Header

För mig har det alltid varit självklart att åka på utbyte när möjligheten erbjuds. Frågan har bara varit vart? Jag vill ju se hela världen! Lycka till med att hitta en destination som jag inte skulle vilja åka på utbyte till, liksom. Ni som följt med en längre tid minns kanske att jag var på väg till Norge på utbyte denna vår. För att berätta den historien kortfattat kan jag säga att där finns ett universitet med dansutbildning, som jag sökte till trots att utbytet egentligen bara var till för andra dansskolor som de har samarbete med. Jag studerar ju inte dans haha, men de lät mig ändå söka. Tyvärr tyckte de dock inte att jag hade nivån som krävdes, utgående från videon jag skickade in. Eller, jag vet inte ens om jag kan säga tyvärr. Strax efter det beskedet öppnade nämligen ansökan till mitt universitets bilaterala utbytesavtal, det vill säga till ställen utanför Europa. Gissa om jag blev ivrig när jag bläddrade igenom universitet och platser i Asien, USA och Kanada?! Efter massor av timmar hade jag lyckats begränsa mina alternativ till tre stycken: Pennsylvania, Toronto (Kanada) och Singapore. I ansökan fick man dock bara sätta två universitet, och efter många om och men satte jag Singapore på första plats och Pennsylvania på andra. Det är platser jag knappt vet något om, och styrde mitt val endast utgående från universitetens utbud och (kanske mest av allt) härliga bilder på naturen och omgivningarna, haha.

På min födelsedag i november fick jag glädjebeskedet: Jag fick platsen till Singapore! Ännu har jag inte blivit accepterad från Singapores sida eftersom ansökan inte ens öppnat ännu, men så länge jag lämnar in allting de ber om behöver jag inte vara rädd har jag hört. Så om allt går som det ska kommer jag alltså att åka dit i höst, fem månader i Sydostasien känns ju ganska så lockande! Jag har aldrig varit i Asien förut, och jag kan inte sluta tänka på att Singapores rekord lägsta temperatur är 19,4°C! Det kommer att vara så annorlunda.

Utbytet kommer närmare för varje dag, och börjar kännas allt mera verkligt. I februari gjorde jag flera stipendieansökningar och idag har jag varit och fått vaccinationer. Just nu känns det som om jag håller på att få feber på grund av dem och sitter bara och gäspar, men jag drömmer mig bort tillsammans med en massa bilder från Singapore. Jag låter dem tala för hur förväntansfull jag är!

Bilderna i detta inlägg är från Pinterest.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments