min rumpa inte är lika perfekt som hon tjejen på instagram och lära mig att den som bryr sig mest är jag själv. Har man en vän eller pojkvän eller vad som helst som hela tiden ska påpeka hur du ser ut är det inte en vän, pojkvän eller någon annan som är värd att behålla.

Likes

Comments

I carry death in my left pocket. Sometimes I take it out and talk to it "Hello baby. How you doing? When are you coming for me? I'll be ready

Vad tycker ni om mina spanska skills? Använde google översätt. Men i alla fall jag tänkte göra inlägg två om mina tatueringar och detta blir då den näst största tatueringen som då sitter på mitt lår, vilket visas på bilden nedan. Denna tatuering är väldigt personlig för mig då jag kommit på texten själv och samt för att det är något jag har sagt och påmint mig själv om i de stunder som verkat mörkast. Texten lyder "Det är inte svagt att vilja dö, det är starkt att hålla sig vid liv" och det är just så jag känner och tänker de gånger jag tänker på att dö och ta livet av mig eller liknande. Så det är en personlig text men ändå väldigt fin och en påminnelse om vad jag gått igenom och vad jag förmodligen kommer gå igenom igen och komma ut ännu starkare.

Jag valde att sätta texten på låret för att det är ett ställa där jag oftast ser det när jag går och lägger mig, då jag behöver det som mest och för att jag är galen i lår tatueringar, tycker det är såå snyggt. Denna tatueringen gjorde mer ont än Iggy tatueringen men det var inte så farligt utan gick mer än väl att stå ut. Dock gjorde det lite extra ont ju längre in på innerlåret man kom då huden är tunnast där. Men helt klart värt det och detta är nog den jag anser som finast.

Likes

Comments

Hur kan du förvänta dig att folk ska vara ärlig emot dig om du inte ens kan vara ärlig emot dig själv ?

Jag har länge haft stora problem med att vara ärlig, inte på så sätt att jag går runt och ljuger men att jag inte vågar vara ärlig emot mig själv. Jag låter mig själv inte känna det jag känner och jag är rädd för att berätta för folk vad som egentligen står på. Jag har försökt att bli mer ärlig genom att öppna upp mig för personer om mina sjukdomar och mina känslor i stort men det finns fortfarande en spärr. Jag personligen tror att alla människor har hemligheter dom inte vågar berätta eller inte vill berätta. Men även att folk har hemligheter dom inte vågar erkänna för dom själva. Det kan vara små saker som att man egentligen inte gillar nagellacket man köpte utan man köpte det för att man vet att andra tycker det är snyggt eller större saker som att man har eller inte har känslor för någon, att man är gay, lesbisk eller kanske inte älskar en familjemedlem. Det viktigaste för mig är inte att dela med sig av hemligheterna eller känslorna men att man vågar erkänna för sig själv att man har dom.

Jag gick alldeles för länge och övertalade mig och andra att jag var förälskad i en kille som utåt var toppen och som verkligen brydde sig och tog hand om mig. Inåt var det inte så, visst jag skulle inte säga att han var en dålig människa (eller jo kanske till och med det) men han brydde sig mer om sig själv än mig. Jag vågade inte erkänna att för mig handlade det om att jag var rädd att aldrig bli älskad igen och för honom handlade allt omhändertagande om att ha makt och kunna känna att han kunde göra vad han ville med mig. Jag har ofta känslor kring andra som jag inte vågar erkänna för dom eller mig. Jag vet inte riktigt varför men jag tror det ligger i att jag har dåligt självförtroende och dålig självkänsla och en och annan besvikelse när man faktiskt har erkänt sina känslor eller tankar. Jag ska stärka mig själv och våga vara min egna människa utan att bry mig om allt runt omkring. Jag ska vara den starka underbara Unni jag vet att jag kan vara


Likes

Comments

My body is my journal and my tattoos are my story

Lovade i förra inlägget att skriva om mina tatueringar. Kommer jag ihåg rätt så skrev jag nog dock att jag skulle vänta tills att dom var helt läkta men kan inte låta bli att göra det redan nu haha. Jag kommer att göra ett inlägg för varje tatuering då jag inte vill göra inläggen så långa så jag hoppas det är okej med er. Hade tänkt börja med den minsta vilket är den som ni ser på bilden, såklart. Det står Iggy vilket då är min storebrors namn. Jag tycker det är jätte osmart av folk att tatuera in namn men när det är en familjemedlem så tycker jag att det är mer än okej.

Att jag kom på att skaffa denna tatueringen var faktiskt för att min brorsa sa en kväll när vi var på Max i stockholm att om jag tatuerade in hans namn så skulle jag få 2000 kr. Jag visste då och fortfarande att han inte är ett jätte fan av tatueringar och att det var med glimten i ögat. Men tänkarna kring att faktiskt göra det började snurra runt ändå och med tanke på min andra tatuering så tyckte jag inte att det var mer än rätt. Han är och kommer alltid vara en stor del av mitt liv och detta är för mig en kärleksförklaring till honom och hur jag visar min tacksamhet för att han finns!

Jag gjorde den här omgång två och jag personligen tyckte att det var den här som gjorde minst ont. Men eftersom att den sitter på sidan av handleden precis ovanför handledskulan så var det inte lika tunt skinn där som på de andra ställena. Avslutningsvis vill jag bara säga att jag är jätte nöjd och kunde inte blivit gladare över mitt beslut att tatuera in just .

Likes

Comments

Fick inspiration från en kompis att göra det så tänkte prova på. Dock så har jag tänkt att sätta upp mål för varje månad istället för hela året då jag måste ta ett steg i taget. Helst hade jag nog velat börja detta första februari men jag kommer helt glömma bort det om jag inte börjar nu på en gång.

Det är inte så länge kvar på denna månaden men har ändå lite små saker som jag vill bli klar med eller göra innan den är slut.

 • Ta riktigt bra hand om mina tatueringar och inte slarva
 • Visa Andreas hur mycket han betyder för mig, antingen genom en middag eller en kväll precis som han vill ha den
 • Skriva klart min HBTQ fördjupningen och faktiskt vara stolt och glad!
 • På börja fakta delen på gymnasiearbetet OCH lämna ut alla enkäter
 • Inflyttningsfest hos Emma och Calle, samt fira Emmas födelsedag
 • Gå på bio (?)
 • Äta vegetariskt minst en dag i veckan tills månadens slut

Likes

Comments

​En vän, någon som förstår, någon du inte alltid måste se eller alltid måste prata med, någon som bara finns där och lyssnar och vet vad du går igenom. Det är en vän för mig och det är vad du är.

Dagens titel fick bli Alida då det är henne jag spenderat de två senaste dagarna med. Känns som jag inte gjort något alls på ett tag men samtidigt har jag gjort så mycket. Igår så var jag hemma ifrån skolan då jag knappt sovit något på hela helgen eller natten till måndag så jag var helt slut. Men på eftermiddagen tog jag mig i alla fall iväg till Frösön och bokade tatuerings tid, tills idag. Hade tur och fick tid direkt och jag blev nervös men så himla glad och exalterad. Efter att jag hade bokat tiden så gick jag till Alida som bara bor några meter ifrån tatuerings studion. Vi satt och pratade och mös med Floyd i flera timmar. Det var så skönt och enkelt. Man behöver inte göra till sig eller hitta på något speciellt vilket jag älskar med henne. Hon vet och förstår om man måste boka av i sista minuten och det är inge fel med det. Åkte hem runt halv 6 och resten av kvällen satt jag i en fåtölj och försökte bli av med min, ursäkta språket, men jävla migrän. Alltid ska det vara något. 

Idag då? Jo jag tog mig i väg till skolan även fast att jag knappt sov något inatt heller. Det var demokrati dag på skolan idag så vi fick lyssna på lite sånt och sedan hade jag Engelska. Efter det var det bara att åka till tatuerings studion och börja. Alida var med mig vilket jag är grymt tacksam för. Hade inte klarat av det om jag var själv. Jag kommer nog göra ett eget inlägg med bilder och sånt sen istället för att göra det nu. Finare och roligare  för er att se tatueringarna när dom är läkta. Och ja det är flera, fyra stycken för att vara exakt. Men håll utkik så får ni se det sen! 

Likes

Comments