Mitt fokus och mina mål för 2021

2021 är här och de flesta av oss tycker väl att det är skönt att lämna 2020 bakom oss. Min nyårspepp var/är stor i år och jag hade väldigt mycket lust att planera året och ställa upp mål. Problemet är bara att jag inte har någon aning om hur mitt år kommer att se ut. Planen var att i februari dra ut på långvandring, starten sköts upp till mars och nu hoppas vi på att kunna starta i mitten av april. Förhoppningsvis kommer alltså största delen av mitt år att tillbringas vandrande, och då är det lite svårt att ställa upp andra mål och planer. Min kompis föreslog mål som "duscha i ett vattenfall" och "se soluppgången från en bergstopp" haha. Det skulle i och för sig vara roligt att skriva en sådan bucket list också, men jag lyckades faktiskt några mål som jag kan applicera på hela året. Dessa är mina mål för 2021:

Gå en flera månaders vandring

Tarifa till Nesebar var ju planen. Om det fortfarande är möjligt överväger vi för tillfället. Men oberoende av vilken rutt det blir, VILL jag gå en flera månaders vandring i år. Det kommer att ske, på ett sätt eller annat.

Breath - A 30 day yoga Journey

I år följer jag Adrienes 30 day yoga journey BREATH live, och jag älskar det! Det finns inget bättre än att göra yoga varje dag, och jag har redan bestämt mig för att fortsätta med det även efter dessa 30 dagar. Jag rekommenderar varmt att hoppa på denna resa, man kan när som helst börja med dag 1 och anmäla dig kan du göra här.

Läsa minst 12 böcker

Försiktigt hittade jag tillbaka till läsningen i fjol, och nu vill jag ta det vidare. Minst 12 böcker vill jag läsa eller lyssna på i år (jag vet tyvärr inte hur många jag läste i fjol). Detta kan jag göra både hemma och på vandring, eftersom jag planerar att låta ljudböcker fungera som underhållning när jag behöver något annat än "bara" vandrandet.

Bonus: Mitt ord för 2021

Förutom att ställa upp mål blev jag inspirerad av Happier with Gretchen Rubin till att välja ett ord för 2021. Det har jag aldrig gjort förut, och tyckte först att det var svårt att komma på något. Något som skulle passa för hela året. Utan att veta hur året kommer att se ut. Men så plötsligt kom det perfekta ordet till mig. Och ju mera jag tänkte på det, desto säkrare blev jag, att detta är ordet för mitt år. Det kunde inte bli mera perfekt. Mitt ord för 2021 är:

ANDAS.

Kanske tänker du nu, vilket tråkigt ord. Andas gör vi ju hela tiden. Men för mig ligger så mycket mer bakom detta ord. Det mest självklara är kanske Breath, Adrienes 30 day yoga journey. Varför dessa 30 dagar av yoga är så viktiga att det fick inspirera hela året? Mitt fokus i år är att bli bättre på att sätta mig själv först. Och att varje dag välja att rulla ut min yogamatta och ta tid för bara mig och göra något som är bra för mig har visat sig bli en utmärkt start på vägen till att våga prioritera mig själv. Alltså representerar ordet ANDAS min vilja och mitt mod att ta hand om mig själv och sätta mig själv först.

Ordet ANDAS representerar också drömmen om vår vandring. Andas igenom osäkerheterna som råder just nu istället för att få panik och känna sig nedslagen. Jag vill inte stressa upp mig på grund av ovissheten utan istället landa i min andning och acceptera att jag inte kan ändra på sådant som jag inte kan påverka. Samtidigt står ANDAS för hoppet om att så snart som möjligt få vandra iväg och andas frisk naturluft varje dag - i flera månader.

Tillsammans med att våga sätta mig själv först och stå upp för mig själv vill jag i år aktivt jobba för att bearbeta och lösa upp trauman och knutar som finns lagrade i min kropp. Detta tror jag att yogan också kommer att hjälpa med, och även terapin som månader i naturen förhoppningsvis kommer att föra med sig. Jag vill ANDAS ut alla knutar från kroppen.

Slutligen påminner ordet ANDAS mig om att vara tacksam för att ha friska och fungerande lungor - något som man inte får ta förgivet. ANDAS representerar också önskan om att jag och mina nära får förbli friska också i år och att världen klarar av att bekämpa den rådande pandemin.

Har du vågat ställa upp mål för i år, eller har du kanske också ett ord för 2021? Låt mig veta i en kommentar!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Instagram uniah95Instagram uniah95Instagram uniah95Instagram uniah95Instagram uniah95