Wǒ hěn máng

Utsikten från min lägenhet är ju verkligen inte så tokig, eller vad säger du?

Efter denna veckan kan jag bara konstatera en sak: Wǒ hěn máng. Eller 我很忙 som det egentligen skrivs. I'm very busy, betyder det. Tiden bara flyger iväg och jag hinner verkligen inte med. Jag är så efter i mina studier och även med alla resplaner, och ja... allting haha. Förstår inte vart tiden tar vägen! Så här såg min vecka ut:

måndag var jag otroligt trött, så planen att ha en effektiv morgon med studerande gick inte så bra. På dagen åkte jag till Singapores största shoppingcenter med en vän för att göra en del välbehövlig shopping. Som jag skjutit upp allt för länge. Jag hittade det mesta av det nödvändiga, bland annat fyra par skor hehe (varav 2 var flipflops, men ändå). Försäljaren frågade om alla var till mig, och verkade ytterst fascinerad när jag svarade ja. Kvällens studieplaner gick inte heller så bra då jag istället pratade tre timmar med den där ena saknade bästisen. Minst lika viktigt som studierna dock!

Tisdagen hade jag inte råd att vara morgontrött för då bar det av till Southern ridges med en annan vän. Innan det lyckades jag dock förstöra mitt ena kameraobjektiv... Southern ridges är en 10 kilometers promenad genom parker och över broar. Så underbar utsikt! Det började regna efter att vi gått en stund, och trots att jag hade paraplyet i väskan lät jag det stanna där. Så härligt och befriande! Vi avslutade med lunch och besök till några affärer, och begav oss sedan hemåt för att studera. På kvällen deltog jag i Explorasia - en presentation av resedestinationer i närheten av Singapore, och genast därifrån gick jag till en dansföreställning - How to be alone. Gratis såklart, för jag studerar vid världens bästa campus för tillfället. Otroligt inspirerande och relaterbart!

onsdagar hinner jag inte mycket annat än studera, då jag har skola från 12 till 18. På kvällen hände mycket igen, men jag var tvungen att tvinga mig själv tacka nej till allting. Istället tog jag en lugn kväll med ett samtal till den där andra saknade bästisen.

torsdag studerade jag, hade kinesiska från 14 till 16 och på kvällen hade jag min första riktiga danslektion här! Det var kinesiska dansens avancerade timme, och avancerad kan man lätt säga att den var haha. Väldigt tacksam över de baletterfarenheter jag har, och ännu mer tacksam över att jag kommer att få träna med så här bra dansare under min tid här. Bäst!

Fredagen var en till studiedag, med skola från 14 till 18. När jag åt middag träffade jag en vän och hennes vän, och så tillbringade jag resten av kvällen med dem. Detta fantastiska campus ordnade en live-konsert utomhus så vi satt där och njöt. Perfekt för en fredagkväll, jag var så trött! Haha.

Vardagen här börjar verkligen se ut som mitt liv nu, kunde jag konstatera på lördag. Jag somnade om och sov en timme extra på morgonen, och när jag äntligen tog mig ut för att studera hade förstås dansgruppen Synergy en flashmob (men jag tror det egentligen var övning inför en föreställning/flashmob) på borden alldeles bredvid mig, så jag blev en aning distraherad. Sedan var jag tvungen att gå och äta för sedan hade jag min första danslektion med Dance Ensemble. Denna gång var det bara två timmar, vanligtvis är de tre. Jag ser SÅ mycket fram emot att dansa här! Båda grupperna är också viktiga med gemenskapen och stämningen inom gruppen, kan jag få stanna här lite längre tack? Efter timmen rusade jag till duschen för att sedan rusa till metrostationen där jag mötte upp några vänner för att åka till Ballet under the stars. SÅ UNDERBART! En balettföreställning i en park, vi fick se tre balettbröllop och jag älskade det. Före föreställningen åt vi dessutom världens godaste mat på en kinesisk (Shanghai - vet inte hur jag ska göra det till ett adjektiv på svenska haha) restaurang. En alldeles perfekt dag och kväll! Att stressa från en sak till en annan är 110% okej när det gäller så fantastiska saker.

Ja hur gick det med mina studier under veckan? Inte så bra. Så söndagen fick bli en dag helt ägnad åt studier. Efter morgonyogan förstås. En stor del av studietiden gick dock åt att försöka förstå vad jag har kvar av mina studier (examensmässigt) med allt nytt som hänt vid HU denna höst. Har nog fortfarande inte riktigt koll. Orsaken till att jag nu plötsligt ville ta reda på det tänker jag inte nämna ännu, får se först hur det blir med den saken hehe. När jag blev för trött för att studera tog jag en paus och redde upp rummet och satte äntligen upp några foton på min anslagstavla.

Hade du en bra vecka?

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229